Reklama

Reklama

Dosud se nenašla nevěsta, která by se krásou vyrovnala namyšlenému králi salernskému (V. Dlouhý). Košem dostala i chytrá a půvabná princezna riminská (P. Ptáčková). „Vezmu si ji, až bude jeptiškou a já mnichem!“ vzkázal Nicolettě po jejím bratrovi Riccardovi (M. Dlouhý) král ze Salerna. Nicoletta se ale pustila do „boje“. V přestrojení za malířku se vypravila na salernský dvůr, aby zde nabídla své služby. Měla velký úspěch u princezny Margueritty (M. Hrubešová), u královny (J. Hlaváčová), a i pyšný a do sebe zahleděný panovník si objednal svůj obraz na hedvábí, a co víc – začal se o tajemnou malířku zajímat… (Česká televize)

(více)

Recenze (63)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších tv pohádek a to z několika málo důvodů - je zahraná bez výjimky perfektními herci, kteří jsou perfektně obsazení (a obzvlášť Markéta Hrubešová dokáže očima zahrát víc tónů, než harfeník při pokusu zahrát na harfu fear of the dark od Iron Maiden) a druhou zásadní věcí je scénář, respektive postavy, které jsou díky dialogům inteligentní a přestože některé jsou obdařeny knírkem pedofila, jsou perfektně sympatičtí a i když nevím, co na to dítě, tak i absence jakéhokoliv zla je tu příjemná (takže žádní čerti a padouši). Na tak abnormálně komorní pohádku, co se odehrává asi ve čtyřech papundeklových interiérech a jednom exteriéru je to skvělé skóre. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

To jsem si úplně náhodou asi před rokem pustila tuhle nadprůměrně dobrou nedělní pohádku. Ihned mi vytanuly vzpomínky, kdy jsme na to se sestrou v dětství koukaly klidně i 4x denně (teta nám to nahrála na kazetu). Pohádka má hezké kostýmy, hudbu, herecké obsazení (bože… bratři Dlouzí jsou fakt hříšně sexy) a taky dětem předá informaci, že domýšlivost, jájínkovství a povrchnost nejsou pěkné vlastnosti. Moc příjemné a pohodové nedělní pokoukání. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná televizní pohádka, kterou nezachrání ani půvab Pavly Vitázkové v hlavní roli s Markétou Hrubešovou v roli vedlejší. O to více mrzí, že zrovna ona hrála princeznu v takovéhle sračce, která takřka po celou dobu působí velice amatérsky. Sice chápu, je to televizní pohádka točená v době, kdy se natáčely poslední ryze studiové pohádky, ale to je právě ten největší kámen úrazu. Už samotný děj je stupidně nudný a s těmito chudými ateliéry je to ještě horší. [1210. hodnocení, 51. komentář, 71%] ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kouzelná pohádka, milá i vtipná, zábavná i chytrá, Pavla Ptáčková se mi moc líbila, zejména ta její verze prostořeké malířky.. Vladimír Dlouhý opět výborný, roli pyšného krále zvládl skvěle, Michal Dlouhý jako bratr princezny také dobrý a potěšila mě i hudba Petra Hapky, moc hezká.. Mám jedinou výtku a tou jsou paruky, tolik nevkusu v jedné hodině se málokde vidí.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Byl jsem mile překvapený. Ač už nejde o nejnovější českou pohádku, já se s ní dnes setkal úplně poprvé. Pavla Vitázková coby vyčůraná, mazaní a hlavně manuálně zručná princezna se mi líbila (a nejenom vzhledově), ale ani ostatní si nevedli špatně. Bratři Dlouzí a především pak „ješitný“ Vladimír ve zlaté paruce byl sice na přes držku (jeho postava), ale svoje si rovněž odvedli. No a Hrubešová taky překvapila. O princezně z Rimini je slušná a lehce nadprůměrná a hlavně docela vtipná pohádka, kterou jsem určitě neviděl naposledy. 60-65% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama