Reklama

Reklama

Atlantida: Tajemná říše

  • USA Atlantis: The Lost Empire (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před mnoha tisíci lety představovala Atlantida vyspělou civilizaci na vrcholu rozkvětu. Když se však král snažil využít síly říše k ovládnutí světa, došlo k obrovské katastrofě a Altantida nenávratně zmizela V roce 1914 sní kartograf a lingvista Milo Thatch v kotelně muzea svůj sen o objevení Atlantidy. Pokusy o její nalezení učinil kdysi jeho dědeček. Ten odhalil tajemství deníku, který popisuje cestu do Atlantidy. Když se Milo opět pokouší přesvědčit nabubřelou komisi o vypravení expedice, je s posměchem vyhozen z muzea. V tom se objevuje výstřední miliardář Preston Whitmore, dávný přítel Milova dědečka, který se rozhodne završit sen Tadeáše Thatche. Vyhledá jeho vnuka, odevzdá mu onu záhadnou knihu a dokonce financuje výpravu za nalezením Atlantidy. Cesta postupuje velmi nadějně, protože Milo jako jediný umí rozluštit dávnou řeč Atlantiďanů. Ovšem postupně se začíná ukazovat, že podivná posádka pod velením kapitána Rourka, není vedena jen vědeckými zájmy. Po střetnutí s mořskou obludou a řadě dalších podmořských dobrodružství se skupina skutečně dostává do Atlantidy. To, co zde naleznou, je však více než překvapivé. Atlantida žije! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Atlantída je Disneyovka, ktorá na svoju dobu vykročila vlastnou cestou oproti svojim slávnym predchodcom práve zo spomínaného štúdia. Najväčší rozdiel je v samotnom spracovaní, ktoré sa nehrá na muzikálovú rozprávku ale na plnohodnotnú, dobrodružnú adventúru, ktorá má jeden z naj chytľavejších príbehov o ktorých už hovoril sám Platón o mocnej Atlantíde. Chybou filmu ale zostáva jeho nepresné zaradenie, teda pre detského diváka predstavuje dej príliš dospelých motívov, ako je odvaha láska či smrť v pravej podobe a pre dospelého diváka sa naopak javí dosť naivné správanie niektorých hlavných postáv a ich konečný motív. Pekné vizuály a samozrejme Happy Ending sú len slabou náplasťou na presne vylajkovaný príbeh, ktorý nikam neodbočí a javí sa teda dosť predvídateľný. 44% ()

plagjoklas 

všechny recenze uživatele

jeden velmi úekný animovaný film, ktorý ma dostal. nemohol som od obrazovky odlepit oci a sledoval co sa to predo mnou deje. krasna klasicka animacia v spojeni s perfektnym pribehom a temou (ktora ma aj trochu zaujima). Fil je pod edenim fakt dobreho rezisera. to vidno hlavne v nadhernej scene prichodu do atlantidy. Film nepostrada napetie humor a pri zaverecnej scene aj dostatok akcie. Vrelo odporucujem kazdemu kto sa vie hodinku a pol citi ako dieta. Perfektne si uzije. ()

Reklama

anule25 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce co chce říká, je prostě animák a animák, tohle je ten druhý. Můžete jít na animák a dostanete vykradenou špatně animovanou hloupost, která se snaží vypadat jako pro děti, ale ve skutečnosti je tak pro psa. A můžete jít na animák a dostanete scénáristicky vymazlenou dokonalost, kde se snoubí vtip za vtipem, tak nadupaně, že se nestíháte smát, a skvělý příběh, který by zasloužil možná malinko dodělanější závěr, ale i tak pecka. A jako třešnička na dortu nápaditý český dabing se vším, co takový pojem obnáší (vtipy, které Američany nenapadly nevyjímaje). ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je to jedna z nejlepších disneyovek posledních let. Vlastně už od Posledního jednorožce nejlepší. Výborně namalováno a ani příběh není nejslabší. Občasný dětinskosti děje nebo postav se dají velmi lehce omluvit určením filmu dětem. Kdyby to bylo hrané drama, dostali bysme něco jiného, ale je to dětský animovaný film. A taky jsem si na tomhle příkladu za všechny uvědomil, jak mi ty starý malbičky budou chybět. Jak ta 3D grafika vlastně ani není hezká. (chápej roztomilá a duši nějak tak blíž) Plus Michael J. Fox a pan Spock, balada. No a některý srandičky jsou opravdu skvělý (viz Iceland ~ Ireland) ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuji správný dobrodružný film. Starý deník, tajemná výprava do neznáma, spousta rozličných, zajímavých, zábavných postav (Vinny vede) s různými motivacemi, které hrají nejlépe na obě strany, hledání a odkrývání tajemství, starodávné kultury, akce... A moc pěkná animace. Jedná z mála klasických Disneyovek, které se mi fakt líbily. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (25)

  • Podvodní jeskyně a další oblasti v Atlantidě jsou přesnými replikami jeskyní v Mexiku. (Mr.Critic)

Reklama

Reklama