Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

cab 

všechny recenze uživatele

Do maleho mestecka prichazi povoden spolecne s obrnenym transportem plnym penez. Na vode je po tucne koristi velka shanka, ale to by proti sobe nesmeli mit nebojacneho a poctiveho ridice zminene dodavky. Prumer kam se clovek podiva az na ucast (Morgan Freeman), ale i ten si rad zahraje v oddechovych dramatech. 55% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Akčný príbeh o troch miliónoch dolárov, ktoré jedni chránia a druhí chcú ulúpiť. Ak by šlo len o toto, film by zahynul v podpriemernosti. Našťastie je to dobre vykreslená atmosféra povodne v malom mestečku a je to práve ona, ktorá filmu dodáva nezvyčajnosť a šmrnc. Dávam tri + preto, lebo mi tu niečo vadí a nedokážem to popísať. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nápadité propojení kriminální zápletky s velkou vodou - myslím opravdu VODU s velkým "V" - dodává příběhu nečekanou dynamiku i očekávané napětí, přičemž třešničkou na pomyslném dortu je několik nečekaných dějových zvratů. A jako vždycky je jenom a pouze na vás, abyste posoudili, nakolik každý nakonec dostal to, co si (a o co se) zasloužil. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velmi napínavý snímek o jedné nepovedené loupeži a o prohazování rolí dobrý/špatný po celou dobu filmu. Morgan Freeman zde hraje dobráckého záporáka, se kterým musí sympatizovat každý. Christian Slater již tak nezáří, ale své role se zhostil také velmi pěkně. Spousta akčních scén ve vodě, sem tam nějaká ta vtipná hláška a především rychlé tempo filmu nenechá diváka příliš odpočinout. Výborný film na nudné odpoledne. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

70-miliónová Povodeň prišla v relatívne krátkom závese za hitom Johna Woo Operácia Zlomený šíp, ku ktorej tiež napísal scenár snaživý Graham Yost. Opäť mala Christiana Slatera (jeden z najväčších kastingových akčných omylov desaťročia) v titulnej úlohe, odohrávala sa v značne originálnom prostredí (chránená rezervácia vymenená za mestečko zasiahnuté potopou), hrdina má znova po svojom boku krásku, ktorú treba stále zachraňovať a bandu zločincov vedie charizmatický týpek. Nakoľko ho stvárnil Morgan Freeman z Vykúpenia z väznice Shawshank, nejde o čistú zápornú rolu. A práve zatopené mestečko, Freeman s náušnicou a osviežujúci scenár (podstatná časť deja sa odohráva v rôznym spôsobom zatopených kulisách, zaujímavý je i prerod kladnej postavy v zápornú a zápornej v kladnú) sú najväčšími kladmi tejto snímky. Tá je však v konečnom efekte podobne uchádzajúca a zároveň nepostačujúca, ako iný vodný projekt z toho roka, hororové béčko Chobotnica (to o rok starší Titanic bol na tom po stránke kvalít a zárobku o „trochu“ lepšie). Videl som to v kine a moc ma to nechytilo. Rozhodne poteší Randy Quaid v normálnej úlohe. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Píseň "Flood" křesťanské rockové skupiny Jars of Clay, která se ve filmu objevila, vyzvedla skupinu do hlavního proudu hudební scény. (Terva)
  • Film byl natáčen převážně v Huntingburgu v Indianě, a to i přes to, že se v okolí nenachází žádná velká řeka ani přehrada, jen dvě velká jezera. (Terva)

Reklama

Reklama