Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (854)

Lima 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi příjemné překvapení, vymykající se běžné produkci, které nejenom že nabízí zajímavou neotřelou zápletku a celou plejádu skvělých herců, ale dost často si i výstižně rýpne do amerických reálií. Zejména epizoda z městečka Marlow je velice výstižná, zde nenechal scenárista na přebujelém právním systému ve Státech jedinou nitku suchou. A to rozřešení v samotném závěru je prostě parádní :o) Pokud jde o herce, nejvíc se mi líbil Chris Cooper a přijemně překvapil James Marsden, kterého jsem do dneška znal pouze jako Cyclopa z X-menů. Celkově vzato hodně zajímavý filmeček, který lze vřele doporučit..... ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Interstate 60 se tváří jako složitá sofistikovaná hra, ale v podstatě to je přímočará vyprávěnka o tom, kterak se mladík musí naučit rozhodovat sám za sebe. To, že člověk má vždy na výběr a nemusí být jen otrokem druhých (otec) je opakováno skoro pořád. Přesto je hlavní hrdina až nesmyslně pasivní a i jeho přerod jako kdyby byl nutný a nezvolený. Neil dělá stále jen to, co je mu přikazováno (O.W.). Taky se nedovedu ubránit pocitu, že film nedrží jako celek. Po perfektním začátku se všechno začíná rozpadat a film porušuje spoustu pravidel, které si sám stanovuje. A divným lidem v divných městech se dějí divné věci... Některé z jednotlivých částí s hlavním příběhem souvisí, jiné jako kdyby tam byly právě jen kvůli té „divnosti“. A to mě pak vážně nebere… Občas prostě člověk vidí jen to, co chce vidět. Ale je třeba naučit se dívat jinak. Na vše. Třeba i na filmy. Tak… Piky nebo srdce? ()

Reklama

ditrue 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu sem se dostal nahodou, dival sem se na TV a kdyz byla reklama tak sem proste prepnul na CT a tam zacinala Dalnice…ted si rikam ještě ze sem tak udelal! Boba Gale mam rad od doby kdy se podilel na Navratu do budoucnosti, tady jeste vice klade duraz na ruzne paradoxy a predklada radu zajimavych otazek (napr. ve meste legalnich drog nebo v pravnickem meste). Herecke obsazeni je prijemne, gary oldman se vyziva ve sve roli nejironictejsiho chlapka na zemi a ta mu paradne sedne. 5* ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Trochu šílenost, ale rozhodně poutavá. Každopádně nechápu, proč není v žánrech mysteriózní?! Vždyť tohle bylo mystery jako kráva. Film je svou strukturou zajímavý, bavil jsem se, ale čekal jsem, že to celé vyústí v něco "velkolepějšího". Jak se mi prostě ten film celý líbil a očekával jsem nějaký nečekaný vyústění, tak s tím koncem to tak nějak vyšumělo do prázdna, takže nemůžu jít s hodnocením nejvýš. Určitě se ale jedná o film hodný pozornosti. 75% ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.7/10] | me: Svojský film, ktorý prináša priestor na hru s mysľou a nevtieravý vtip. Je to útok na vnímavosť, je to netradičný pohľad na životne dôležité rozhodnutia a voľby. Je to trefné a pútavé a hlavne veľmi zaujímavé. Takýto spôsob sa mi páči - je iný ale výborný. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (24)

  • V názvu města Morlaw je zakódováno anglické „more law“, což odkazuje na město právníků, kterým Morlaw je. (Cardo)
  • Ve webové doméně sloužící k rozhodování je chyba. Správně má být „www.majordecision.com“, ale je tam „www.majordesicion.com“. (sator)

Reklama

Reklama