Reklama

Reklama

Na ostří nože

Trailer

Obsahy(1)

Havárie letadla v mrazivé divočině Aljašky postaví proti sobě intelektuála a miliardář Charlese Morse a sebevědomého módního fotografa Roberta Creena v brutálním boji o přežití. Každý z nich brzy zjistí, že největší nebezpečí se neskrývá v přírodě, ale v lidském strachu, proradnosti a schopnosti vraždit. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (467)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Podle mě se nejedná o žádný béčko a tenhle dobrodružný survival vyniká nejen herci, divočinou a napětím s medvědem, ale i mezi samotnou hlavní dvojicí. Ušlechtilý charisma versus závistivý okno do duše, břímě bohatství, prkotiny tváří v tvář s přírodou. Kam se hrabe REVENANT, tohle bylo dějově i psychologicky zajímavejší a nějak mi doteď unikalo. Obrázky jedna radost. "Never feel sorry for a man who owns a plane." ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Bolo to v tom najlepšom zmysle triezve. Ako po "survival" stránke, tak aj celkovým vyznením. Hopkins ako vždy presvedčivý v každej sekunde, Baldwin (hoci bez charizmy, tú nabral až vekom a kilami) neprekážal, scény s medveďom nadupané až som čumel jak teľa a prežíval to spolu s nimi naplno. Neviem kto mi pred rokmi povedal, že je to slabé, ale má u má u mňa riadnu po hube. Žiadna extra klasika, ale ako stálica TV repríz istota. Užil som si to. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Moje srdcovka s megacharismatickým Toníkem, uvěřitelným nádechem psychologie v krizové situaci, kde lidství splývá se zvířecími pudy, krásnou a nezkrotnou přírodou a jedním z nejlepších fyzických soubojů člověka s divokým zvířetem, jaký byl kdy ve filmu k vidění. Chtělo by to zkrátit a přesvědčivěji propojit různé vyprávěcí postupy, ale to nic nemění na tom, že na The Edge se vždy podívám rád znovu a budu ho znovu stejně intenzivně prožívat. 85% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Naozaj veľmi kvalitnú prácu sa podarilo odviesť všetkým, ktorí sa na filme podieľali. Tamahori to ukormidloval do cieľa na prvom mieste, ale méďa Bart je tu pre mňa hlavnou hviezdou (i keď svoju najvýkonnejšiu rolu si odbil v 'The Bear'). Tomu sekundujú typicky dobrý Hopkins a prekvapivo vymakaný Baldwin. Ich postavy boli tak skvostne napísané, že sa naozaj klaniam tomu čo predviedli v podobne nemilosrdnom prostredí, akým počas nakrúcania kráľovná prírody Aljaška určite bola. Už len tak ukrojiť z tých zbytočne predlžovacích rečí a niektorých jemne nelogických miestečiek. 85%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jeden postarší milionář, jeden ještě ne úplně bachratý obšourník, jeden podrážděný méďa a jejich vzájemné laškování v zasněžených lesích Aljašky. Viděno v dávnověku, kdy se mi to až na posledních cca 15 minut docela zamlouvalo. Závěr zklamal a ani na zbytek nemám potřebu někdy koukat znovu - nějaké clustery mé mozkové kapacity totiž film navzdory dlouhé době (kombinované s děravou pamětí) stále okupuje a už tehdy žádné velké překvapení a originalitu nenabídnul. Hezké prostředí, solidní herecké výkony a super huňatý mazlíček, co by se nejednomu občanovi hodil k ostraze soukromého pozemku... pravda, já bych po Bartovi hovna ze zahrady uklízet nechtěla a nevýhodou by byla jeho snížená bdělost v zimním období. Současný dojem z "Na ostří nože" by byl pravděpodobně nižší, ale zůstanu u toho dávného: 70% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Film se také mohl jmenovat "Bookworm"; "Wild"; "Wilder"; "The Wild"; "Into the Wild"; "Wilderness Now"; "Deadhunt"; "Deadfall"; "Edge"; "On the Edge"; "Bloody Betrayal" a "The Bear Roared". (HellFire)
  • Hodinky, ktoré dala Mickey (Elle Macpherson) Robertovi (Alec Baldwin) sú Omega Seamaster Chronograph číslo 2296. (ThomasCrown)

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama