Reklama

Reklama

V oku hurikánu

  • USA The Hurricane Heist (více)
Trailer 1

VOD (1)

Strhující thriller V oku hurikánu vypráví příběh skupiny gangsterů, kteří se rozhodli využít nejsilnějšího hurikánu v dějinách, aby zakryli stopy po loupeži 600 milionů dolarů z americké mincovny. Je na tajné agentce Casey Corbyn (Maggie Grace) a lovci hurikánů, meteorologovi Willu Rurledgeovi (Toby Kebbell), aby společně zastavili lupiče a zachránili rukojmí dřív, než z města zbudou pouhé trosky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Je velice těžké tento snímek pojmout. O co se jedná? O remake snímku ‘Povodeň’ z roku 1998 a nebo o jeho mockbuster? To druhé spíš. Snímek je akčnější, efektnější, prostě jízda. Jenomže po vizuální stránce vlivem CGI a trpce napsaného scénáře plného kýčů se  velice věrně přibližuje tvorbě studia Asylum. Divák tady nemůže být náročný co se týče logiky, fyzikálních zákonů a plynulého vývoje děje. Je to vize a po akční stránce dobrá vize a jako ryze popkornový snímek se dá užít zcela stejně jako akční komiks. A v tomto směru to Rob Cohen natočil dobře. Jen má poněkud jiný rukopis než třeba Michael Bay. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Počkej, to si jako děláte prdel? To byly moje první slova, když se u finálních titulků objevilo jméno Rob Cohen (na začátku jsem to nějak přehlédl). Jasně, on nebyl nikdy žádný geniální áčkař, ale pořád měly ty jeho filmy jakýs takýs profi look. Tohle od prvních momentů působilo jako nějaké fan made z youtube. Už jenom ty ksichty byly tak strašný a laciný castingový přehmat, že to fyzicky bolelo. Hlavně Grace jakožto tvrďácká agentka a ten záporák? Toho vzali filmaři někde v Bulharsku v prodeji potravin nebo jak? Opět průser v podobě toho, co amíci ve všech filmech o tornádech neumí, nebo ignorují - váha objektů a gravitace. Těžké objekty vítr odnese, zatímco lidi kousek od toho si vesele stojí na zemi apod. Finále je třešnička na dortu, hlavně to rozplynutí obřího hurikánu během pár sekund do jasné oblohy se sluníčkem, to fakt píše. ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Když pominu, že jde o menší vykrádačku Hard Rain, je The Hurricane Heist docela neotřelá kombinace akčního béčka a katastrofickýho filmu (přičemž akční složka dominuje). Příběhem žánrovej standard bez jakýhokoliv momentu překvapení nebo dramaturgický invence. Hereckýmu obsazení pak chyběli výraznější sympaťáci i záporáci. Ale mírnou převahu nad žánrovou konkurencí si biják přece jenom získal, a to díky Cohenovi, kterej se z režisérský sesle postaral o solidní vizuál i filmařinu (ať už v akčních nebo katastrofickejch scénách), tři hodně slabý hvězdy. ()

Sundance.cz 

všechny recenze uživatele

To je zase mix asi jako když si nalijete vajčňák do vína. Postavy mají moderní gravitační boty a dokážou ustát i ten největší huríkán. A k výčtu žánrů zapomněli napsat komedie. Jo hurikán, ten tam je jako doplněk akčního filmu. A tak nějak to celé nefunguje. Je to asi jako kdyby k potápějícímu Titanicu připlul Jack Sparrow a tonoucí Capriově posádce hodil Nema v okurkáči na pomoc. Prostě koukat se na to dá, ale kolikrát si řeknete "Co to jako bylo?" 40 % (**) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Návrat do devadesátek, který svým vyzněním na obrazovce neurazí, ale v konečném součtu se vám rychle vypaří z hlavy (tím ale nemyslím, že by se film nějak výrazně nepovedl). Možná bych omezil ty na oko bijící digitální triky, které někdy působily lacině, což filmu s tak vysokým rozpočtem rozhodně nedělá moc dobrou reklamu. Na druhou stranu chápu, že i s celkem tučným rozpočtem holt nelze po celou dobu udržet triky na špičkovém levelu, to by se musel alespoň tak ztrojnásobit. Rob Cohen již dokázal natočit pár slušných bijáků, tady bych ani neviděl nějaký problém. S herci to také špatné nebylo, hlavní záporák celkem v pohodě, Grace coby ženská hrdinka taktéž ucházející. Nejvíce mě bavili dva bráchové, kteří s těmi bad guys zamávali jako nějaká armáda. Po stránce příběhové nic extra, přepadení banky jsem očekával v trochu jiném, poněkud propracovanějším hávu. Rozhodně to není film k zatracení, ale i přepálený konec, kde se to dá jednoslovně nazvat digibordelem, to ponechává v průměrných vodách. Ale jako jednohubka zabaví. Za mě dávám 61 % ()

Galerie (84)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel v srpnu 2016 ve městech Vakarel a Sofia (Bulharsko). (GASTON73)
  • Vo finálnej scéne s kamiónmi rútiacimi sa po diaľnici je možné všimnúť si, že kamióny stoja na mieste a nehýbu sa. (Johnny.ARN)
  • Keď behom prestrelky vybuchne nákladné auto, plamene i dym sa pohybujú prekvapivo mierne, v rozpore s prudkým vetrom. Rovnako tak nie je pravdepodobné, že by vo vetre, ktorý dvíha autá a ničí stavby, boli ľudia schopní relatívne ľahko chodiť. (ČSFD)

Reklama

Reklama