Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý mladík s nezvyklou přezdívkou Igby sice pochází ze zámožné rodiny, ale kromě peněz má problémy se vším, na co se podívá. Zatímco jeho o tři roky starší bratr Oliver exceluje na univerzitě a míří k politickým výšinám, Igbyho vyhodili prakticky ze všech středních škol na východním pobřeží Spojených států. Matka o něm nepronese jediné vlídné slovo. Otec je schizofrenik a jakýsi mužský vzor má Igby jen v zazobaném a slizkém kmotrovi D.H. Banesovi. A tak se mladík nakonec rozhodne před vším utéct do bohémského prostředí New Yorku. Jenže uniknout před sebou samotným není tak jednoduché... Cynická americká komedie debutujícího scenáristy a režiséra Burra Steerse (jako herec se objevil mj. ve filmech Quentina Tarantina Gauneři a Pulp Fiction - historky z podsvětí) si vysloužila sympatie diváků i kritiků. S černým humorem líčí potíže dospívání, se kterými se potýká navenek obyčejný mladý muž. Ve filmu, srovnávaném s klasickým dílem Mikea Nicholse Absolvent, uvidíte řadu vynikajících herců: Kierana Culkina, Claire Danesovou, Jeffa Goldbluma, Ryana Phillippeho, Billa Pullmana a také Susan Sarandonovou, oceněnou Oscarem za film Mrtvý muž přichází. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Mr.Critic

Mr.Critic (hodnocení, recenze)

Zná někdo obdobu v tištěné formě? Vím akorát o Kdo chytá v žitě, kterému se Igby místama podobá, jinak o ničem.

ki_ki_na

ki_ki_na (hodnocení, recenze)

Prosím mohl by mi někdo poradit co to hraje za píšničku nakonci v titulkách? pls...

fefee

fefee (hodnocení, recenze)

Konečne film ktorý nekončí ojebano klišoidne a romanticky kua, dobré dobre... ;-)

HanLiuKun

HanLiuKun (hodnocení, recenze)

Svělý Kieran Culkin, což jsem opravdu nečekala a svělá narážka v recepci Hiltonu. Film je nabitý emocemi, které se na mne nepřenesly, ale líbí se mi jeho bizardnost a cynismus.

aseedi

aseedi (hodnocení, recenze)

presne takovy film, kde mam sakra intenzivni pocit ze chci byt hlavnim hrdinou a na konci filmu jsem v pasti jelikoz, konci pribeh, jehoz soucasti se citim........

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

- The thought that I am going to live my life without ever having told her (mother) to fuck off, is pretty goddamn infuriating. Pro koho to představuje životní filozofii, nechť mi ze sympatií dá bod.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Kieran je zdá se nadanější i sympatičtější než jeho starší a slavnější bráška :-)

Reklama

Reklama