Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznička Magdalenka (M. Bičíková) to nemá lehké. Maminka královna jí zemřela a tatínek král (J. Adamíra) se znovu oženil. Když Magdalenka vyrostla v hezkou dívenku, macecha (D. Syslová) jí začala dělat peklo na zemi. Nechce, aby si král všiml, že je princezna už dospělá a dokonce zamilovaná, a tak s pomocí zrádné květiny dívku začaruje v poslušnou loutku. Nakonec se ale všechny královniny intriky obrátí proti ní samé a mladičká princezna bude šťastná po boku milovaného prince (J. Schwarz). (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Co všechno ženy dovedou. Připraví klidně i hodné princezně peklo na zemi. Ještě že včas se najde nějaký princ.***(4.10.2010) ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Na to aby mě jako milovníka pohádek tento příběh zaujal, musel by nabídnout více než jen statické herce a nudný, nezajímavý scénář. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Velmi hezká, i když docela strašidelná pohádka. Poměrně netradiční je tím, že zlo je tu opravdu nebezpečné, zároveň velmi chytré a dokáže se dokonale přetvařovat. A ta loutka... "Koho posloucháš? - Vás, paní." ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ženy se často musí rozhodnout, zda budou mít kariéru nebo rodinu, nebo to není věc volního rozhodnutí. Královna neměla vlastní děti a ještě ji chtěli připravit o její vladařskou kariéru a kvůli komu? Kvůli sice hezké, ale přeci jen hodně slaboduché a ušišlané princezně. Koho by tohle neurazilo? Královna se logicky rozhodla s tím něco udělat a nebýt vřelých sympatií, které vzbuzovali král s šaškem, tak by člověk charismatické královně přál, aby ve svých intrikách byla úspěšná. Vzhledem k závěru se nabízí logická otázka - čí loutka tedy byla královna? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

No jo, to byly doby, kdy jsem byl v dětství zamilován do Magdy Bičíkové... Naštěstí tuhle chvílemi hororovou pohádku drží nad hladinou vynikající herci. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jako malou holčičku mě ta zlá královna děsila a její masožravka taky, takže jsem jim něpřála dobrý konec. Dnes jim oběma přeju to samé. Od té doby mám zvláštní respekt k masožravým rostlinám.Také to byla poslední pohádka, kde jsem mohla vidět Magdalenu Bičíkovou jako princeznu. Ladislavu Mrkvičkovi role blázna pěkně sedla. Hezky zpíval. Vždycky si při sledování pohádky pobrukuju s ním. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Dana Syslová jako zlá macecha princezny Magdalenky byla démonická. Zbytek je ale slabší a z typických kulisových pohádek let osmdesátých je to horší kousek. Hudbu tentokrát nedělal Vadim Petrov, ale Angelo Michajlov a některé hudební motivy připomněly chobotničky Modrého a Zelenou. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Škoda toho papundeklu a vůbec chudé výpravy, protože jinak je to pohádka s dobrými postavami a hereckými výkony ( Mrkvička, Syslová, Adamíra ) a zajímavým dějem... ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Hodně špatná pohádka, která svým dějem a scénářem unudí nejen dospělého, ale i ty nejmenší. Potěšil mě akorát pan Mrkvička. 15% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tradiční pohádka 80. let - trochu temna, psychedeliky, žárlivosti, ale také lásky, něhy a upřímnosti. Dobré obsazení hlavně v "dospělých" rolích zaujme, slušná píseň Ladislava Mrkvičky také. Mírně nadprůměrná televizně-kulisová pohádka. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Lehce nepovedená pohádka z doby, kdy jsme pohádky ještě točit uměli. Začarovaná princezna si pořád hraje s míčem, zatímco princ už by chtěl sex.:-)) Nejsympatičtější postavou je kromě dědečka Ladislava Peška zlá královna, protože narozdíl od nedomrlé princezny z ní sálá život, a tak je člověk v pokušení jí držet palce. Škoda prapodivných exteriérů, které pohádce alespoň u mě ubírají bod. ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Dost psychedelická pohádka s podivnou (masožravou?) rostlinou a přehnaným klíčováním, které trhá očima. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dle meho jde o prumernou papundeklovou pohadku s princeznou Bicikovou, spolehlivym Peskem, Adamirou a Mrkvickou, a s neprilis hodici se Syslovou. ()

Candida 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch méně špatných studiovek...ale některé detaily jsou fakt drsné - třeba filcové lupeny kytky, na které kape královna krev - a ještě důklaně oštepované!! Hu! ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Vizuálna stránka (ako pri väčšine českých televíznych inscenácií) štandardne katastrofálna, ale príbeh má svoju atmosféru, ktorá mala pre mňa celkom čaro. ;) ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Takových televizních pohádek vzniklo v sedmdesátých a osmdesátých letech desítky a mě tak nějak splývají do takového lepšího průměru. Vyloženě propadák to není, ale nadšení také není na místě. ()

Reklama

Reklama