Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2022 a do odlehlé trestanecké kolonie, řízené špičkovou elektronikou a psychopatickým ředitelem, právě přivezli nebezpečného vězně. Bývalý kapitán Robbins dává od počátku najevo, že s tímhle systémem nehodlá spolupracovat ! Se zvlášť vzpurnými chovanci hraje sadistický ředitel speciální hru, kterou jen málokdo přežije. A tak je provokující Robbins vyhozen z vrtulníku do elektronicky monitorované džungle, v níž již číhají smrtelně nebezpeční Outsideři, vedení chladnokrevným zabijákem Markem. Ale Robbins se dokáže probít až do pobřežní osady mírumilovných Insiderů, kteří vedou s barbarských Markovým kmenem krvavou válku o přežití. Na ostrově Absolom se schyluje k poslednímu střetnutí a ředitel dělá osudnou chybu, když nastupuje do helikoptéry, aby osobně zkontroloval situaci. Kapitán Robbins byl totiž kdysi velitelem vrtulníku a toto je příležitost, na kterou dlouho čekal... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

I přiznané béčko, musí mít hlavně kvalitní postavy. A největší klad je když se povede záporák se skvělýma hláškama. Tady to klaplo. Stuart Wilson, přestože je to pro mě neznámý herec se zhostil svého úkolu více než se ctí. A po letech si pamatuju hlavně jeho a ne zrovna přesvědčivého, nicméně postačujícího Liottu. Kdo čeká špičkový akčňák, tady ho nenajde. Mě to ale tentokráte stačí. 65% ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Béčková podívaná, kterou vícekrát spolknul můj videopřehrávač za mlada. Odsouzený voják skončí na ostrově Absolom, kde vládnou dravci - Outsideři s ostrými zoubky pod křídly drsňáka a je tam i skupinka hodnej kluků - farmářů, pod vedením Bishopa. Jednoduchý scénář, jednoduchý děj a zápletka, vše směřuje k očekávanému konci, tenkrát mě to bavilo, dnes přeci jenom už o něco méně - 55 %. ()

Reklama

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný akčňák, který zaujme snad jen výpravou. Mockrát viděné téma, které má klasický schematický děj a mírně nelogický konec. Vidět se to dá, ale rychle se vykouří z hlavy a důvod koukat na to podruhé bych nenašel. Z dnešního pohledu to ale má jedno obrovské plus - nejsou tu sračkové počítačové efekty. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Kdybych nevěděla, že na tom pracoval Martin Campbell, autor dvou nejlepších bondovek a neméně dobrého Zorra, nikdy to nepoznám. Akční béčko, které se opozdilo za dobou, v 94. už 80's dávno minuly. Ray Liotta absolutně neumí hrát a motivy jsou vykradené ze spousty dalších vězeňských a apokalyptických filmů... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu mě vždycky nejvíce bavilo to, že Ray Liotta vůbec, ale vůbec nevypadá na roli, kterou zde hraje, a o to je ten film lepší a jeho výkon přesvědčivější. Kdyby jeho roli hrál někdo ze zlatých dob akčních hvězd (Arnold, Jean-Claude, Dolph, Sylvester apod.) filmu by to jenom uškodilo, protože bychom od nich očekávali mnohem více, než předvádí Liotta (a u něhož to bohatě stačí) a hnalo by se to do směšného přehánění). Takhle ten film má jakousi realistickou linii, které se dá při troše dobré vůle i uvěřit. Naposled jsem podobný pocit měl u 96 hodin s Liamem Neesonem. Útěk z Absolomu jsem viděl několikrát, uznávám, že to není nic extra a ani se to nesnaží opustit tu béčkovou bezpečnost a jistotu, ale vždycky se na něj rád podívám znovu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo od května do srpna 1993. Točilo se v Austrálii (Queensland, Sydney, Gold Coast) a USA (Havaj). (GASTON73)
  • Ve filmu se neobjeví ani jedna žena. (pornogrind)

Reklama

Reklama