Reklama

Reklama

Million Dollar Hotel

  • Německo The Million Dollar Hotel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh tohoto filmu se odehrává v jednom z hotelů postavených kdysi ve třicátých letech. V jednom z těch hotelů, kde smích poskakoval na bublinkách šampaňského. S příchodem třetího milénia v hotelu přežívají mentálně nemocní, blázni, narkomani, prostitutky a pátý člen skupiny Beatles. Tom Tom, hlavní hrdina filmu, zrovna zamilovaně sleduje éterickou prostitutku Eloise. Až chemicky kyselý milostný vztah dala do pohybu jediná věc - do hotelu přijíždí zvláštní agent Skinner, aby vyšetřil záhadnou smrt Tomova nejlepšího kamaráda - syna milionáře - Israela Goldkisse. Nehostinné kulisy a skvělý střih vytváří ztracenou atmosféru, kterou prohlubuje jedinečná hudba skupiny U2. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

902 10 

všechny recenze uživatele

hotel do ktereho se nejezdi na rekreaci. osazenstvo jako vystrizene z pronasledovani a zavrazdeni jeana paula marata predvedene divadelnim souborem blazince v charentonu za rizeni markyze de sade. skvely soundtrack od u2, bonovo cameo trvajici 1s a prijemne prekvapeni v podani mela gibsona. to je the million dollar hotel - dalsi stylovy film wima wenderse, ktery ale kazdemu nemusi sednout. idealni kandidat na pulnocni filmove pokoukani z postele, pokud 2. den nemusite vstavat v 7 rano. ()

Mytologie 

všechny recenze uživatele

Tento film asi jen tak někoho nenadchne. Příběh vyšetřování smrti podivným detektivem v prostředí zrušenýho hotelu, který obývá plno šíleně pošahaných obyvatel. Celé to s obrazy, rozvláčným dějem, U2, zradou, dlouhými dialogy o ničem, záběry z knihkupectví, smutným koncem, televizním štábem, Tom-Tomem, kterýho sem nepochopil a jeho láskou k psychedelické Eloise tvoří nevšední zážitek. ()

Reklama

Cafú 

všechny recenze uživatele

Popravdě nechápu, proč je tento geniální film modře hodnocen. Není absolutně nic, co bych mu vytknul. Scénář, režie, úchvatná hudba, výborné herecké výkony, kamera, střih, vypointované postavy, existenciálně-mysteriozní zápletka, výborná atmosféra, hluboká myšlenka...no a výborný Stormare jakožto pátý člen Beatles?... P.S: Jo a Bona sem tam fakt zahlíd ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Million Dollar Hotel mě natolik nadchnul, že jsem si jej na druhý den musel pustit ještě jednou. Hotel, ve kterém se vyšetřuje vražda, plný zvláštních figurek a postaviček, je místem, kde se může zrodit zvláštní cit. Hlášku Milly Jovovich: "Já neexistuji, jsem fiktivní", nikdy nezapomenu :-) A vedle reklamy na parfém Escape od Calvina Kleina zde podává svůj nejlepší herecký výkon :-) A můj oblíbenec Tim Roth to na závěr svojí minutovou přítomností vše korunuje. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Někoho Million Dollar Hotel do sebe vtáhne, někoho nikoliv. Psychedelická, místy až surrealistická ukázka přesného vedení z režisérské židle, bezchybného herectví (překvapivě i u Milly Jovovich) a v neposlední řadě příkladné práce s kamerou. Doplnění o písně z repertoáru U2 už je jen třešničkou. První obrovská příležitost pro Jeremy Daviese nedopadla vůbec špatně, škoda že se na film trošičku zapomíná. Teď Jeremy musel opětovně dokazovat svůj um ve Ztracených. Pro Million Dollar Hotel je škoda, že tomuhle stylu vyhovuje vkus jen u zlomku diváků, v opačném případě by jistojistě šlo o klasiku. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v centre Los Angeles. (youtoo18)
  • Hotelu, ktorý nesie názov filmu, sa hovorí Rosslyn nebo Frontier. Má 422 izieb. Kedysi tu bol aj utečenecký tábor. Keď vláda v 80-tych rokoch rušila psychiatrické ústavy, mnoho týchto ľudí našlo útočisko práve v tomto hoteli. (youtoo18)

Reklama

Reklama