Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mechanička Juliette přijde na to, co mohlo vést k záhadné smrti jejího spolupracovníka. (Apple TV+)

Recenze (24)

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle už vypadá tak, jako většina současných seriálů. Děj téhle epizody by se dal shrnout do 15 minut, ale trvá 50 a jestli tak budou vypadat i další epizody, tak je Silo dalším seriálem, kterému by víc slušel film. Atmosféru to ale má, mysteriózní to pořád je a stále mě zajímá, co bude dál, jen mě iritují ty flashbacky, přehnaně rychlé skoky v čase i prozrazování smrtí některých postav. Jak mám v napětí někomu fandit, když vím, že pak stejně umře? Ale třeba už v příštích epizodách opravdu nebude, jen si tu těžko tvořím k někomu vazby, když v tomhle díle jsou úplně jiné postavy než minule, až na jednu. 3* ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl se sice lehce rozchází s knihou, ale jde o část, kde mohou mít tvůrci volnější ruce. Co se prvních dvou epizod týče, mohu říct, ikdyž jsem výbornou knihu četl, že je prozatím seriál slušně rozjetý a povedený. Od knihy se zatím seriál liší spíše jen v detailech, např. v knize je schodiště v silu ocelové, v seriálu betonové anebo, že obyvatelé sila nenosí každý jiné oblečení, ale jsou barevně odlišeni barevnýma laclovýma montérkama. Uvidíme tedy, a sám jsem moc zvědavý, jak to půjde dále. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V druhej epizóde sa všetko viac zamotáva, stále je ale dej veľmi prehľadný, i keď nechronologický. Necítiť (zatiaľ) ani seriálovú vatu, pričom rozprávanie je skôr pomalšie a prosté akcie. Dôraz je kladený na temnú atmosféru a ešte viac mi ti pripomína spomínané poľské osemdesiatkové sci-fi. Objavujeme nové končiny a miestnosti sila, je ale otázne, prečo ich objavil po dlhých rokoch iba jeden jednotlivec. Ide ale iba skôr o nepodstatnú námietku. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I nadále temné a s výborným vizuálem. Nejsem příznivec rozsáhlých flashbacků, ale zatím to jde. Doufám, že nebude podobně celý seriál, to už by mě bavilo méně. Tvůrci se očividně rozhodli pro oblíbené - skončit v nejnapínavější chvíli, aby čekání bylo trýznivější. Fergusonová výborná! V jednu chvíli bych se nedivil, kdyby se objevil xenomorph... Jinak Juliette na nic přicházet nemusela, věděla to jistě od začátku. ()

Bossi123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani druhý díl nezklamal. Ve všech ohledech byl stejně kvalitní jako pilotní díl. Velmi oceňuji práci s postavami, jsem rád, že se role Juliette zhostila úžasná Rebecca Ferguson, kterou můžeme znát např. z filmu Dune: Part One (2021). Také se začíná zamotávat děj a začínají vyvstávat otázky, co vlastně viděla Allison? Co se stalo technikovi? Jak vypadá svět mimo silo? a mnoho dalších. To mi přijde skvělé, pokud jste ovšem nečetli knihy a neznáte tím pádem konec. Znovu jsem velmi spokojený, dávám zase pět hvězdiček. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama