Reklama

Reklama

Šestnáctiletý teenager Michael, nadšenec počítačových her, se seznámí s hitem virtuální reality zvaným Brainscan. Tahle nejnovější hračka slibuje jedinečný zážitek ve sféře strachu a hrůzy. Prostřednictvím programového "cédéčka" se Michael ocitne v temném domě, kde objeví spícího muže. Děsivá hra končí v okamžiku, když chlapec neznámého muže probodne. Michael, ohromený děsivou vizí, procitá do skutečného světa. Jako zanícený fanoušek hororů je uchvácen novou hrou. Jeho radost se ovšem okamžitě změní na strašné trauma, když se ve večerních televizních zprávách dozví o vraždě spícího muže v blízkém domě... (Intersonic)

(více)

Recenze (45)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Ani nevím proč jsem čekal poloamatérský brak, místo toho jsem dostal příjemné (jakoby) osmdesátkové béčko. Jasně, je to spíš nenáročný horor pro mládež, totálně neškodný ... o nějaké "pure horror" atmosféře nemůže být řeč ... ale stejně jsem si to velmi užil. Zkrátka taková žánrová oddychovka, která by snad neměla nikoho urazit. Hlavní postava (mladý Furlong) je sympaťák a záporák Trickster taky (i když by mohl působit hrůzněji, je to spíš takový srandovní šáša :D). ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po slibném rozjezdu se sympatickým teenagerem-hororovým fandou, který se jedné noci ve svém velmi útulně zařízeném doupěti namísto šmírování sličné sousedky vnoří do podivné hry, zavraždí (?) v ní člověka, který zemře i v realitě, a následně hrdinu navštíví excentrický Trickster a nutí ho hrát dál, to bohužel vyzní do ztracena. Další výlety do virtuálna jsou totiž jalové, až na opět trochu zlověstné finále, a vykecávající se Trickster postupně přestane bavit. Škoda, být to trochu nápaditější, napínavější a atmosféričtější a mohl to být fajn Videodrom/Existenz pro teenagery. Ale zase je to o dost lepší než Pyunova o rok starší Arcade. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Priemerný hororík so zaujímavým námetom, ktorému najlepšie "vypomáha" charizmatický Langella. Hlavne kvôli nemu sa oplatí pozrieť tento snímok. Spracovanie nie je zlé, ale má pár väčších múch - jasne predvídateľný záver či čiastočný atak na logiku (videohra, ktorá pracuje s mojou mysľou predsa "nesmíma" udalosti a dialógy iných postáv). Inak, postava Trickstera ma po čase začala iritovať. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Devadesátkově stylový mládežnický soft horror z velké množiny žánrově obdobných VHSkových béček. Pubertální rebelství, outsiderství, náklonnost k temnotě, horrorům a tvrdé muzice, PC hry s (tehdy) moderní technologií, pár vraždiček... Zní to možná dobře a pro spoustu diváků/pamětníků může být tenhle film svým způsobem kultovní záležitostí, ale mně vůbec nesedlo obsazení, takže na víc jak průměr ho nevidím. Protivný gej Furlong se svým protivným, gejsky afektovaným hláskem a se svým neméně stejně protivným gejským kámošem, mi lezli krkem až běda. Virtuální Trickster je šašek a ne démon. Kimberly má takovej nějakej divnej fejs... A démonicky charmantní policajt Langella tenhle nešťastnej casting nezachrání. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Je zvláštne, zábavné aj poučné sledovať staršie filmy - o tom, čo by mohla dokázať výpočtová technika - dnes. Počítačová hra sa tu stáva realitou, virtuálny sprievodca sa zhmotňuje a zdá sa, že je to zlý radca a diabol-pokušiteľ. No skôr ako horor či sci-fi je Brainscan príjemný film o dospievaní a hľadaní vlastnej identity, o prvej láske, o nájdení odvahy a sebavedomia. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (16)

  • Hoci hral Jamie Marsh tínedžera, v skutočnosti mal počas natáčania 27 rokov. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama