Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

honajz 

všechny recenze uživatele

Od těch 90. let to Carpenterovi moc nešlape. Snad jen Šílenství a Útěk z LA ještě mají úroveň předchozích filmů, ale všechno ostatní jsou jen takové nedotažené věci bez původní atmosféry. Upíři jsou mírně nad tento průměr, ale také jim chybí něco víc, co by si člověk zapamatoval jako u Věci, Oni žijí, Mlhy a dalších. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Večne nabudený, zakrslý upírobijec s veľmi krátkou zápalnou šnúrkou (Woods) sa spolu so svojim naducaným parťákom (Baldwin) snaží vystopovať českého upírskeho šéfa a zabrániť mu, aby sa dostal k relikvii a použil ju na svoj tuning. V tom im má pomôcť pokúsaná "spoločníčka" (Lee), ktorá sa dokáže s upírom telepaticky spojiť. Lenže, aký by bol záťah na upírov, keby v partii chýbal nejaký duchovný? Dobrých filmov s upírskou tématikou je tak zúfale málo, preto sa vyžívam v každom vydarenom kúsku a tento medzi ne rozhodne patrí. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Upíri sú priemerný akčný neo-western s upírskou tematikou. Na tom by nič nebolo zlé, ak by nešlo o film Johna Carpentera, ktorý sa vo svojich najlepších časoch dokázal vyjadrovať prostredníctvom hororu či sci-fi k nejakým tým zaujímavým spoločenským otázkam. Je potom otázne, či nie je lepší hit or miss prúser Útek z L.A., keďže ten je aspoň "previnilo zábavný, než vyslovene zameniteľný film". Problém je ale skôr v priemerných až podpriemerných dialógoch a v zle napísanom ústrednom due. Woods a Baldwin pôsobia v tomto prevedení dosť tupo, stále by všetko riešili najradšej násilím, ale potom sa vždy náhle preberú a prevládne rácio. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

John Carpenter's VAMPIRES jsou takovým upířím westernem natočeným v době, kdy už Carpenter rezignoval na nějaké ambice a když mu tenhle projekt nabídli, řekl si, že se bude prostě bavit po svym. Nepamatuju, že bych v jinym filmu viděl upíra sát kundu a taky jsem neměl ponětí, že představitelka Laury Palmer z TWIN PEAKS, Sheryl Lee, byla taková kost. Uvidíme ji tu v celé kráse. James Woods chtěl roli leading mana a dostal ji. Carpenter se drží svýho kopyta a prostorových scén. Za konkurencí tehdejší doby jako BLADE a FROM DUSK TILL DAWN to sice zaostává, ale nehraje si to na nic víc, než co to je, a to pohodové béčko. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála Carpenterových filmov, ktorý ma baví. Upíry sú po zombiekoch mojou druhou obľúbenou hororovou škodnou. Tentokrát tu celkom originálne sledujeme príbeh o komandu, ktoré likviduje upírov. Je to síce v klasickom béčkovom Carpenterovom prevedení a tempo filmu nie je najdynamickejšie, ale akcie je ok a postavy sú celkov vydarené. Woods je cool drsniak ako vždy. Bavil ma aj ten tučný Baldwin. Thomas Ian Griffith si svojho záporáka tiež vychutnáva. Takže celkovo to je príjemný béčkový nadpriemer, ktorý sa dá pozrieť aj viackrát. 6/10. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • MPAA hrozila ratingem NC-17, pokud nebudou vystřiženy některé krvavé scény. Finální sestřih byl proto upraven. (Terva)
  • Symbol na náhrdelníku, ktorý patrí Anthonymu (Daniel Baldwin), je nordickou runou s významom ochranca. (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno