Reklama

Reklama

Americká romantická komedie vypráví o mrzutém manhattanském zubaři Bertramu Pincusovi (Ricky Gervais), který podstoupí operaci, při níž nečekaně zemře, ale za pár minut znovu ožije. Poté zjistí, že má schopnost, o kterou rozhodně nestál - vidí duchy a může s nimi komunikovat. A co je ještě horší, duchové po něm neustále něco chtějí. Navíc ho jeden z nich, někdejší byznysmen Frank Herlihy (Greg Kinnear), zatáhne do intriky, týkající se jeho ženy Gwen (Téa Leoni). Ta se totiž chce znovu provdat za muže, jehož Frank podezírá z nekalých úmyslů, a díky tomu se všichni zamotají do zábavné leč prekérní situace mezi tímto a oním světem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Príjemná romantická komédia z ktorej však Koepp mohol vyťažiť ďaleko viac než len oddychový film na 1 pozretie. *SPOILER* scéna v ktorej zubár Pincus plní mŕtvym ľuďom "nedokončené poslania" je vážne nádherne dojemná, veľká škoda že takýchto momentov nie je vo filme viacej. *SPOILER* Čo sa týka hereckého obsadenia Greg Kinnear bol v úlohe mŕtveho neverného manžela brilantný, spočiatku nesympatický Ricky Gervais nakoniec nebol takým castingovým prešľapom ako som sa pôvodne nazdával a Téu Leoni obľubujem od chvíle keď som uvidel v Jurskom parku 3 a v Meste Duchov bola ostatne ako vo väčšine filmov uvoľnená, prirodzená a sympatická. Akurát toho psa by som zo scenára úplne vyškrtol a trocha pozmenil úvod. P.S: Mumifikácia a nádoby s vnútornosťami dajú zaspomínať aj na starú dobrú Sommersovu Múmiu. 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ricky a Hopkirkové. O nějaké originalitě duchařské zápletky nemůže být řeč, romantická linka o přerodu dentisty hovada na dobrého člověka jede v zajetých kolejích (nesměla chybět tklivá píseň v období vrcholu toho přerodu i spěch „osvíceného“ za svou momentálně ztracenou vyvolenou) a v neposlední řadě, specifické komično Krémového tvarohového sýru dle francouzské receptury není můj Earl Grey. Dost důvodů tenhle hrnčířský kruh zastavit, ale díky pár povedeným hláškám, varování před praktikami newyorských nemocnic či ukázce bezohlednosti řidičů tamního MHD jsem nakonec zatnul zuby a sdílel s doktorem Pincusem to božské ticho.. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 4/10 Prostředí 5/10/// +Ricky Gervais, romantický závěr -moc upovídané, pořádně nevyužitý potenciál námětu/// Popravdě dost velké zklamání. Čekal jsem od toho daleko víc, než jen užvaněné povídání si s duchem. Ricky Gervais má velký komediální potenciál a ten se mu daří částečně plnit i zde, přesto ho scénář hodně svazuje a nepustí ho do větší akce. Doufal jsem, že to bude tak dobré jako film A co když je to pravda? Ono se to však víc podobá seriálu Dead Like Me, kterého už jsem měl po dvou řadách dost. A když to stejné v bleděmodrém vidíte i ve filmu, docela se nudíte. Není to úplně špatný film, však ani zdejší hodnocení tomu nenasvědčuje, ale moji představu to nenaplnilo./// Celkem 46%/// ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem teda o dost vic, potencial tu byl a zacatek je perfektni. Dokonalej Gervais, kteryho kazdej sere, otravny duchove v cele s Kinnearem a spousta hlasek. Bohuzel po chvilce to zacne jet v predvidatelnejch kolejich romanticky komedie, ktera je s pribejvajicim casem cim dal tim min vtipna a ke konci uz to tak zachranujou jenom ty herci. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, v roku 2008 vznikli dva dosť podobné filmy s prakticky rovnakou tematikou: Ghost Town a Over Her Dead Body. Oba mali takmer úplne totožné motívy a zápletku, akurát samozrejme inšie prostredie, postavy a súvislosti. No popravde, Over Her Dead Body sa mi páčilo predsa len o čosi viacej. Toto mi pripadalo ako keby z toho chceli robiť komédiu za každú cenu a občas ten sarkazmus vôbec nedopadol na úrodnú pôdu. Príbeh to bol dobrý, aj zápletka a všetko to okolo, len to podanie celého filmu sa mi až tak nepozdávalo. Väčšina filmu sa točila stále len okolo toho istého sebectva hlavnej postavy zubára, no aspoň že záverečná pol hodinka bola vydarená a miestami dosť dojemná. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Při natáčení prohlásil Gervais, že to je poslední film, ve kterém hraje a nemůže mluvit do natáčení. (don corleone)
  • Hlavní postava byla pojmenována podle známého dentisty Charlese Pincuse, který se zabýval estetikou chrupu. (don corleone)
  • Přestože se po střetu s autobusem stane z Pincuse (Ricky Gervais) nehmotný duch, je vidět, jak na jeho bílé tričko vrhá stín jedna z osob v davu, za nímž Pincus stojí. (GordonCZ)

Reklama

Reklama