Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

Shit 

všechny recenze uživatele

Neni to špatná, ale ani žádná převratná upířina, trošku tomu chybí nějakej zajímavej nápad, všechno je už nějaký takový ohraný a nedokáže to výrazně zaujmout, ovšem James Woods je skvěle drsnej, Daniel Baldwin nevadí a co je hlavní, pan velkej super upír neni vyloženě trapnej, očas zapůsobí vcelku nebezpečně a porcuje tam ty lidi zajímavě, mimoto celkově to lovení upírů je zábavný ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Kdyby se trochu přeházel casting, mohlo to bejt o chlup lepší. Woodsovi by kníže upírů sedl líp než jejich ultradrsnej zabiják, z Baldwina by byl ideální tlustej kněz a hlavní roli by mohl dostat někdo fakt cool - první mě napadl třeba Jason Statham. Třeba. Nestalo se, ale i tak je to zábavná podívaná se spoustou zábavných vraždiček, šukézní odhalenou štětkou Sheryl Leeovou a dojemně hustým Woodsem, kterýmu se občas ta tvrďácká hláška fakt povede: "Když mám svůj den, tak jsem nehořlavej." ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No mezi vrcholy upirskyho zanru se to nezaradi, ale i tak to je slusnej nadprumer. Presunutim deje nekam do pousti mexika, pouziti perfektni rockovy hudby a snaha bejt cool mi totiz misty pripominala Desperada. Jinak dej nak zvlast podstatnej neni, ale slusne odsejpa, James Woods je tady perfektni drsnak a vudce upiru, i kdyz to je zase klasicky elegantni chlapek, je taky v pohode. Navic se tu upiri s nicim neserou, takze se tu trhaj hlavy a paraj tela. Co se tyce Baldwina, sice je nak pri tele, ale drsnak taky slusnej. Jediny, co se mi nezdalo, ze se upiri dali prakticky znicit jen sluncem, chapu, ze Carpenter chtel udelat urcity zmeny, ale drobet to prehnal. Nicmene i kdyz ma film svy klady a zapory, neda se mu uprit, ze je zabavnej a utece jakoby nic. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Originálny upírsky krvák, to sa musí uznať. Páčilo sa mi, že sa Carpenter vzdialil od tradičnej predstavy upírov a vykreslil ich trocha inak. Žiaden navoňaný, vyfintený, vyparochňovaný upír popíjajúci so skleneného pozláteného pohára ľudskú krv a pritom filozofujúci o podstate bytia či nebytia tu nie je. Tu sú upíri, ktorí si proste odtrhnú kus mäsa a sú spokojní. Dej nie je nejak extra zaujímavý, v podstate ide iba o to, nájsť hlavného upíra a jemu potom zabrániť získať cenný artefakt. A po ceste ešte zlikvidovať pár upírskych "hniezd". Vyvažujú to však celkom podarené hlášky, ktoré sú príjemným oživením deja. Na druhú stranu, nepáčila sa mi celková výprava a réžia. Keby nebolo tej slušnej rockovej hudby a krvavých scén, asi by som sa zmenil na upíra aj ja a radšej niekam odletel. Tiež sa mohlo pridať na dusivej, hororovej atmosfére s pár podarenými ľakačkami. Bez tohto mi film vyšiel na slušný priemer. Škoda premárnenej šance na skvelý film s upírskou tématikou. 60/100 ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Na Upíry se dá dívat jen díky dvěma věcem - Jamesi Woodsovi, který se do téhle béčkařiny překvapivě opřel naplno a jako fuckující bijec upírů nemá chybu, a zadečku Sheryl Lee, který nám režisér rozumně ukáže nahý. První polovina snímku nevypadala ještě vůbec tragicky, Upíři se rozbíhají jako vcelku atmosférické drsňácké upírské béčko, ve druhé polovině se však prokazuje, že Carpenter už dávno není ve formě. Škoda. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • V tomto filme sa John Carpenter chcel vzdialiť tradičnej predstave gotických upírov, ktorí rozjímajú v samote o "existenčnej prázdnote". Chcel vytvoriť predstavu upírov ako divochov, ktorí sú zaneprázdnení hlavne trhaním ľudí na kusy. (misterz)
  • MPAA hrozila ratingem NC-17, pokud nebudou vystřiženy některé krvavé scény. Finální sestřih byl proto upraven. (Terva)

Reklama

Reklama