Reklama

Reklama

Živý terč

Trailer

Obsahy(1)

Psychopatický zabiják Emil Fouchon se svou bandou za tučnou odměnu organizují pro zvrhlé zbohatlíky lov na člověka. Protože pečlivě vybírané oběti jsou většinou bezdomovci, kteří nemají žádné příbuzné, běží "obchod" poměrně hladce. Komplikace začnou v okamžiku, kdy se objeví právnička Natasha Binderová, která hledá otce, jenž byl jednou z posledních obětí lovu. Fouchonovi zabijáci by si jistě s takovou komplikací snadno poradili, kdyby se neobjevil námořník Chance Boudreaux. Je mistrem bojových umění a bývalým příslušníkem elitní jednotky. Je však bez peněz a nutně potřebuje práci. Nechá se Natashou najmout, aby pátral po jejím zmizelém otci. Brzy se dostane gangu zabijáků na stopu. Netrvá dlouho a dojde k první divoké přestřelce. Její obětí se stane několik vrahů a policistka Carmine Mitchellová, která Natashe a Chancemu pomáhala při pátrání. Chance s Natashou uprchne do blízkých lesů ke svému strýci Douveemu. V patách jim jsou Fouchon a jeho muži, motivováni velkou finanční odměnou za zabití Chance. Kruh kolem pronásledovaného se pomalu uzavírá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

POMO 

všechny recenze uživatele

Scenár Hard Target je síce klasické vandamovské béčkové s miestami blbými klišé, ale John Woo robí zázraky. Van Dammeho dlhé vlasy lietajú vzduchom rovnako coolovo ako on sám po náraze motorkou do džípu, Lance Henriksen v čiernom kabáte a so štýlovou brokovnicou je najbezcitnejší a najarogantnejší záporák, milujúci hru na klavír, a Yancy Butler je bohyňa divokého ONS sexu. Najlepší Van Dammeho film! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jeden z tech slabsich filmu Johna Woo (misty to neskutecne prehani se zpomalovackama), ale na stranu druhou jeden z nej Van Dammeovo filmu. Celej film, krome pomalejsiho zacatku, je vlastne jedna velka honicka, ktera vyvrcholi desnym masakrem v opusteny tovarne. Prestrelek tu je hromada, Van Damme bitkari slusne, sem tam padne naka hlaska, zaporaci Vosloo a Henriksen jsou perfektni a celej film je docela drsnej, takze se jedna o paradni becko. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Van Dammovi dlouhé vlasy odvedli lepší herecký výkon než samotný Jean-Claude za celou svou kariéru. Ovšem toto není jediné plus tohoto filmu. Koukat se totiž na choreograficky skvěle nasnímané akční scény je stejná pochoutka jako svíčková od mé babičky. Právě akce dělá z tohoto filmu mírně nadprůměrnou záležitost. Navíc se mě líbí i ten námět. Představa, že si vyberu českého poslance a pak ho naháním s bouchačkou v ruce není vůbec špatná. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film jsem svého času ohodnotil čtyřmi hvězdičkami, uběhlo pouhých pětadvacet let od minulého shlédnutí a jaký propad... Snímek má příšerný scénář, špatně napsané dialogy a ani John Woo mě svým režisérským výkonem zrovna nepřesvědčil. Všechny akční scény jely ve slow motion, a protože jich tam bylo hodně, měl jsem toho po chvíli plné zuby. I přes téměř neustálý pomalý pohyb si režisér nevšiml chyb, takže si například Lance Henriksen v jedné ze scén svléká hořící kabát, aby ho měl po pár záběrech zase na sobě a mohl jít znovu na to, podobných blbůstek je tam ale plno. Zajímalo by mě, proč nechali ty čtyři Belgičany občas přebíjet zbraně, na to aby mu vystačily náboje by za sebou musel táhnout muniční vozík, když do jednoho protivníka pokaždé nasypal asi deset střel. A ten bodrý strýček... Je to špatný film a já se za své původní hodnocení stydím. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ako decko som to zbožňoval. Živým terčom v Hollywoode debutoval legendárny ázijský akčný borec John Woo... a tvrdo narazil. Ten film je dodnes po akčnej stránke skvelý, ale je to len také vykastrované čosi v porovnaný s jatkami, aké bol Woo zvyknutý natáčať doma. Peklo zo života mu v USA prekvapivo robil Sam Raimi, režisér Evil Deadu a producent Živého terča. Tvrdil mu, že v americkom filme nemôže tak krvavo odpravovať toľko ľudí. Sam Raimi. Raimi! ten Sam Raimi, ktorí svojho času natáčal najnechutnejšie americké humusy na trhu. Dosť sa prestrihávalo a John nemal z takéhoto druhu natáčania príjemné pocity. Našťastie, Živý terč slávil v rámci skromného 18-miliónového rozpočtu slušný úspech (spokojnosť akčnej fanúšikovskej obce, celosvetová tržba temer 80 miliónov) a tak Johnovi bolo umožnené pokračovať v hollywoodskom natáčaní a už vo svojom druhom americkom filme, skvelej a charizmatickej Operácie Zlomený šíp, dostal podstatne väčšiu slobodu. A do tretice z toho vypálila Tvár toho druhého, kde mu producent Michael Douglas dal toľko slobody, že mu na oplátku John vytvoril jeden z najlepších akčniakov desaťročia. A Živý terč? V hlavnej úlohe vtedy ešte úžasný a elektrizujúci Van Damme, proti nemu ukážkový psychopat Lance Henriksen (Terminátor, Votrelci) a sadista Arnold Vosloo, skvelá zápletka (lovení bezdomovci, lebo bezdomovci nebudú nikomu chýbať) a už o čosi horší scenár, ktorý sa však dá prežiť. Oproti iným Wooovým filmom to síce pôsobí ako komorná dráma, ale nebojte sa, akcie je dosť a je čertovsky natočená. Poteší tiež horúca, južanská atmosféra New Orleans a jeho bažinato-lesného prostredia. "Len" o 23 rokov neskôr vznikla dvojka so Scottom Adkinsom (aj keď ja by som asi použil skôr výraz "remake"). Keďže napriek problémom na pľace nakoniec šlo o solídny kinoúspech, jednak dostal Woo na starosť aj hore spomínané hity a jednak sa vyrojila krátka vlna spriaznených "loveckých" titulov (v čele s béčkom Hra o prežitie s Rutgerom Hauerom). ()

Galerie (67)

Zajímavosti (20)

  • Jean-Claude Van Damme (Chance Boudreaux) sa o filme po mnohých rokoch vyjadril: "Bol to zlý scenár, ale mali sme tam skvelé akčné scény a režisér John Woo ma prinútil, aby som vyzeral ako samuraj s mastnými vlasmi." (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama