Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (304)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Tak neuvěřitelné, ale přeci jen se to vážně odehrálo. Skupina namyšlených hráčů, která svedla boj o holé přežití s nedostatkem potravin, s všudy přítomnou a nevypočitatelnou horskou přírodou. Kanibalismus je ovšem hodně zatracované téma, ale v tomto případě se přeživším ani nedá divit a tak dává divákovi brouka do hlavy v otázce, jak by se zachoval on sám. Což je největší pozitivum tohoto filmu, poselství o životě a vůli přežít. Těžko uvěřitelné, přesto skutečné. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Jsem si jistý, že realita byla mnohem drsnější. --- Četl jsem knížku o polárních výpravách v 19. století. Podobné situace - někam se dostali, a pak měsíce trčeli v hrozných podmínkách, bez možnosti úniku. Zima, hlad, nemoci, zranění, hygiena, ponorka. Děly se tam hrozné věci. --- Tohleto působí spíš jako prázdninové dobrodružství. Ti lidi si dokonce ani nelezou na nervy. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla velmi mladá v kině a tehdy jsem se chvílemi dost nudila. TV repríza v dospělejším věku byla mnohem mrazivější, už jsem se dokázala vžít do situace lidí, izolovaných v mrazivých horách po letecké havárii - bez zásob jídla, v nehostinných, nevypočitatelných podmínkách, s několika zraněnými a přibývajícími mrtvými. Čekat na záchranu, která nepřichází, mrznout, hladovět, slábnout, v zájmu přežití ztrácet morální zábrany... Nepříjemná situace, poměrně solidně realisticky vykreslený film. Žádný z herců nevyniká nad ostatními, není zde hlavní postava a tak jen můžete držet palce celé skupině, nebo vám můžou být ukradení... Možná to není tak zábavné, jako tématicky podobný "Let Fénixe", ale je třeba si uvědomit: tohle je založeno na skutečných událostech;-). 71% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Četl jsem autobiografickou knihu Zázrak v Andách: 72 dní v Andách a moje dlouhá cesta domů od Nanda Parrada. Viděl jsem samozřejmě i tento film. Ten je zpracován velmi věrně a velmi dobře. Příběh sám je natolik drastický, že ,,natočit to blbě'' skoro nejde. Celým filmem se nese ta filozofická otázka, zda je legální a ospravedlnitelné pro vlastní přežití udělat cokoliv - tedy i požít lidského maso. Pro věřící pak má tato úvaha ještě další rozměr. Ale být tam, co by člověk dělal? Byl by mladý, chtěl by žít a měl by si lehnout vedle těl svých mrtvých druhů, vyčerpaný, hladový zmrznout s čistým morálním kreditem? Nebo by měl udělat to co je pro každou živou bytost hnacím motorem - přežit? Díky některým, kteří vzali toto těžké rozhodnutí na sebe se část teamu podaří zachránit. Je nutno zdůraznit, že se zde kvůli získávání potravy nezabíjelo jako při jiných dochovaných incidentech (např. při útěcích trestanců v Austrálii do buší), ale byli pojídáni ti co zahynuli při pádu letadla... * * * * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Přežít je film, který především bojuje o život sám se sebou. Po velmi působivé, a na tu dobu skvěle natočené letecké katastrofě, která možná doposud nebyla překonána, nastává propad v ději, je to dáno tím, že hercům jsem ani na chvíli nevěřil, že mohou pojídat lidské maso jako čokoládu, dramatu neprospěla ani častá modrá obloha, nebo ryzí romantika zasněžených And. Film by se dal rozdělit na tři dějství rozdělená oponou: letecká havárie-kanibalismus-lavina. Závěrečné zachránění, trocha emocí a opona padá. Za ojedinělý počin dávám 70% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Scéna havárie se natáčela devět dní. Většina herců ke konci dnů plných natřásání se na simulátoru musela užívat léky proti nevolnosti. (Morien)
  • Jména těch, kteří zemřeli, byla ve scénáři změněna - s výjimkou Parradovy sestry Susany a matky Eugenie a manželky Javiera Methola Liliany. (Morien)
  • Otevírací a závěrečnou scénu, kdy se k nehodě vyjadřuje John Malkovich jako Carlitos Paez, napsal pro film právě skutečný Carlitos. (Morien)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno