Reklama

Reklama

Becky je zpět

  • USA The Wrath of Becky (více)
Trailer 1

Dva roky poté, co unikla násilnému útoku na svou rodinu, se Becky ocitá tváří v tvář vůdci fašistické organizace. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (53)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Celkom slušné pokračovanie príjemnej žánrovky z 2020, ktoré nanešťastie trpí takmer všetkými neduhmi hororových sequelov. Lulu Wilson je rovnako ako v prvom filme v skvelej hereckej forme, ale scenár už je o dosť slabší a dosť dlho trvá, než sa to rozbehne. Záporáci sú oproti jednotke strašne nezaujímaví a tvorcom vôbec nevychádza aktívne poukazovanie na sociálne problémy v USA, respektíve odkazy na činnosť rôznych skupín obmedzencov v posledných rokoch. Na dlhý letný večer ale Becky postačí a ak od toho človek nečaká žiadny zázrak, myslím, že si to celkom užije. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lulu Wilson mi tentokrát moc nevadila, Sean William Scott sice nebyl tím správným záporákem, ale by důvěryhodnější než Kevin James v jedničce, a celkově mi tenhle díl přišel snesitelnější, než ten předešlý. Možná prospělo i to, že se film nebere až tak vážně. Ale marná sláva, vlastně jsem celou dobu čekal, až se to rozjede. Příprava byla slušná, to zase jo, ale účtování bylo z mého pohledu nemastné neslané. Je to i proto, že pánů na holení nebylo tolik a praktiky nepůsobily dostatečně brutálně. Nicméně je tu znát posun k lepšímu, takže avizované trojce dám nejspíš šanci. 50% ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Krátké, svižné a stejně super jako první díl. Lulu je tentokrát o něco starší, to nic nemění na tom, že tuhle holčinu naštvat nechcete. Já tyhle revenge jednohubky mám prostě rád a klidně bych si dal s chutí další díl. Není to nic převratného, ale v rámci žánru fajn věc, při které bych akorát uvítal větší bodycount a gore, ale jinak jsem spokojen stejně jako minule. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mladá psychopatka Becky se po třech letech vrací na scénu. Je sexuálně vyvinutější a připravena čelit další partě zlořádů. Tentokrát musí rozprášit teroristickou buňku, co jí unesla milovaného psa a která má všechny rysy kultu, a v jejímž čele je Sean William Scott. Má na to jen něco kolem 80 minut, takže na dlouhé prodlevy rozhodně nebude čas. Lulu Wilson to vzala od podlahy. Filmové role nepřicházely, tak se rozhodla navázat na svoji dosavadně nejslavnější roli. S novým realizačním týmem, kdy režii převzala dvojice Matt Angel a Suzanne Coote, se pustila podruhé do osvědčeného formátu skupinky zabijáků, co si dala sraz v lesní chatce. Barvy záškodníků bude hájit Michael Sirow, který už nějakou tu zkušenost s psychopatickými rolemi má. Aaron Dalla Villa a Courtney Gains mu budou krýt záda. Má to spád, objeví se i nějaké ty drastické scény, kterých mohlo být i více. A i napodruhé v podstatě stále stejný koncept solidně funguje. Sean William Scott už zřejmě definitivně dává vale rolím připitomělých sympaťáků z komedií a nastartoval druhou část své kariéry, kde své místo budou mít temnější existence, které v pohodě zvládá. Scénář moc neužije na velkou propracovanost, stejně tak postavy mají své jednoduché a jasně cílené charaktery, takže nemá smysl se v této oblasti nimrat. A i nějaká ta chyba se najde: do záležitosti s terorismem se v závěru vloží CIA, ačkoliv záležitosti této trestné oblasti spíše přísluší FBI. V rámci svých možností, kdy rozpočet jistě nedosahoval závratné částky, se jedná o kvalitně natočený a zahraný thriller, který o moc za svým předchůdcem nezaostává. 8/10 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Změna tvůrců prakticky na všech pozicích tomuto pokračování pomohla naprosto zásadním způsobem, a tak po mdlé jedničce přichází o několik levelů zábavnější podívaná, kterou musím téměř ve všech ohledech skutečně pochválit, a v podstatě má jediná výtka směřuje k tomu jedinému, co se přeneslo z předchozího dílu i sem, a to představitelku ústřední role Lulu Wilson, která i když již starší, tak stále působí ukrutně nesympaticky a prostě mi zde ten její ksicht fakt znovu vadil a kazil dojem ze zbytku filmu, který je ovšem, jak jsem již zmiňoval, naprosto jiná pecka,  než jeho předchůdce. Každopádně tím nejzásadnějším rozdílem tu jsou záporné postavy, které působí na úplně jiné úrovni, než ta parta retardů kolem Kevina Jamese v prvním díle. Tady jsou totiž chlapci zajímavý týpci, kteří nejsou k smíchu a hlavně jsou i mnohem lépe obsazeni kvalitnějšími a přesvědčivějšími herci. Dále to má celé úplně jiný spád, tady to fakt fičí jako na kolotoči, samotných mordů je pak zhruba stejně jako v jedničce, ale i ty mi tu přišly mnohem nápaditější, zábavnější, efektnější a brutálnější, postavy jsou pak i daleko vulgárnější, sem tam se povede i lehčí vtípek, a tvůrci se vyhnuli jakýmkoliv emočním infantilnostem, kterými první díl doslova překypoval. Becky je zpět je zkrátka nenáročná, přímočará jízda, co má táááákovýhle koule a co dokáže vážně slušně pobavit. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Výroba prebiehala v tajnosti v New Jersey a trvala 18 dní. Dodatočné natáčanie sa uskutočnilo v meste Scotch Plains začiatkom júna 2022 a až potom bolo ohlásené pokračovanie prvého filmu Becky (2020). (Arsenal83)
  • Matt Angel a Suzanne Coote, ako aj ich kameramanka Julia Swain, sa rozhodli upustiť od ručných metód natáčania použitých v predchádzajúcom filme a namiesto toho použiť plynulejšie pohyby kamery a Steadicam. (Arsenal83)

Reklama

Reklama