Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (305)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Je to natočené velmi realisticky a uvěřitelně. Ale kdybych nevěděla, že to je podle pravdy, říkala bych, co je to zase za výplody mysli pomátlých scénáristů, ale ... ono se to takhle opravdu stalo. Přesto mi film přišel docela zdlouhavý a děj se místy vlekl velmi pomalu. Nemůžu mít výhrady k hereckému obsazení, k technické stránce ani k hudbě (která samotná není nic moc, ale ve filmu funguje), ale přesto mi to jednou vidět bohatě stačilo. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ježíši, až už to tehdy bylo přesně takhle, nebo malinko jinak, jsem rád, že jsem tam nemusel být s nimi. Myslím, že si všichni přeživší tehdy prošli svým malým peklem a asi nikdo se z toho nevzpamatoval zcela bez následků. Koneckonců i pouhé sledování tohoto filmu zanechalo nějaké následky na mně, a to je co říct. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ve své době působivé, možná lehce šokující, jelikož do začátku devadesátých let bylo těhle výpravných survival filmů relativně málo a když, tak díky špatné technické kvalitě byly pramálo působivé. I tady je sice otravná zadní projekce a pár dalších neduhů, ale působivá kamera a strhující Andy udělají svoje. Tempo nevýrazné a mnoho hluchých scén to zase na druhou stranu strhávají do průměru a kolem největšího highlightu filmu se v podstatě chodí po špičkách. Už to za tu dobu ztratilo tu naléhavost a lesk, ale pořád solidní filmařina se sakra vážným tématem based on true story. A navíc tam hraje Ethan Hawke a Lionel Messi ! ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Tak tohle by snad ani zvrhlý mozek scénáristy nevymyslel... to se prostě muselo stát. Klobouk dolů před těmi kluky, muselo to být dost strašné. Nejvíc mě šokovalo, že to maso jedli.... syrové. Nevím proč, ale tak nějak jsem si představovala aspoň nějakou tepelnou úpravu... no nic, raději se v tom nepitvat a už vůbec nepřemýšlet, jak by se člověk zachoval v jejich situaci. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem odkládal tento dobrodružný snímek. A konečně jsem se k němu dostal. Musím tedy uznat, že samotná havárie je doopravdy precizně zpracovaná (když člověk přihlédne k faktu, že film vznikl již před více než 30 lety), mně se fakticky tajil dech. Jinak herecky též v pořádku, ale jednu připomínku bych přece jen našel. Chvílemi mě dost zarážela ta uhlazenost celého filmu (ono se na tomto aspektu asi dost podepsala americká produkce). O to více se tak těším na španělskou verzi, která spatřilo světlo světa na začátku roku na streamovací platformě Netflix (a z prvních záběrů vypadá daleko naturalističtěji)....Jako neberte mě špatně. Marshall určitě přišel s kvalitním kinematografickým produktem. Jen od toho nesmíte očekávat žánrovou pecku, to by se mohlo dostavit mírnější zklamání. Za mě dávám 7/10 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Herci, kteří představovali ragbyové hráče, museli držet drastickou dietu. Aby na začátku vypadali mohutný a na konci kost a kůže, museli zhubnout okolo 20 kg. Jejich denní příjem byl 1100 kalorií, přičemý běžný člověk potřebuje zhruba 2900. Jejich jídelníček sestával z misky pšeničné kaše, 1 dcl pomerančového džusu a sklenice mléka. Oběd zahrnoval 2 šálky zeleniny a celozrnný rohlík a večeře 10 bobulí vína, plátek sýra a 4 keksy. Herci se tak alespoň chodili dívat do cateringového stanu, jak si dávají do nosu ostatní členové štábu. (Babba)
  • Otevírací a závěrečnou scénu, kdy se k nehodě vyjadřuje John Malkovich jako Carlitos Paez, napsal pro film právě skutečný Carlitos. (Morien)
  • Každé ráno muselo letět pět helikoptér, aby dostalo štáb a herce na místo natáčení. (Morien)

Reklama

Reklama