Reklama

Reklama

Na smolařského redaktora se usměje štěstí, když objeví muže čerstvě propuštěného z psychiatrické léčebny, který vypadá jako herec odmítající vylézt z přívěsu. S pomocí mocného producenta z něj Lenny udělá velkou hvězdu a dokonce mu pomůže oženit se s herečkou, která hraje jeho protějšek. Jejich cesty se kříží s opilými herci, drzými akčními hrdiny, nepředvídatelnými režiséry, superagentem a magnáty toužícími po moci... (HBO Max)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Herci a herečky sú v podstate na správnom mieste v tejto komédii, ktorá, medzi inými, sa snaží dať zakrivené zrkadlo pred filmovým priemyslom. Ale herecky pomerne nevýrazná vec, ktorá postráca aj lepšie a zábavnejšie napísané dialógy. Nehovoriac o tom, že „Latte“ časom začína postrácať pozornosť od diváka. Nie úplne vydarený debut Ch. Daya ako režiséra. P.S.: Len taká drobnosť – ako „Latte“ „povedal áno“ v kostole, keď si bral svoju manželku? Osobné hodnotenie: 63% (**) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Day má evidetně strašně moc kamarádů, protože jinak si neumím úplně vysvětlit, že se tolik známých jmen objeví v něčem takovém. Největší problém téhle komedie (krom toho že není moc vtipná) je primárně absolutní nefunkčnost hlavní postavy. Čistě teorericky by postava němého týpka s rozumem pětiletého dítěte, který se stane celebritou mohla být vtipná, jenže Day - který si kromě režie střihnul i hlavní roli - si s ní neumí vůbec poradit a ta postava prostě nefunguje…40% ()

Reklama

Derseus 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je opravdu unikátní a tak do 2/3 filmu mě to i bavilo. Přijde mi to jako parodie ,,amerického snu" kdy se hlavní postava dostane bez práce a bez jediného slova až na vrchol hollywoodské herecké kariéry. Zasmál jsem se, ale s Latteho bankrotem pro mě šel celý fim do kytek. 3 hvězdy za originalitu i když nenaplněný potenciál. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Fool's Paradise je film, který nefunguje. Je to debut Charlie Daye, kterého můžeme znát jako kosmonauta z Lego příběhu nebo Charlieho z It's Always Sunny in Philadelphia. Je to také film se kterým dokáži soucítit. Přestože stál pravděpodobně víc než si v Česku filmař může dovolit, dělá naprosto začátečnické chyby, které si dokážu představit, že bych udělal taky. Zároveň je však vidět Charlieho znalost filmů a snaha něco říct. Jde o jakýsi pokus o ulítlou satiru Hollywoodu a Los Angeles, který je tím "Bláznovo rájem". Charlie Day hraje postavu neznámého blázna, který je vyhozen lékaři na ulici. Začíná procházet světem Hollywoodu, kde se stává loutkou a s každým dalším neúspěchem šplhá více a více nahoru. Je taky němý. Nejvíc bych jeho postavu přirovnal k Tulákovi Charlie Chaplina. Tady jsou první chyby filmu - film jasně naznačuje, že se stal němým po jakési traumatické události, což šikanu hollywoodským světem nedělá zrovna vtipnou. Charlie Day je také celkem špatný v pantomimě, což je blbé pro tuhle postavu. Zatímco v Always Sunny jeho postava neurotika je velmi vtipná, tady jako němý pozorovatel nic moc. Dalším problémem je míchání žánrů, které muselo v rámci scénáře působit originálně, ale při sledování se člověk moc nesměje a ani na něj nepůsobí ty emotivní momenty, které na diváka působit mají. Je zde o pokus kouzla starého Hollywoodu, zvláště v soundtracku. Jsou zde nádherné nápady s pohybem kamer, kompozicí, titulky apod. Je vidět že Charlie zná spoustu filmů a má dost nápadů, jen to prostě není vtipné ani smutné a vlastně to nemá ani závěr. Charlie to ukončí na vlně kamarádství mezi Late Prontem a jeho agentem, čímž vlastně neuzavře většinu témat filmu. Uf. Ve výsledku jsme po dlouhé době dostali debutový film komika, který se snaží o moc, natáčení muselo být strašná zábava, ale výsledek nic moc. Takže něco jako Devittovo "Death to Smoochy"? Stylově ale rozkročeno mezi Ave, Ceasar bratří Coenů a konspiračního Under the Silver Lake s hlavní postavou tuláka Charlie Chaplina s PTSD. S tím, že je to horší než všechny tři. Ale snaha je vidět, nakoukanost filmů taky a možná... možná.. další Charlie film bude pecka. Jen aby to dávalo víc smysl a trefilo to tón o dost líp. Technicky je to natočené dobře, ale ten tón se prostě nepovedlo chytit. Komedie je hold nejtěžší žánr na režírování. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Toľko známych hercov a na čele blb. A celkovo, keď si tie celebrity prečítali scenár, čo im prišlo tak úžasného, hodného svojej účasti? Asi len doláriky. Neviem či to bola paródia na idiota, alebo ide o skutočného imbecila, ktorý všetko, čo dokáže je napodobňovať iných ľudí, ale nedokáže sa podobať ani na Chaplina. Projekt Charlieho Daya, tak snáď sa aspoň on pobavil. ()

Zajímavosti (5)

  • Pôvodne sa mal film distribuovať jedine pod názvom "El Tonto", avšak del Toro navrhol, aby šiel von pod americkejším názvom, a tak bol schválený jeho návrh Fool's Paradise. (Arsenal83)
  • Natáčanie začalo v októbri 2018 v Los Angeles. V decembri 2021 bol pridaný ešte jeden týždeň natáčania po dodatočných úpravách scenára. (Arsenal83)

Reklama

Reklama