Reklama

Reklama

Živý terč

Trailer

Obsahy(1)

Psychopatický zabiják Emil Fouchon se svou bandou za tučnou odměnu organizují pro zvrhlé zbohatlíky lov na člověka. Protože pečlivě vybírané oběti jsou většinou bezdomovci, kteří nemají žádné příbuzné, běží "obchod" poměrně hladce. Komplikace začnou v okamžiku, kdy se objeví právnička Natasha Binderová, která hledá otce, jenž byl jednou z posledních obětí lovu. Fouchonovi zabijáci by si jistě s takovou komplikací snadno poradili, kdyby se neobjevil námořník Chance Boudreaux. Je mistrem bojových umění a bývalým příslušníkem elitní jednotky. Je však bez peněz a nutně potřebuje práci. Nechá se Natashou najmout, aby pátral po jejím zmizelém otci. Brzy se dostane gangu zabijáků na stopu. Netrvá dlouho a dojde k první divoké přestřelce. Její obětí se stane několik vrahů a policistka Carmine Mitchellová, která Natashe a Chancemu pomáhala při pátrání. Chance s Natashou uprchne do blízkých lesů ke svému strýci Douveemu. V patách jim jsou Fouchon a jeho muži, motivováni velkou finanční odměnou za zabití Chance. Kruh kolem pronásledovaného se pomalu uzavírá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdybyste chcípali tišeji a drželi tempo, měl by Boudreaux míň času na tahle překvapení." New Orleans je zvláštní město. Je plný lidí, kteří záhadně sublimují, jakmile se objeví Fouchon a jeho byznys. Já bych v tu chvíli samozřejmě taky koukal zmizet, ale tak rychle se vypařit neumím. Takže tu najednou máme prázdný ulice, do kterejch poldové nezabloudí, lovci tam pálí ostrejma, oběti se pokoušejí šlápnout na zmizík a mezitím občas proletí holub. Fajn. Já mám jednoduchý blbosti v podstatě rád a považuju je za zdroj vědění. Tentokrát jsem se teoreticky naučil přeskakovat auto z motorky, zapalovat šípem dynamit a uspávat hady pěstí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsia rozporuplna Van Dammovka. Brilantne zrezirovane akcne sceny vs. neskutocne primitivny scenar. Prva polovica v ktorej maju prevahu dialogy nad akciou je za slabe 2 hviezdicky. Najotravnejsou je cela ta patracia linia s naivnou Yancy Butler. Akonahle sa ale v druhej polovici film prepne do akcneho modu s dialogmi vo forme vtipnych hlasok, tak je to neskutocne cool natocena akcna zranica za 4*. Pritom by stacilo, keby hned od zaciatku nahanali Van Damma a vykaslali sa na tu patraciu liniu, tak z toho mohlo byt famozne natocene bezmyslienkove akcne inferno. Dalsou slabinou tohto filmu je, ze postavam chyba hlbka ako je u Wooa zvykom. Na nieco take sa vo Van Dammovkach nehra. Do urcitej miery sa to podarilo vynahradit aspon bezchybnym kastingom. Lance Henriksen s jednokomorovou pistolou a jeho poskok Arnold Vosloo su neskutocne stylovi zaporaci. Van Damme cely cas len predvadza pozy, ale Woo ich vie predat divakovi, takze vyzera sakra cool. Yancy Butler je nadherna, ale dost otravna a bez romantickej linky s erotickou scenou vlastne aj zbytocna. Zvysok uz nestoji za zmienku, kedze je tu uz len kopa kaskaderov, ktori predvadzaju famozne veci. Director's cut obsahuje este viac akcie a radikalne ine finalne zabitie Henriksena, takze snad sa raz dockame jeho vydania v dobrej kvalite. Vysledkom je akcny vyplach so spickovou akciou, ktoremu trva polovicu filmu, kym sa naplno rozbehne. 6/10. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Pořád je to klasika, jakou už dneska nikdo nenatočí. Akční mág John Woo, Van Damme s koňským ohonem, zajímavá zápletka a jeden z nejlepších a nejbezcitnějších záporáků v dějinách v podání fenomenálního Henriksena. Jenom mi postupem času už strašně lezly na nervy ty Van Dammeho nadpřirozené schopnosti, které během všech akčních scén projevoval. A navíc jsem urputně fandil Henriksenovi, takže ty 4* prostě udělit nemůžu :-) 65% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jedine, co tomuto akcnaku skutocne chyba, je charizmaticky hlavny hrdina so slusnymi hereckymi schopnostami. Pokial stoji Van Damme v ringu, alebo mlati do boxovacieho vreca, je vsetko v poriadku. Na vykreslenie vojnoveho veterana, odpadlika, mu herecke schopnosti jednoducho nestacia. Kopacky vie rozdavat paradne, ale dve deviatky drzi v rukach ako prasa tago - proste nejdu do hromady. Po celu dobu som mal na mysli, akoby na jeho mieste vyzeral napriklad taky...Bruce Willis, Mel Gibson, Nicolas Cage, John Travolta, proste akcny herec, ktory vie hrat. Tolko k najvacsiemu zaporu. Filmu sa da vytykat aj slaby scenar. John Woo vsak zobral z pribehu to najlepsie a premenil to na brutalnu akcnu jazdu, ktorej 90% americkych akcnakov nesiaha ani po paty. Akcia je zbesila, explozivna, monstrozna, proste Wooovska. Zavercny lov je jednaobrovska adrenalinova akcna scena, ktora kazdeho fanuska akcnych filmov prinuti vyskat od radosti. Takze tak. Van Dammeho mam rad, toto vsak nebola rola pre neho. (7.5/10) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po Není úniku přichází v New Orleansu čerstvě vylovený John Woo a začíná s okamžitým průzkumem nového území a koho to nevidí, samozřejmě mu oko ulpí na v té době akční veličinu number 1. Bohužel pro mě osobně Woova akční režie až na malé vyjímky tolik neoslovila a dnes ji vidím jako veliký handicap jeho filmů. Ty věčné zpomalovačky byly tehdy samozřejmě v pořádku, dneska je ovšem situace úplně jiná. Nebýt různých zpomalovaček a záběrů na létající holuby trval by film určitě o 5 minut méně. Film disponuje mamutí akční porcí a vždyť to každý známe. Čeho je moc, toho je příliš. Po solidním Vojákovi a více než slušné rodinné pohodě přichází pro mě vystřízlivění. Nevím proč, ale oproti zdejší většině si u mě Živý terč nikdy nedokázal vydobýt prominentní postavení a dávám přednost spíše jiným filmům. 60% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (20)

  • Pistole, kterou ve filmu použil Emil Fouchon (Lance Henriksen), je Thompson Center Contender. (KucC)
  • Film byl původně zařazen do NC-17 a neměl tak být přístupný do 17 let, nakonec byl 7krát a zařazen do R-ratingu. (KucC)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama