Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Takový způsob života si Anička rozhodně nevysnila. Na přítele Jindru není spoleh, matka využívá její péče a ani hospoda, kterou Anička vede s Jindrou a kamarádkou Hankou, příliš nevydělává. Po sérii zklamání však přichází nečekaná zpráva o tom, že po zesnulém otci Anička zdědila byt v Praze. Rozhodne se tak začít jinde a odznova. Stěhuje se do bytu po otci a po peripetiích s hledáním nové práce se dostává k místu v poslanecké kantýně. Seznamuje se s kolegy Vencou, Zdenou, popudlivou nadřízenou Šustrovou a také s novinářem Krčkou, který ji uvádí do prostředí kšeftů, politikaření a zákulisních her. (prima+)

(více)

Recenze (25)

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobře vykreslená postava. Mladá holka využije skutečnosti, že zdědí byt, a stěhuje se do Prahy. Výborně zahrané, autentické. Líbí se mi nejen Podzimková, taky Gajdošíková nebo Krausová. I Žilková se snaží. Ženské postavy herecky vedou. Baťek v roli průvodce, vypravěče, hybatele děje, nepůsobí autenticky.  Takový had, co mění kůži, a je pro mě nečitelný... Příběh má spád,. Uvidíme, jak si seriál povede dál. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Jsem novinář a taky pěkná svině,“ uvozuje každý z dílů bulvární novinář Ivan Krčka, kterého živí neštěstí druhých. Venkovská servírka Anička Malá působí jako naivní děvče, ale jakmile přesídlí do Prahy, moc dobře ví, čeho chce dosáhnout. Studovala ekonomku, ale musela se vrátit domů na dědinu kvůli choré mámě, která zase tak nemocná není. Ani Aniččin přítel není zrovna nejspolehlivější. A už vůbec ne nejvěrnější. První epizoda je příběhově hodně jalová a v několika situacích dost laciná. Černooká brunetka se zatím snaží prostě přežít. Pomůže jí zděděný byt v Praze. A nakonec i štěstí při hledání práce. Nebo spíš neštěstí? Nebo TO všechno v sobě měla už předtím? ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První, rozjezdový díl hezky vykresluje výchozí pozici Aničky, která dostala tvrdou životní lekci, že každý dobrý skutek, bývá "po zásluze" potrestán a vybavena touto cennou zkušeností se stěhuje do Prahy, aby zde zahájila kariéru. Psychologicky dobře prokreslená povaha, kterou hraje Eva Podzimková velmi uvěřitelně. Skvěle obsazené, technicky dotažené , vizuálně přitažlivé. Za scénářem stojí profíci a i když známe důsledek, je zajímavé pozorovat příčinu. Za mne zatím napsrostá spokojenost a překvapení, že Prima má i seriál, který není úplně blbý, nebo sotva průměrný. 90%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase - natočené je to dobře, ale karty jsou od začátku tak jasně rozdány, že už budeme jen osm dílů čekat na vzestup a pád holky, co do toho šla od píky (sic!). Kolik takových filmů včetně wallstreetů už jsem viděl, a stejně mi tyhle povahy pořád lezou krkem a netuším, proč se o nich ty filmy točí. Jedněm se podobné charaktery eklují, a druhým je to u zádele, že nakonec padnou, když se - slovy falešného číšníka z Vrchní, prchni - aspoň chvíli mohou rochnit v žitě. ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Zajímavě se nám to rozjíždí.První díl byl hodně vztahový,čekal jsem spíš nějaké příběhy z politiky, když to psal Klima, ale třeba se dočkáme v dalších dílech.Herecky to bylo všechno zahrané dobře, natočené to bylo též dobře, jen na to, jak to Prima propagoval, všude byla knížka tohoto seriálu, tak zas tak mimořádné to nebylo.Za mě 60%. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (1)

  • V čase 31:30 jde vidět, jak si hlavní postava Anny Malé (Eva Josefíková) píše na notebooku svůj životopis, ve kterém je hned na první pohled několik chyb. I když byla její postava narozená v roce 1992, tak na základní školu začala chodit již v roce 1996, přičemž údajně byla délka tohoto studia jen 5 let, tj. do roku 2001. Následně je kompletně vynechána zmínka dalšího stupně studia (středoškolského) a pokračuje se od stejného roku ve vyšším odborném vzdělávání, což je pochopitelně nesmysl. Navíc je v onom životopise rovněž uvedeno, že vzdělání na této VOŠ bylo dokončeno s titulem DiS. Když ale ve 4. epizodě předává Anna Malá svou vizitku novináři Ivanu Krčkovi (Pavel Batěk), tak je tam před jejím jménem uveden jen titul Bc. (SidneyP)

Reklama

Reklama