Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Q. Archibald (Denzel Washington) je obyčejný starostlivý otec rodiny, jakých jsou na celém světě miliony. Pracuje v továrně a se svými blízkými se snaží trávit co nejvíce času. Jednoho dne se mu však zhroutí celý svět. Jeho syn onemocní a má-li přežít, je nutná okamžitá transplantace srdce. Na ní se však nevztahuje pojištění a tak je nové srdce malému Michaelovi odepřeno. Čas běží a situace začíná být zoufalá. John se proto rozhodne pro krajní řešení. Vezme zaměstnance operačního sálu jako rukojmí, zabarikáduje se s nimi v nemocnici a trvá na operaci svého syna. V té chvíli vstupují do hry další dva muži. Zkušený vyjednanač s únosci Grimes (Robert Duvall) a horkokrevný šéf policie Monroe (Ray Liotta). John se tak ocitá v situaci, kdy nechce ublížit ostatním, ale pokud má zachránit život vlastního syna musí vše vsadit na jednu kartu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Klay 

všechny recenze uživatele

Nevím proč se multioscarový Washington nechal umluvit do něčeho tak viditelně špatného (peníze jsou zřejmě všemocné). Kdokoliv četl scénář, muselo mu být jasné, že to bude fiasko. Snaží se totiž nést určité poselství, snaží se být zároveň psychologickým thrillerem o muži, který ztratil vše a sociálním dramatem. A selhává na všech frontách. Je totiž hloupý, nutí herce fňukat v záchvatech laciného sentimentu a pronášet ty nejotřepanější fráze. Psychologie hlavní postavy je nepropracovaná a všichni si počínají jen o trochu logičtěji než oběti sériových vrahů dnešních teen horrorů. Motivace některých postav mi byly i po skončení skutečnou záhadou. Když k tomu přidáte nudnou režii, které se jen občas povede vyvolat vypjatější situaci (v thrillerové linii), ale jinak to není o nic lepší než průměrná televizní rutina,vzejde vám film, který si klidně můžete nechat ujít. ()

Dromed 

všechny recenze uživatele

Skvělý film vzbuzující plno emocí a empatie. Zároveň ukazuje krásnou stránku kapitalismu, kdy devadesátiletý zm*d s milionem v kapse dostane nové srdce do hodiny, a desetiletý syn dělníka ať klidně zdechne. Srát na Hippokratovu přísahu, v USA i lékaři přísahají jedině mamonu. Zlatý socialismus (neplést s komunismem). Nízké hodnocení nechápu asi by jste lidi potřebovali taky transplantaci srdce. Lidské místo toho kamenného. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

John Q. je naivný hollywoodský kalkul o otcovi, ktorý je ochotný urobiť všetko pre to, aby dostal svojho syna na listinu príjemcov darovaných orgánov. Prehnane sentimentálna báchorka, ktorá sa vás snaží roznežniť oceánom moralistických, dobrosrdečných myšlienok tam, kde načisto zlyháva intelektom. A k jej nechutnému vykradnutiu Gavrasovho Mad City sa ani nevyjadrujem. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl něco tak strašně hollywoodského jako byl právě tento film. Laciné sentimentální klišé. Opravdu dlouho jsem se tak nesmál jako při sledování tohoto rádoby dojáku. Přitom šlo o hollywoodskou limonádu z které přímo čpilo to tuctovství a to ubohý hollywoodský pozlátko.Navíc Anne Heche zahrála naprosto tragicky a ta kapající slza, která ve vás měla evokovat ten soucit mě doslova nasr... Strašný. Otevřeně říkám strašný a upřímně , s tím kdo by dal tomuto filmu 5 hvězdiček, bych si na beton neměl co říct. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Priemerny scenar o tom, ako otec /Denzel Washington/ urobi maximum, aby dostal synatora na listinu prijemcov organov. Osobne D. Washingtona ako herca uznavam, film zmyka divakove emocie jedna radost a ak sa najde citlivejsia dusa, tak aj vodopad slz by sa nasiel. Slusne, ale reziser Nick Cassavetes ma na viac. 69 % ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Film bol natočený vo vládnych budovách v Toronte. (rador)

Související novinky

Denzel a Nick opět spolu

Denzel a Nick opět spolu

23.11.2005

Herec Denzel Washington a režisér Nick Cassavetes se už jednou sešli při natáčení filmu John Q. Ten měl sice rozporuplné kvality, ale vzájemná spolupráce těmto pánům zřejmě svědčila, takže další… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno