Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

John Carpenter's VAMPIRES jsou takovým upířím westernem natočeným v době, kdy už Carpenter rezignoval na nějaké ambice a když mu tenhle projekt nabídli, řekl si, že se bude prostě bavit po svym. Nepamatuju, že bych v jinym filmu viděl upíra sát kundu a taky jsem neměl ponětí, že představitelka Laury Palmer z TWIN PEAKS, Sheryl Lee, byla taková kost. Uvidíme ji tu v celé kráse. James Woods chtěl roli leading mana a dostal ji. Carpenter se drží svýho kopyta a prostorových scén. Za konkurencí tehdejší doby jako BLADE a FROM DUSK TILL DAWN to sice zaostává, ale nehraje si to na nic víc, než co to je, a to pohodové béčko. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Večne nabudený, zakrslý upírobijec s veľmi krátkou zápalnou šnúrkou (Woods) sa spolu so svojim naducaným parťákom (Baldwin) snaží vystopovať českého upírskeho šéfa a zabrániť mu, aby sa dostal k relikvii a použil ju na svoj tuning. V tom im má pomôcť pokúsaná "spoločníčka" (Lee), ktorá sa dokáže s upírom telepaticky spojiť. Lenže, aký by bol záťah na upírov, keby v partii chýbal nejaký duchovný? Dobrých filmov s upírskou tématikou je tak zúfale málo, preto sa vyžívam v každom vydarenom kúsku a tento medzi ne rozhodne patrí. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mistr Carpenter se zhostil upírské tematiky stylem jakým to dokáže pouze on. Složil si hudbu, nastavil svou specifickou old school béčkovou atmosféru, vzal si jednoho charismatického borce (James Woods) a jde se na věc. Film jakštakš zabaví a v režisérově filmografii bych jej ohodnotil jako mírně průměrný. 40% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Upírské horory vždy obmotával šátek v podobě temnoty a jistého druhu ponurosti. Carpenter je legendou v hororové branži jenže tady na ponurost drobátko zapomněl. Scénář není a nebyl myšlen špatně, i když spád v některých částech připomíná spíš vesnický potůček nežli Niagaru. Woods není zas až tak špatný, i když oproti upírobijci Snipesovy z Bladea mu chybí svaly a naopak přebývá věk. Celkový dojem filmu spíš odpovídá nadprůměrnému televiznímu hororu než lepší videopodívané. Líbí se mi způsob likvidace upírů, kdy už nevzplanou po každém uprdnutí se, ale naopak dostávají slušnou nakládačku ze samopalů. No tak to podtrhnu ještě dobrou prací na hudbě a mám tu skóre se třemi hvězdičkami. Pokud preferujete horory kde brutalita převažuje mrazivost a napětí, nechť vaše video spočine s VHSkou Upíři. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Snad poprvé jsem viděl film, který jde soustavně každou minutou kvalitativně níž a níž. První minuty Vampires jsou více než stylové (příjezd k "hnízdu") a člověk se těší na podařené béčko, bohužel pak přijde samotný střet s upíry a sestupná tendence se až do konce už nezastaví. Vše pak vyvrcholí v absolutně stupidním finále a naprosto nesmyslném dovětku s Danielem Baldwinem. Carpentera mám doopravdy rád, ale posledních 25 let už je jeho tvorba jen bída a smutek (čest výjimce v podobě In Mouth of Madness). Snad jediný opravdový a zásadní klad vidím v odhaleném pozadí Sheryl Lee, a to je dost málo. 40% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Film je natočen na motiv knihy "Vampire$" od Johna Steakleyho. (Mr.Bulanek)
  • V tomto filme sa John Carpenter chcel vzdialiť tradičnej predstave gotických upírov, ktorí rozjímajú v samote o "existenčnej prázdnote". Chcel vytvoriť predstavu upírov ako divochov, ktorí sú zaneprázdnení hlavne trhaním ľudí na kusy. (misterz)

Reklama

Reklama