Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nové Mexiko roku 1879. Vyschlá, neúrodná a krutá země ovládaná bandami zločinců. Místo, kde řádí nejproslulejší legenda Divokého západu Billy Kid. Billy Kid vedl zločineckou bandu během neslavné války v Lincoln County. Nyní je Lincoln County v rukou nemilosrdných dobytkářských baronů a zkorumpovaných mužů zákona. Právě si najali Billova bývalého přítele Pata Garetta, aby ho dostal za mříže. S Garettem v patách se Billy dává opět dohromady se svými kamarády-zločinci Docem, Chavezem a Arkansas Davem. Společně bojují proti chlapům s rychlými kolty a zabijákům, aby si prostříleli svou cestu osudu. Se skvěle natočenými písněmi JONA BON JOVIHO, zachycují Mladé pušky II romantiku a nebezpečí starého dobrého Divokého západu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

kingik 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce to má větší spád, přidalo se více přímočaré akce, Jon Bon Jovi dodal na Oskara nominovanou titulní skladbu a většina herců z jedničky se vrátila. Střídání režisérů vedlo k akčnějšímu pojetí, ale stále se jedná o antiwestern. Emilio Estevez v životní roli pistolníka Billyho The Kida podává jeden ze svých nejlepších hereckých výkonů a jeho konfrontace s někdejším přítelem Patem Garettem, který se dal na stranu spravedlnosti a zákona, celkem funguje. Přehlídka, tehdy mladých talentů v rolích psanců, je zajímavá také tím, že jejich kariéry nabraly různé směry. Ani o jednom z herců, kteří zde hrají, se nedá prohlásit, že by dnes byl v první herecké lize nebo v nějaké větší oblibě. Honiček na koních, přestřelek a zabití je zde poměrně dost, a ač nemám příliš v oblibě otevřené konce, tak tady mě úvaha nad tím, zda se pod k nepoznání namaskovaným starcem skrývá legendární pistolník BillyThe Kid, docela bavila. Kvalitní završení antiwesternu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Strašne nevyvážené. Už jednotka nie je zázrak a dvojka tiež nerúca mantinely žánra. Navyše tvorcovia nevedia či je Billy magor alebo sympaťák alebo sympatický magor, a tak len improvizujú a divák čumí ako puk a nevie si k postavám nájsť cestu... TOMBSTONE a RÝCHLEJŠÍ AKO SMRŤ sú tak jediné deväťdesiatkové westerny, ktoré dokázali do žánra úspešne napchať modernejšie prvky... ()

Reklama

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Z nějakého zvláštního důvodu mám oproti ostatním hodnotícím obrácené hodnocení tohoto a prvního dílu. Možná je tenhle trošku vtipnější a uvolněnější, těžko říct. Znovu se mi potvrdilo, že sympatická tvářička Esteveze mi prostě ke zločinci nesedí, přestože herec podal maximální výkon. Na druhou stranu je pravda, že Billy Kid by už podle svého názvu měl být nějaký mladíček s nevinným výrazem v obličeji. Potěšila nová tvář v podobě oblíbence druhé třídy, Christiana Slatera, stejně jako další roličky pro "Aragorna" Mortensena či "T-Baga" Kneppera. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Prďácky vysmrděné střelným prachem a bordelovatější než rozházená knihovna všech dokumentů o Billy Kidovi. Divoká i něžně nostalgická filmová malba na zpocenou kůži rošťácky vychechtaného zabijáka. Z časů, kdy ještě praví chlapi plivali na zem, smrděli potem, vychlastanou whisky a prolitou krví, občas i lacinou voňavkou ochotných a svou práci milujících štětek, ale hlavně uměli, kromě střílení, i parádně jezdit na koních! Pro mě osobně i omluvenka pro zrádného (ačkoli?, kdo ví...) bídáka Pata Garetta. Taky pár schytaných kulek v ramenou a nohách, to nevadí, ale do břicha je to zlé, R.I.P. Chavez... Potěšilo i pár milých střípků - např. Billy Kidovi věrná bordelmamá Jane Greathouse, nahá na koni jako Lady Godiva, šokující všechny ty bohaté mravopočestné občany a jejich tlusté frigidní vrécy z White Oaks, z již ne divokého, ale krotkého západu (2011 duší, "We will not tolerate scum"). Jo, a taky jsem si ověřil, že opravdu "Nemám rád Johna Chisuma!". Viz Jiří Brdečka a jeho naučná historická kniha o divokém západě Limonádový Joe :-)). Pardon za odbočku do literatury, zpět k filmu. Mladé/staré/zastřelené pušky jsou prostě zábavný a historicky přesný western, viděno několikrát a kdykoli rád znovu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování doplatilo na ponurý neduh jistot a touze vyždímat z tématu další 'money'. Tento akční western už doplácí na slabý scénář a daleko menší zábavnost, než měl předchozí snímek. Už to prostě nemá ten správný šmrnc. Neznat ten první film, možná by to dopadlo daleko lépe. Neustálé přestřelky a hrdinství nejsou na divokém západě přece všechno. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo například v Bisbee v Arizoně. (Terva)
  • Balthazar Getty musel po pádu z koně a následném zranění odstoupit z natáčení. (Terva)
  • Scenárista a producent John Fusco se objevil ve scéně z vězení po boku Jona Bon Joviho. V některých scénách je pak dobytek s vypáleným označením FUSCO. (Terva)

Reklama

Reklama