Reklama

Reklama

Bouřlivé výšiny

  • Česko Větrná hůrka (více)

Obsahy(1)

Když bylo Cathy Earnshawové deset let a jejímu bratrovi šestnáct, přivedl jejich otec do Wuthering Heights ušmudlaného dvanáctiletého chlapce, který změnil navždy jejich životy. Heathcliff, kterého pan Earnshav nazýval darem od Boha měl být vychován jako bratr jeho dvou dětí. A tak to také bylo, dokud byl pan Earnshaw naživu. Nicméně po jeho smrti vykázal Hindley Heathcliffa do stáje. Z chlapce vyrostl tichý a bojovný muž. Nejbližším člověkem byla Cathy, divoká, tvrdohlavá a nesmírně krásná mladá žena. Jejich přátelství vzkvétalo i přes Hindleyho usilovnou snahu je rozdělit... Jenže to vše se změnilo, když se Cathy seznámila s Edgarem Lintonsem a jeho sestrou Isabellou. Svou přirozenou elegancí a kouzlem otevřeli Cathy oči a postrčili ji k více kultivované existenci. A semena tragédie byla zaseta. Sofistikovaným Lintonsovým nemohl Heathcliff konkurovat a mohl se jen dívat, jak vše, co je mu drahé, pomalu odchází. Cathy se rozhodla provdat za Edgara a tím se vzepřít svému osudu. A tak chystá Heathcliff hrozivou pomstu – zničit nejen současnou generaci, ale i její potomky... (Cinemax)

(více)

Diskuze

miran71

miran71 (hodnocení, recenze)

Jak film tah hudba se nedá! ,opravdu nedá i po 20ti letech zapomenout.

Isuzu

Isuzu (hodnocení, recenze)

Pre mna jediny pravy Heathcliff, najlepsie Burlive Vysiny a dokonca film ma nadchol viac ako kniha, co sa mi stava malokedy, asi aj najma vdaka uzasnej hudbe. Pre niekoho tam bolo malo lasky, pre mna jej tam bolo urcite dost a prave ta drsna, zakazana a temna laska ma uplne dostala. Tento film vyvolava velmi silne emocie nielen na platne, ale aj u divakov:), aspon u mna urcite:)

Asenath

Asenath (hodnocení, recenze)

neficek: Uplně souhlasim!! Taky bych to tak viděla. Navíc podle mě se ani jeden z hlavních protagonistů do svých rolí moc nehodil. Ovšem Hareton se jim povedl moc :-)..stejně si ale myslim, že kdo je blázen do knihy tak mu žádné filmové zpracování nemůže být dost dobrý :-)

neficek

neficek (hodnocení, recenze)

Krásná hudba, skvělé herecké výkony a silné emoce. Avšak film mě nenadchl. Proto nemohu dát víc než 3 *

DragonWife

DragonWife (hodnocení, recenze)

Nezapomenutelný kousek díla, výborné herecké nasazení, tajemně magická krajina, výborná hudba.. Jako náctiletá jsem na tomto filmu ujížděla, vlastnila jsem ho na VHS. Teď ho bohůžel nemůžu nikde sehnat. :-)

Simheona

Simheona (hodnocení, recenze)

Jeden z nejlepších filmů na světě. Úžasné herecké výkony, tajemná atmosféra a nádherná hudba, až vás mrazí po zádech. Někdo by mohl namítnout, že se jedná o sentimentální a nudnou záležitost, ale to je věc názoru. Emocionálně založení ukápnou určitě aspoň jednu slzu... Pro mě naprostá jednička.

jannag

jannag (hodnocení, recenze)

Zatial najvydarenejsia verzia Burlivych vysin. Na to, aky bol tento film kratky, dokazal vystihnut vsetko podstatne, o co v knihe Emily Bronteovej ide. Krasna hudba, kruty Heathcliff, a hlavne pribeh nekonci smrtou Cathy, ako vacsina verzii. Avsak film by mal mat aspon tri hodiny, aby neposobil ako zrychlika. Pre tych, ktory necitali knihu, bolo asi tazke tak narychlo vsetko pochopit. Juliette Binoche sa mi vsak viac pacila ako mladsia Catherine. Hlavna hrdinka v jej podani posobila prilis milo, a nebolo v nej ani trochu arogancie, namyslenosti a zuriveho temperamentu, akym sa Cathy v knihe vyznacuje.Tento pribeh je predovsetkym pribehom o dvoch sebeckych ludoch, ktory neberu ohlady na nikoho, a ich laska nici vsetkych naookolo. Takze nielen Heathcliff je zapornou postavou, ale aj Cathy, co v tomto filme nevidiet, tu skor posobi ako jedna z jeho obeti. Ralphou Heathcliff je vsak vyborny, zatial najlepsi. Ale inak krasny film, ktory ma inspiroval precitat si romanovu predlohu.

Související novinky

Bouřlivá Natalie

Bouřlivá Natalie

12.04.2008

Natalie Portman zřejmě pochytila od Scarlett a Keiry slabost pro historické kostýmy. Poslední dobou se do nich navléká podezřele často. Po Španělsku v dobách inkvizice a napoleonských válek (Goyovy… (více)

Reklama

Reklama