Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Naivní a nezkušený mladý dobrodruh Jack Conroy přichází v roce 1898 do Yukonu, aby našel pozemek, který mu zanechal zesnulý otec, a pokračoval na něm v hledání zlata. Najít otcův důl pod silnou vrstvou sněhu na nedozírných pláních Aljašky není jednoduché. Brzy pozná první zákony divočiny, tři podvodníci ho oberou o všechno. Naštěstí je tu zkušený stopař Alex Larson, který mladého zelenáče vezme pod svou ochranu. Když Jacka napadne grizzly, na pomoc mu přispěchá čtyřnohý chlupáč, napůl vlk, napůl pes, a v poslední chvíli mu zachrání život. Je to Bílý tesák, jehož matku nedávno zabili lovci a který mu navždy změní život. (TV Nova)

(více)

Recenze (83)

waska 

všechny recenze uživatele

Pěkná adaptace na jeden z nejznámější dobrodružných románů Jacka Londona. Knižní předlohy se drží poměrně volně, ale to je možná výhodou. Krasní psi a nádherná Aljaška mě nutí dát hvězdičku navíc. Když jsem tenhle film viděl jako malej, podívat se na Aljašku byl můj sen. O 16 let později sen trvá dál a už je zatraceně blízko.. ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Příjemný a lehce dojemný příběh mladého zlatokopa, který postupně naváže přátelství s nedůvěřivým "polovlkem" a vznikne z toho velmi silné pouto v jinak hodně drsném prostředí pro oba protagonisty. Knihu jsem četl tak dávno, že prakticky nemám co porovnávat, ale z tohoto zpracování jde cítit Disney na sto honů a je tedy spíš určeno jako dobrodružný film pro celou rodinu, což není žádná zásadní chyba. Verze ze sedmdesátých let s Francem Nerem je však poněkud hrubějšího rázu a to mi k dané látce pasovalo mnohem víc. Když Disneyho, tak převážně v animovaném provedení... ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Basil Poledouris a Shirley Walker: 1. Main Title (03:24) ,2. The Golden Gate (01:59) ,3. Wolves (02:28) ,4. Whielp's Wolf (02:03) ,5. The Wolf Mother Dies (02:26) ,6. Discovering The World (02:34) ,7. Arrive To The Mine (01:04) ,8. New Friends (01:01) ,9. White Fang And Jack (01.53) ,10. Bye White Fang (03:02) ,11. Finale (07:00), ()

chim.chim 

všechny recenze uživatele

Trapárna. A JED v prohlášení na konci ''White Fang played by JED'' má být zkratka pro více jmen nebo co? Protože mám dojem, že psi pro White Fanga záporňáka a White Fanga kladňáka byli až směšně rozlišitelní. Vůbec je akce se psy hrozně blbě udělaná, většinou se na to člověk dívá s pozdviženým obočím a to vás to má dojímat. Co mi ovšem vadilo úplně nejvíc, je nerealisticky vykreslená povaha Bílého tesáka. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku trochu škoda, že to v druhé polovině až příliš zdisneyovatělo, protože syrová atmosféra Aljašky a dobrodružné výpravy za zlatem mají v tomhle podání hodně co do sebe. K tomu výborné scény se zvířaty v čele s nejznámějším medvědem filmového plátna a sympaťákem Jedem v roli Bílého tesáka. No a to lidské křoví taky ok. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na Aljaške, v okolí Hainesu a Skagway. (MikaelSVK)
  • Kríženec psa a vlka Jed si zahral aj v známom sci-fi horore Vec (1982), kde bol "krížencom" psa a mimozemšťana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama