Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

annihilation 

všechny recenze uživatele

Říkám si, že v moderním světě přece není možné udělat seriál bez přitažlivých mužů a žen (hlavní představitelé mi odpustí) z prostředí fary tak, aby byl alespoň průměrný. No, ale když si něco vezme do parády Graham Linehan, je to jiná písnička. Vezme úplně hloupé postavy a ty zasadí do ještě hloupějších situací. K tomu si dělá od shora dolů legraci z církve. A ejhle, ono to je skvělé. Jak to je možné? Nevím, to prostě kouzlo britských sitcomů. ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Hlavně to nevzdejte po prvním dílu, protože zpočátku to zase taková sranda není, ale jakmile si člověk na tuhle šílenou partu zvykne, je to srdcovka. S odstupem času je to pro mě jeden z nejlepších sitcomů vůbec. Nezapomenutelné hlášky, krásně zkomolená angličtina a hlavně spousta výborného humoru. I když myslím, že každému tenhle styl sedět nemusí, tak mně se trefil přímo do vkusu. Můžu se na to koukat pětkrát po sobě a stejně si to zase pustím znovu. Mrs Doyle: "Now, what do you say to a cup of tea?" Father Jack: "Feck off, cup!" ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Příběh tří knězů na jedné faře na konci světa, jeden blb, druhý senilní alkoholik a třetí je má na starosti. Z toho vyplývají třeskuté situace. Je tam řada výtečných situací, přesto mi připadá, že v nápaditosti seriál zůstal daleko pozadu za Trpaslíkem, Jistě pane ministře či Black Books. Příjemné, místy dokonalé, místy slabé. Kult určitě ne.70% ()

Vironey 

všechny recenze uživatele

A do třetice zase bomba! Britcomy Grahama Linehana jsem viděla pozpátku, začala jsem Black Books, pokračovala IT Crowd a skončila u Father Ted. A ač vím, že humorem Black Books už nikdy nic nepřekoná (pokud se spojení dvou géniů Morana a Linehana nebude v budoucnu opakovat), tak ale musím uznat, že Father Ted se svou kvalitou vyrovná IT Crowd a v mnohém předčí jiné "top" britcomy. Katolická církev je vděčné téma, charaktery hlavních postav jsou vybroušeny k dokonalosti - Dougal je ultimátní blbeček s rozumem desetiletého retardéra, otec Jack je zase senilní zahnívající prasák s notnou dávkou lstivosti (je-li jí zapotřebí, aby získal chlast) a otec Ted je prostě chudák, který se snaží zachovat si alespoň špetku zdravého rozumu (s větším či menším úspěchem). Pokud trpíte větší než malou mírou infantilnosti a netrápí vás nedostatek nadhledu, tak si tuhle nádhernou úchylnou blbinu užijete do sytosti. Jako já ;) ()

mikulíšek 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl skeptcký a očekával "jen" další úsměvný sitcom, který nedokáže nabídnout nic nového, ani se zařadit mezi špičku. To hlavně proto, že hlavní hrdinové budou až příliš neobvyklí, že pohltí sami sebe. Po pár prvních dílech však přišlo milé překvapení. Po dlouhé době mě podobný typ seriálu dokázal skutečně rozesmát. Ačkoliv jsou postavy bizardní jejich kooperace je nesmírně zábavná a správným způsobem "od rány". P.S. 5* je možná trochu moc, ale 4* by seriál řadilo mezi průměr ve své kategorii, což je podle mě nedostačující. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Ústřední melodii seriálu napsal Neil Hannon z The Divine Comedy. Píseň byla později otextována a nazvána "Songs of Love" a objevila se na jejich albu "Casanova". (HappySmile)
  • Otcovo slovo "feck" se dokonce zapsalo do slovníku běžné angličtiny, a to proto, že se může stát společensky přijatelným zaklením místo současného velmi vulgárního slova "fuck". (Ruuzha)
  • Představitel Teda, herec Dermot Morgan, zemřel přesně den po natočení poslední epizody seriálu. (Asgy)

Reklama

Reklama