Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilot Charlie Lavery nastupuje do letadla, aby dopravil palivo do vzdálené arktické oblasti. Po vyložení nákladu odlétá zpět s nemocnou ženou, kterou má vzít do nemocnice. Jeho stroj má však poruchu a zřítí se na místo daleko od civilizace. Oba dva pád přežijí. Charlie se vydá napříč krajinou, aby nalezl pomoc. Po bezcíleném hledání zkolabuje. Těsně před smrtí se u něj objeví žena, kterou nechal v letadle, a která ho začne pomalu učit jak přežít v divoké krajině na rozlehlých místech vzdálených desítky kilometrů od jakéhokoliv kontaktu s civilizací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Ashar 

všechny recenze uživatele

Pilot Charlie byl idiot. Udělal tolik průserů a celou první polovinu filmu mne strašně nasíral. Nebýt nemocné eskymačky, zhebnul by v pustině po pár dnech. Film ukazuje nadutost, degeneraci a hloupost mužské populace. Naopak vyzdvihuje nutnost návratu matriarchátu, aby se muži začali od žen učit vše, o co v době své nadvlády nad ženami přišli. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Napínavý dobrodružný film ve stylu Tance s vlky? Už nikdy neuvěřím komentářům na pošetkových, trafikových dvd. Ano film měl pár zajímavých míst, ty se ovšem při celkovém dojdu ztrácejí, ve všem tom zívání a koukání na hodinky ,které jsem si bohužel nemohl odpustit. Pro mě hrozná nuda a ztráta času kterou nezachrání ani celkem slušný v hlavní roli ojediněle viděný Barry Pepper. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na další survival thriller z drsné přírody, místo toho jsem dostal hodně slušné „místy až poloromantické“ dobrodružné drama – ovšem ta drsná příroda tam byla. Stejně jako se tvůrcům docela dařilo hrát divákům na city. To však v žádném případě nesnižuje kvality tohoto filmu jako celku a já si z něj odnáším převážně dobré pocity. Ústřední dvojice Barry Pepper a Annabella Piugattuk (škoda, že se objevila jen v tomto filmu a tudíž i životní roli…) si vedla velice dobře, nechyběla slušná atmosféra (i když bych přivítal o něco více napětí) a hlavně já nejsem příznivcem happyendů…60% ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh, sice se trošičku vleče ale je jasné, že z tohoto tématu se více opravdu nedalo vyždímat. Je to film trochu poetický a vzápětí extrémně drsný, takže pokud čekáte americký oslavný happy-end tak vás předem zklamu, tehle film je totiž syrový a chladný jako Kanada sama. Co se týče obsazení tak Barry Pepper je už od pohledu nepříjemný a i když se snaží hrát co nejlépe tak bych jeho roli přenechal někomu jinému. Naopak Annabella Piugattuk je skvělá a jako amatérská herečka předvedla naprostý skvost. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Možná jednoduší, než jsem čekal, nicméně i tak zajímavý film o přežívání v krajině uprostřed ničeho - přesněji na severu Kanady. Dobře se na to dívá, až na pár utahaných míst to celou dobu napíná a přišlo mi to i velmi dobře natočené a zahrané. A hodně se mi líbila i závěrečná scéna, protože takhle to natočit by mě asi nenapadlo (ale zase nečekejte bůhvíjakou originalitu). Škoda jen těch plochých postav, ale i tak se mi to líbilo. 4* ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • V průběhu lovecké scény stálo stádo zkrocených sobů na místě díky divokému karibu. (orkadimenza)
  • Zimní scény byly točeny v teplotách až -28°C, s efektem ochlazování větrem až -45°C. (orkadimenza)

Reklama

Reklama