Reklama

Reklama

Jediná věc nebezpečnější než mise je útěk... Tajný zpravodajský agent Tom Harris (Gerard Butler) pracuje pro CIA a operuje na Blízkém Východě. Uvízne na nepřátelském území v Afghánistánu poté, co selhal  a jeho krytí bylo odhaleno. Nyní musí i se svým tlumočníkem Moem (Navid Negahban) uprchnout. Pronásledují ho nejlepší žoldáci světa a elitní speciální jednotky nepřítele. Dostat se do Kandaháru je jediná šance na záchranu. Zde na hrdinu budou čekat buď spojenecké vrtulníky, nebo kulka s jeho jménem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (73)

Morholt 

všechny recenze uživatele

O CIA si můžete myslet co chcete, ale vyhodit do vzduchu jaderný program perských ručníkářů je prostě a jednoduše záslužný počin. Ovšem jedna tupá nána od novin si to nemyslí a tak to celé propálí a to včetně identity operujících agentů. No a jeden z těch operativců je samozřejmě Butler, kterého prozrazení zastihne uprostřed další operace, která už měla být fakt poslední, protože potřebuje domů za dcerou. A tak se musí opět dostat z bodu A do bodu B, přičemž v patách má snad všechny tajné služby v regionu a Talibance k tomu. Coby side-kick mu slouží tlumočník, se kterým vede během útěku hlubokomyslné debaty. Ono to bylo do určité míry zábavné špiónské béčko, ale nesmyslně natažené o blábolení o rodině a kulturních rozdílech. Díky tomu filmu strašně kolísalo tempo, nehledě na to, jak to všechno bylo otravné. Ani technicky to žádný zázrak nebyl a akce byla i díky výše zmíněnému roztahování spíš průměrná. Herecky to bylo odpovídající, takže butlerovský standard. Cením si celkem snahy ukázat celou naháněnou i z pohledů pákistánského a íránského agenta, ačkoliv to místy působilo spíš úsměvně. Každopádně jsem se moc nenudil a to mi tady vlastně stačilo. 55% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ric Roman Waugh i Gerard Butler si v tomto případě vybrali vážně slabší chvilku a já tedy z Kandaharu nejsem rozhodně nadšený. Za nejzásadnější negativa tohoto filmu každopádně považuji za prvé naprosto zbytečně překombinovaný a natahovaný půlhodinový úvod, tedy doba, než se Butler dostane na svou misi, kdy se tu nacpe do diváků xy absolutně zbytečných informací a dějových odboček, které pro zbytek filmu nemají zcela žádný význam, což vyjde najevo právě v následujícím ději, který už je jen ryzí, přímočarou, nenáročnou akční jízdou, která ten zmiňovaný chaotický úvod vůbec nepotřebovala a v podstatě nejednomu by vzala i chuť do zbytku snímku. A za druhé musím bohužel vytknout i zpracování oné akčnější a přímočařejší části filmu, která je tedy rozhodně již daleko zábavnější a svižnější, ovšem já se nemohu zbavit dojmu, že z toho šlo vytěžit zatraceně víc, než se to nakonec povedlo tvůrcům, jelikož daná naháněčka v Afghánistánu nabízela neomezené akční orgie, ale nevím, jestli to bylo způsobeno třeba jen nedostatkem financí, nebo ten poklidnější styl byl opravdu cílený, nicméně mě ten samotný útěk prostě příliš nestrhnul, a to především kvůli nedostatku akce, která navíc není ani nikterak výrazná, a tak díky alespoň za lehce vygradovaný závěr, kterému lze ale zas vytknout až moc happyendové vyznění. Zajímavě tu jinak nepůsobí ani veškeré postavy, postavené na tuctových charakterech, a i ten Butler tu není tentokrát až tak nekompromisní, jak jsme od něj jinak zvyklí, nicméně ten jeho drsnej nasranej ksicht mu tu funguje znovu spolehlivě. Abych ale jen nekritizoval, tak určitě za povedenou musím zmínit atmosféru, párkrát došlo na působivé emoce, spád ke konci lze pak také jistě vyzdvihnout a stylově to celé Waugh zvládnul zpracovat asi také docela přesvědčivě. S hodně odřenýma ušima tak Kandaharu ty 3* dám, ale abych to doporučoval kudy bych chodil, tak to fakt ne. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tentokrát Žérard nemal šťastnú ruku na projekt. Akcie je málo a dramatická stránka strašne nudí. Postavy sú fádne, Žérard pôsobí celý čas tak unavene, že nie je problém mu veriť, že by tam najradšej nebol a samotná zápletka proste ničím nestrhne. Rovnako ako akcia. Zopár prestreliek ani nič, čo by som si chcel pustiť znova. Tentokrát to proste nevyšlo a nestojí to ani za jedno pozretie. 4/10. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy jsou jako přes kopírák, to nijak extra nevadí protože se na to kouká dobře. Akce je přehledná, extrakce se vždy povede a hlavní hrdina je sympaťák. Butler poslední dobou jede hlavně akční béčka, ale u něj aspoň vím, že ten film nebude úplný odpad a bude se na to dát koukat. Přesně jako v tomto případě 60% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tentokrát Žérárovi upadl Afganistán, kde ho dostali chuť honit snad úplně všichni. Od zfanatizovaných hadrových hlav přes pandžábské čmoudy až po hyenistické afroštěrbiny. A nebyl by to Žérár, aby si to honění pořádně mačisticky neužil, a tak se opět nonšalantně prošišlal několika nehostinnými provinciemi kozojebů až k předlouhému a řádně srdcervoucímu zamyšlení se nad kulturními diferencemi rodinných hovnot. Takhle to asi zní jako solidní akční porno s poselstvím, ovšem opak je pravdou, a jedná se spíše o takovou dost přeplácanou, prokecanou, místy nudnou a v detailech mongoloidní špionařinu, která se marně urputně snažila céčkově se progejovat k Ryčímu. Ovšem pořád lepší a méně rakovinotvorné i dementizující než libovolné audiovizuální leporelo od Mrvelu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • V 52. minutě ťuká na okénko vozu Nissan muž, který má na sobě průhlednou masku Covid, aby mohl natáčet. (Johnny.ARN)
  • Poté, co je Kahil Nasir (Ali Fazal) sražen z motocyklu a vyhodí do povětří jedno z íránských bezpečnostních vozidel, je jeho motocykl v oblasti výbuchu a je vidět, že hoří. O chvíli později se vrací ke svému motocyklu, který je zcela nepoškozený. (Johnny.ARN)
  • Kahil (Ali Fazal) se ptá mladého chlapce, kam Harris (Gerard Butler) jede. Chlapec odpoví: „Delaram“, ale to nemůže vědět. Harris právě napsal svému kamarádovi, že tam jede místo něj, ale aby to mohl udělat, musí odbočit z hlavní silnice, po které jede (pravděpodobně vede do Kandaháru). Hned poté Harris odbočí z hlavní silnice. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama