Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (425)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Mrazivej survival, kde se o hlavní postavu začnete bát, když ne v první minutě, tak v páté a pak si s ní to ledové peklo vysedíte až do konce. Film navíc kouzlí jeden nádhernej záběr za druhým, a jelikož tu skvělej Mads příliš mnoho neřekne, musíte si vystačit s všeříkající kamerou. Prostřední pasáž je možná až moc pomalá, ale jinak napínavý až do konce. 8/10 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mads Mikkelsen má ten dar, že je divácky atraktívny a film v ktorom je na obrazovke takmer v jednom kuse i tak zožeriete ako malinu. Film je veľmi minimalistický, snaží sa byť čo najviac reálny, čo sa mu aj darí, ale po dlhšom sledovaní vás možno ako mňa začne trocha mrzieť, že tvorcovia mohli pridať aspoň dialógy. veľmi ma potešila scéna s medveďom, mohli to aspoň trocha predĺžiť a zdramatizovať, napriek tomu krátke, ale účinné. Pri troche snahy a šťastia to mohol byť excelentný film, ale tých detailov, ktoré vadia je tam viac. Mikkelsen samozrejme 100%-ný. Film tak na 70%. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Arctic je prispôsobený na princíp taktiež dobrodružného Stroskotanca, ale namiesto teplého, osamelého ostrovčeka, tentokrát prichádza pravé, nefaľšované - ANTONYMUM, (t.j slovo s opačným významom) čiže sneh a ľad + extrémne nízke nočné teploty, dáva naprosto jasne na zreteľ, že ani teraz to nebude mať bezmenná postava jednoduché. Totiž budem mať tak realisticky dojem bytia v Arktíde, že veľký ľadový medveď mi normálne dýchal na chrbát, až sa po mne chcel zahnať svojimi velikánskymi labami, ktoré by ma za pár sekúnd roztrhali na franforce. _Hlavnú postavu stelesnil zarastený Dán, Mads Mikkelsen, ktorý si nemá šancu vôbec oddýchnuť, pretože minimalistická d.p. Islanďana, Tómasa Örna Tómassona z neho ani na okamih nespustí objektív, a tak sa tým pádom stáva jeho výkon - pozoruhodným, lebo musí celý film utiahnuť takmer úplne sám (prezradím vám tajomstvo, že nebude až tak „lonely”). Intenzívna hudba a zvuk len čoraz viac podtrhovali a zvýrazňovali takú melancholickú atmosféru, ktorá ma sprevádzala od začiatku až po koniec, a po spojení týchto dvoch neoddeliteľných filmových zložiek, všetko vygradovalo do absolútne majstrovského finále ! Vidieť jedincov v nezávideniahodnej pozícii, nie je nič na zasmiatie, i keď si Mads Mikkelsen snažil svoj „pobyt” neustále skrášľovať. Toto je určite „artový film” , určený predovšetkým užšiemu špecializovanému publiku, keď sa dá na záver zhrnúť, že si ma veľmi získal ! Výborný snímok. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Melancholické putování dvou promrzlých trosečníků po zasněženém kontinentu. Všechno stojí na Mikelsenovi, který film táhne stejně zarputile jako ty sáně. Souboj důvtipu proti přírodě, která fixluje kde se dá je strohý, ale dokáže překvapit. Režie ovšem nepřekvapí, což je malinko škoda. Penna jede na jistotu a sází především na jednoho vynikajícího dánského herce a islandské exteriéry. To bude dobré. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

One man show Madse Mikkelsena, ze které tu syrovost cítíte od první minuty. Krásné záběry na nekonečné zasněžené islandské kopečky a fakt, že tady to natáčení mnohdy muselo bolet, jen dokazuje, že Mads je totální bourák, ale i to, že podobný survival kousek nepotkáte každý den. 97 minut intenzivního napětí s absencí jakýchkoliv hlubších dialogů (nebo vlastně dialogů obecně). ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Overgardův (Mads Mikkelsen) průkaz zobrazuje fotku mladého Madse Mikkelsena. Jedná se o stejnou fotografii, která byla použita v seriálu Hannibal (od r. 2013) a ukazovala mladého Hannibala Lectera, postavu, kterou si zahrál také Mads Mikkelsen. (MeanWhile)
  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 10. května 2018 na filmovém festivalu v Cannes, kde film po promítání dostal od diváků 10minutové standing ovation. (ČSFD)
  • Natáčelo se 19 dní na Islandu. (Varan)

Reklama

Reklama