Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Starostka Jahnsová se při hledání nového šerifa dostane do sporu s Bernardem. Juliette uzavře dohodu, aby zajistila provoz generátoru. (Apple TV+)

Recenze (30)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čo tam po tom, napínavé to je, ale aj tak mám dojem, že táto akcia sa dala v podstate úplne vynechať a odbiť jednou vetou. Alebo naopak, mohla byť rozdelená na dve časti a mohlo ísť o finále. Napínavé to síce je, ale keďže ide o tretiu epizódu, tak skrátka aj tak viete, že hlavná postava nezomrie. S týmto ťahom prišli tvorcovia už v prvej epizóde a je jasné, že Rebeccy sa nebudú chcieť zbaviť. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! První epizoda našlapaná napětím. Oprava generátoru byla super. Jen bych, jakožto nejlepší uživatel této databáze, měl návrh na malou změnu. Probliknutí skutečné venkovní krajiny by mělo mnohem větší efekt na diváky, kdyby pravdu zbytečně tvůrci neodhalili v rámci výletu černouška. To probliknutí bylo totiž zcela kule rvoucí. Nechybělo ani trošku podzemní gerontí romantiky a další vražda, která zřejmě děj poněkud více rozvíří. Tim Robbins zatím vypadá jako vynikající záporák. [75 %] ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobre vystavana epizoda. Od pomaleho rozjazdu a postavenia sa celom neznamemu, cez 'PREBLIKNUTIE', ktore videlo mnoho oci, a zrejme neostane tajomstvom dlho, az po skvelu napinavu dramu opravy generatora. Toto je jedna z najdolezitejsich veci, ktoru od filmov cakam. Budovanie a potom fungovanie ATMOSFERY. Ta ma totiz vplyv na divakov a ich vtiahnutie do deja. Maloktori tvorcovia to dokazu. Toto je ten pripad. Velmi slusne, kusok od pathviezdia. 85% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drrrramatické momenty při opravě generátoru, společně s náznaky nekompromisní zlovůle, která drží Silo pod palcem. I když se z toho nejspíš vyklube trochu naivní podobenství s dnešní dobou lží a manipulace a s bigbrotherovskou touhou megahlavounů ovládat ovce, dívá se na to velmi dobře. Pro klaustrofobiky stejně obohacující zážitek, jako exkurze do konzerváren, pro sardinky. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odstavit, ulomit, svařit... divákův mozek vařit!“ V kilometr hlubokém Silu bez výtahu je členství v KČT [Klub červích turistů, pozn. aut.] povinné. Už i starostka získala odznáček Sto jarních podzemních kilometrů. Podaří se jí vyléčit (krvavé!) puchýře? Stihne ještě jmenovat nového šerifa v sukni? Oprava, v montérkách. A kdy přestane rejpal Omnibus klást nemístné otázky? Například jak mají v projektanty zanedbaném a chudém PODZEMNÍM Silu (ani na primitivní MHD pro papaláše se nevzmohli) vyřešenou otázku žinantní, tedy záchody a kanalizaci?! A ne že mi nějaký chytrák napíše, že přece normálně, samospádem :-)). STROJNÍ OKÉNKO: [][] Maintenance manager zajištuje odstávku a opravu generátoru následovně: 1) Zaúkoluje nejzkušenější údržbářku. 2) K ruce jí dá nemlich toho pučmidráta, kterého včera profackovala, neb riziková manažerská rozhodnutí jsou v seriálu vítána. 3) Neustálým pokřikováním „Makejte, makejte!“ znervózňuje podřízené i diváky a udržuje tak všeobecnou paniku. Pak klidně přihlíží, jak Juliette přeruší opravy, slaní, zaleze do díry, drží tam hadici a příhodně se i topí (fobie z vody vs. hrdinství, to se bude líbit), místo aby k hadici poslal někoho z čumilů, poflakujících se okolo s rukama v kapsách a nepostradatelnou Juliette nahnal zpátky, opravovat generátor! [][] Chudák vedoucí údržby, scenárista a dramaturg z něho udělali pěkného blbce. Začínám se bát, jaké další zhůvěřilosti na mě na spirále schodiště a v mozkových závitech tvůrců seriálu ještě číhají. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Pokud by Julie (Rebecca Ferguson) stříkala vodu na rozžhavený poklop o několika set stupních, tak by se ve skutečnosti popálila o vodu padající na ni zpět. V nádraži by se poté voda uvařila. (Dvorik)

Reklama

Reklama