Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dětství poslouchá mladý kníže (K. Dobrý) a jeho sestra Běla (A. Šmídová) vyprávění chůvy o Jabloňové panně. Starou baladu o tom, že hluboký les skrývá rozvaliny tvrze, kde kdysi přebýval šlechtic se synem a dcerou. Žili tam šťastně až do chvíle, než si otec přivedl novou ženu, čarodějnici (V. Cibulková), která vše zničila a děti zaklela do podoby jablíček na usychající jabloni. Jen čistá láska – a jen o Svátku všech svatých – může nešťastné sourozence vysvobodit a vrátit jim lidskou podobu. A kníže už jako dospělý muž při nekonečných toulkách lesem hledá svůj sen – Jabloňovou pannu (E. Geislerová)… (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Pěkně zpracovaná pohádka se slušně zvládnutými triky. Z komentářů ostatních mi přijde, že pokud pohádka není nastrojená romanťárna se třemi happy endy, tak je špatná. Pusťte si povinně aspoň 5x Pohádku o putování! Pohádky bývaly děsivé a doufám, že alespoň některé pořád budou. I když tahle mohla být trochu drsnější :) *** Ve zkratce: Holoubek, hořící voda a shnilá jablka. ()

lisbon odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám ráda Ester Geislerovou..., ale to jen zlomek toho, proč semi pohádka nelíbila. Pohádka je nepovedená a podle mě přehnaně depresivní. Nelíbil se mi děj o zakleté jabloňové panně kterou jakmile jí vysvobodí princ schodí do studny jakási baba a potom se snaží dostat k moci.... nevím koho to napadlo, ale toto má být pohádka pro děti? ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Krom Vilmy Cibulkové a Karla Dobrého a snad i Daniely Kolářové nejsou herecké výkony zrovna oslnivé. Jenže dávám to za vinu režisérovi, neboť ani scénář není pozoruhodný. Pohádka celkově je moc temná a zrovna hodně se toho v ní neděje. Zajímavý je tak možná začátek a konec. A pak maska čarodějnice. Svým pojetím mohla celá pohádka klidně působit spíš jako skotská legenda. ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Bývám vůči těmhle pokusům o temnější pohádky shovívavá, protože mě fascinují už od dětství, ale tohle se zkrátka vůbec nepovedlo. Líbí se mi zasazení do středověkých reálií i atmosféra chladného podzimu a Karel Dobrý v hlavní roli je rozhodně zajímavá volba. Jenomže co je to všechno platné, když je ta pohádka tak strašně nudná. Kníže hned na začátku požádá Jabloňovou pannu o ruku, ale zlá čarodějnice se jí zbaví a začne se za ni vydávat a od té chvíle jako by děj úplně zamrzl. Delších 50 minut už jsem dlouho nezažila. ()

honeysuckle 

všechny recenze uživatele

Tohle není pohádka o Jabloňové panně, Ester Geislerovou uvidíte jen asi ve dvou scénách. Tohle je one-woman show Vilmy Cibulkové, která hraje macechu-čarodějnici. Souhlas s komentářem uživatelky Jezinka.Jezinka - až na to, že já nevidím důvod, proč dávat více hvězdiček. Největší problém jsem měla s postavou knížete (K.Dobrý) - na začátku egocentrický blbec, který pod vlivem čarodějnice zblbne ještě víc (až do té míry, že jde chytat holoubka do studny). Pohnutky čarodějnice mi byly také trochu nejasné (Ošidí knížete, aby se mohla stát vládkyní - a následně zemi začne pustošit? Čemu sakra chtěla vládnout? A proč vlastně, když byla tak mocná?). Poznámka: Běla s holoubkem měli víc scén a lepší chemii než kníže s Jabloňovou pannou. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na hradech Bezděz, Točník a Rábí. (M.B)

Reklama

Reklama