Návrat bílého tesáka

Ritorno di Zanna Bianca, Il

Dobrodružný

Itálie / Francie / Západní Německo, 1974, 98 min

Lucio Fulci

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $800,000(10.4.2010)

Oproti prvnímu dílu Lucio Fulci ještě více přitvrdil. Přibylo akce a mrtvol, trochu ubyl děj. Ovšem díky stále silnému hereckému obsazení a závěrečnému závodu na saních (který silně evokuje závod vozatajů v "Ben Hurovi") to na těch 75% stejně vyleze.(9.1.2010)

Výborné pokračování filmu mého mládí od tenkrát oblíbeného režiséra Lucia Fulci,jehož horory kolovaly na VHS.(23.5.2010)

Zdařilé pokračování Fulciho dobrodružství, na kterém spolupracoval mj. Joe D´Amato. Není divu, že dva horroroví režiséři dali dohromady poněkud drsnější podívanou. Smrt přichází častěji a úmrtí jsou daleko brutálnější. Uhoření zaživa, umrznutí zaživa, přejetí saněmi zaživa. Souboj s dravým ptákem se rovněž neobejde bez škopíčku krve. Přesto jde opět o příběh ze země zlatokopů zakončený napínavým soubojem na život a na smrt. S Bílým tesákem je to pro mne nejpovedenější filmová podoba Londonovy klasiky.(29.3.2011)

Jednicka se mi kdysi hrozne libila, ale dvojka je takova mirne drsnejsi a uz tenkrat (v detskem veku) mi pripadala od prvniho dilu dost odlisna. Je to ale porad ten hrdinsky a odvazny pes/vlk, ktery se postavi kazdemu zlu a spolu s nim tu opet zazaril Franco Nero.....(11.10.2011)

• Heavyman

Žádné psí zápasy se ve filmu nekonají. Neustále celý film volá pihatej kluk Bílý tesáku Bílý tesááku Bílý tesáku Bílý tesáááku tam a sem. Aspoň, že se na začátku zbavili malýho indiásko-japonsko-eskymo kluka z prvního filmu. Chudák pes.(29.3.2010)