Reklama

Reklama

Podivínský student rekonstruuje veterána Plymouth Fury z roku 1958 – ale jakmile sedne za volant, jeho sebevědomí se promění v šílenou bezohlednost. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film o posadnutosti všeobecne, o mladíckej menejcennosti v kolektíve a túžbe po vzbure, odcudzeniu a v neposlednom rade o materiálnom svete, v ktorom nám viac záleží na hmotných statkoch ako na medziľudských vzťahoch. No a ako vyšilujeme, keď sa nám dnes niekto omylom obtrie o auto, že...Horor je tento film iba technicky, keďže vraždí nadprirodzená sila, takže ide aj o očakávania, aké si s filmom vopred budete spájať. Americký bratček Upíra z Feratu nie je tak uletený, ale je asi zábavnejší a sugestívnejšie nakrútený. 70% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Jedno auto jaksi samo oživne a vraždí toho kdo mu něco udělá. A zároveň totálně paralizuje majitele, který je jím naprosto posedlý. Stejně jako tady Arnie ve škole ten , kterého každý šikanuje, ale s autem je rázem o dvě hlavy větší a může všechno. Docela solidní atmosféra, Já jsem vůbec neměl ponětí, že hlavní postava bude auto, měl jsem za to , že to bude o ženský jo jaké to překvapení. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Skvělý Carpenter, dle skvělého Kinga. A navrch, se skvělou tradiční Carpenterovskou hudbou. Nejgeniálnější na tomto počinu je to, že i když je to adaptace Kinga, tak tento film je čistokrevnou Carpenterovkou a vůbec to nevadí. Bylo by ovšem velmi zajímavé, jak by vypadala tv verze (např.) od samotného autora. Něco jako Shining z 97. Jj, to ještě pan Král a Tesař, těžce váleli. Hudba 300% Geniální film...geniální kniha. Tož tak. P.s. ten debilní popisek od netflixu je fakt úlet. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Je to už tři roky, co jsem četl předlohu, tudíž si z ní pamatuju jen fragmenty. Je ale jasné že Carpenter v rámci filmové řeči musel děj hodně zredukovat, což by tak nevadilo. Vadilo mi spíš to, že Arnie se proměnil až příliš rychle a vlastně nebylo jasné proč. Jak už je tu několikrát zmíněno, samotný vůz bohužel nepůsobil vůbec strašidelně a celá Christina má k hororu hodně daleko. Keith Gordon mi navíc připadal, že brutálně přehrával. Postava policisty v podání Harryho Dean Stantona je tu už úplně zbytečná. Na druhou stranu triky vypadají i dneska velmi dobře (zejména samoopravení vozu) a scéna s jedoucím hořícím autem je opravdu povedená a dává ukázku toho, jak by to mohlo vypadat, kdyby se Carpenter víc odvázal. Jak už je režisérovou samozřejmostí, minimalistická hudba je výborná. Navíc tu je mladá Alexandra Paul, plavčice z Baywatch. Nakonec tenhle film neni nic proti ničemu. 60% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Další horor o posedlém autě. Tentokrát máme tu čest s dámou jménem Christine, která svého majitele posedne a změní ho z totálního loosera a panice na největšího frajera, kterému jsou všichni ukradení a miluje jen své auto. Já se bavil. Carpenterův rukopis mi sedí a tak mě film pohltil. Atmosféra dobrá, herecké výkony tak fajn. Gore sice vynecháno, ale vraždy i tak jsou pěkně zpracované. Nemám si nač stěžovat. Christine udělá za film docela dobrou paseku a jde po každém, kdo se na ní jen špatně podívá. Prostě auto jak má být. I přes svou stopáž film nenudí. Doporučuji. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (31)

  • V prvních minutách filmu se „zrodí“ v továrně auto Christina, tato scéna byla ovšem do filmu přidána. V knize S.Kinga se nevyskytuje. (Pumiiix)
  • Rudé auto v titulní roli je Plymouth Fury, ročník 1958. Fury znamená v angličtině "zuřivost". (Stejšn)

Související novinky

Horor Christine se dočká remaku

Horor Christine se dočká remaku

10.06.2021

Režisér a televizní tvůrce Bryan Fuller (Hannibal, Američtí bohové) si chystá svůj celovečerní debut. Místo spekulovaného Star Treku jím však nakonec bude adaptace kultovního hororu Stephena Kinga… (více)

Reklama

Reklama