Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

On je kněz a ona psycholožka hledající rozhřešení. Strašlivý zločin je spojil dohromady, ale nic není takové, jak se na první pohled může zdát. Psycholožka a vztahová terapeutka Stela Skoumalová doposud žila vzorným životem a radila s manželskými peripetiemi svým klientům. Nečekanou souhrou tragických událostí se ocitá v morálně rozpolcené situaci. Vše odstartuje nečekaná smrt její bývalé klientky Marianny Krausové a tajemná luxusní taška s šokujícím obsahem… Steliným jediným důvěrníkem se stává její bratr Albert (Marek Lambora). V poslední době si nebyli příliš blízcí, přesto se jí coby farář vázaný zpovědním tajemstvím jeví jako jediná osoba, které ještě může důvěřovat. Policii se nejprve případ jeví jako sebevražda a Stela v něm vypovídá jako důvěryhodná svědkyně a odbornice. Policie nemá nejmenší tušení, že vstřícná a ochotná psycholožka rozehrává vlastní nebezpečnou hru na pravdu a lež, plnou osobních tajemství a nedořečených vět. A ani to, že taška, kterou si u ní nedávno nechala její problematická klientka Marianna, skrývá poklad, diamaty v hodnotě několika milionů, o který se nehodlá dělit s nikým, a už vůbec ne s policií. Stela chce sama zjistit, co se kolem ní doopravdy děje a komu může věřit. Svým jednáním dává v sázku svou profesní pověst i spokojené manželství a jediným důvěrníkem v zapeklité životní situaci se stává její odcizený bratr Albert, který se jí, jako farář vázaný zpovědním tajemstvím, jeví jako jediná osoba, které ještě může důvěřovat. Ve chvíli, kdy se přijde na to, že smrt Marianny nebyla náhoda, ale vražda, podezřelých má najednou policie víc než dost a najít skutečného pachatele se jeví jako nereálný úkol. Mezi podezřelými se tak ocitá spořádaný manžel i panovačná tchyně, labilní uklízečka i tajný milenec. Motiv k vraždě má úplně každý, včetně Stely, a do toho všeho musí bojovat se svou minulostí, klienty, kteří řeší své životní problémy, včetně Hruškových. Jejich bizardní touha po manželství plném dokonalého sexu a lásky, se zdá na první pohled jen komickým prvkem, ale i ten někdy dovede ostatní ke skutečné pravdě. Protože, kdo tohle celé ustojí, vyvázne živý a mohl by skončit i pohádkově bohatý! (prima+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

meda2016 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bysme věděli - 3* na ČSFD =znamenají menší průšvih. Pouze k prvnimu dílu jsem vložil kusý názor. Celkově: Možnosti a ambice nadějné, výskedek řídký jak... Psycholožka jako Stela je karikatura. Když už je vše zdárně rozehrané a přituhuje, vrší se mrtvoly (zastanu se Tomsy, jeho zločinec je mrazivý), po zmizení Stely z rozházeného bytu nezjišťují, že má auto stále před domem, ale manžel medituje se sklenkou vína o svých obavách. Je to další nesmysl v krimi příběhu - a že se vrší. Naštěstí je vyváží jiné scény. Lambora naopak mé představě článku kněžského aparátu vyhovuje. Komické figury, patří k nim i Morávková - komentář shovívavý. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vlastně nevím co je dějově dřív, zda Půlnoční zpověď nebo Poslední oběť. Oba seriály vycházejí z vraždy, která se stala a na ni se navazují další události. Tvůrci pracují pořád se stejným principem. Dokola opakování toho též a postupné přidávání nových a nových faktů. Jako by divák sloupával cibuli, pěkně slupku po slupce, vrstvu po vrstvě. Od oběti se ale liší zpověď tím, že je přeci jen krapet zajímavější a místy i dramatičtější ačkoli těch hluchých míst je pořád dost. Třeba postavy a dějovou linku Martina Zounara a Sabiny Laurinové jsem vůbec nepochopil. Pravdou je, že další podivnou věcí bylo chování Alberta, který šperky zakopal a odmítal je pak vydat komukoli včetně policie zatímco Stela pro změnu opakovala, že si je nechat nechce, ale dát je kam patří vlastně také odmítala. Také oba kriminalisté mi občas přišli jako absolutní amatéři. ()

Reklama

Kropajda1 

všechny recenze uživatele

Na české poměry velmi dobrý seriál. Kromě Taclíka, který už má snad ty role policajtů předplacené, je seriál dobře obsazený. Markéta Plánková jako vždy velice sympatická a lidská. Marek Lambora jde z role do role a zraje jako víno. Děj místy není úplně vypilovaný, zloduch je opět všemocný, ale v záplavě krimi seriálu se Půlnoční zpověď neztratí. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dobré nápady, horší provedení. 1)  Chtělo by to tak o dva díly zkrátit, podstatně omezit flashbacky a dodat větší spád._____ 2)  27letý Marek Lambora (kněz) se předvedl v trochu jiné roli, než do jakých bývá obyčejně obsazován a šlo mu to trochu proti srsti._____ 38letý Filip Tomsa (vrah) hrál sice jako obvykle křečovitě, ale slušelo mu to, a to se počítá._____ 38letý Igor Ozorovič (podnikatel Kraus) neměl příležitost něco zajímavého předvést._____ Vtipná byla dvojice 50letá Sabina Laurinová (sexuchtivá klientka psycholožky) a 55letý Martin Zounar (její kapounský manžel)._____ Výborně si se svou rolí poradil 50letý Saša Rašilov (závistivý architekt)._____ Jako vždy parádní byla 49letá Simona Babčáková (uklizečka) s přitažlivým 28letým Janem Komínkem (její syn)._____ Dvojice policistů působila dost k ničemu: 49letý Marek Taclík a 37letý přitažlivý Lukáš Příkazký, který zde ovšem vlastně neměl co hrát._____ 51letá Dana Morávková (advokátka) se konečně herecky našla._____  3)  Mnohé vtipné nápady nebyly dotaženy do důsledků a tak nakonec vyzněly plonkově - démoničnost námezdního vraha, posedlost podnikatele Krause, zhýralost uklizeččina syna či akčnost policie. Některé postavy byly vpravdě roztomilé - uklizečka, dvojice klientů psycholožky, závistivý architekt či vychcaná advokátka, bohužel ostatní povětšinou byly nevýrazné a ani nedávaly svým představitelům možnost nějakého zajímavějšího hereckého výkonu._____  4)  Věk protagonistů uvádím k roku výroby seriálu, kterým je podle titulků 2022. ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Z tohoto seriálu jsem trochu zmatená. Na jednu stranu je to celkem zajímavý námět s hlavními postavami, které působí komplexněji a chytřeji než většina postav ze seriálové produkce TV Prima. Na druhou stranu jsou děj a motivy tak strašně překombinované, že jsem se chvílemi ztrácela a přestávala chápat motivace a traumata. Tvůrkyně chtěly za každou cenu postavit do čela vyprávění antihrdiny, ale jejich traumata a minulost ve výsledku nedávala moc smysl v kontextu zbytku příběhu. Některé věci se pak asi snažily vysvětlit metaforicky, ale nedalo se to z provedení vůbec pochopit. Některé podzápletky pak byly zbytečně natáhlé. Celý seriál má osm epizod, ale bohatě by mu stačilo třeba pět - stačilo by vystřihnout spoustu stále se opakujících flashbacků a vzpomínek na události, které jsme sami už viděli (dobří herci by je dokázali zahrát). Z rozuzlení má pak člověk spíše neutrální pocit, nijak uspokojivý, ale ani fádní. Myslím, že česká televizní tvorba má navíc, obzvlášť ta komerční. ()

Galerie (270)

Reklama

Reklama