Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mima Kirigoe je členkou oblíbené hudební skupiny CHAM!. Dobře rozjetou kariéru se rozhodne opustit a stát se herečkou, ale některým jejím fanouškům se tato životní změna nelíbí. Faxem jí přijde zpráva, která ji nazývá zrádcem. Na internetu Mima objeví stránku, kde je do detailu popisován její každodenní život. Má stále větší pocit, že ji někdo sleduje. Mladá herečka se chce dostat na vrchol co nejdříve, proto si zahraje znásilněnou dívku a nafotí lechtivé snímky... (Fabienne)

(více)

Recenze (131)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Netriviální příběh, komplikovaně, ale promyšleně podaný, se skvělou animací i vizuálním stylem. Teen popová hvězdička končí s hudbou kvůli kariéře herečky, což se však vůbec nedaří podle představ: její role je malá a plná odvážných scén, někdo na netu sleduje každý její krok a někteří fanoušci se nedokážou smířit s její "zradou". Postupem času se tak reálný svět stále nezřetelněji prolíná s představami a kriminálním seriálem, co natáčí. Začíná z toho všeho už bláznit, nebo ji skutečně někdo pronásleduje a ubližuje lidem kolem ní? ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Europop v podání Japonek v sukýnkách bych dával i pravidelně :-). Člověk by ani neřekl, že jde v animované verzi natočit tak bravurně vymyšlený psychologický snímek. Já k tomu vlastně nemám co říci. Ještě pořád to vstřebávám, ale ta hra s psychologií, hroucením osobnosti a smazáváním hranic mezi skutečným a vysněným světem je výborná. Režii hrané verze prosím svěřit Davidu Lynchovi, děkuji. ()

Reklama

KRYSIOPICE 

všechny recenze uživatele

Animák jako medium snese obecně mnohem více, kdyby tenhle scénář natočili jako hraný film vznikla by asi taková sračka jako Zloděj životů. Z příběhové linky jsem nebyl tak nějak úplně odvázaný, ale dalo se to zkousnout kvůli dobré režiji Satošiho Kona a jeho mistrné práce se střihem, která se naplno projeví ve fimu Paprika. ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

pro milovníky páté série Bojacka Horsemana a Persony od Bergmanna parádní jízda mentálně narušeným mozkem člověka a nejinak narušeným společenským showbiznisem. polechtá a pohladí všechny disociativní či bipolární diváky, traumatizuje, případně přikrmí existující paranoiu. animace není jen pro děti - důkazem budiž celkem hardcore (byť simulované) znásilnění a postava stalkera, při jehož zjevení si budete chtít nablít do kyblíku. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Kdybych na Perfect Blue nenarazil v režijní filmografii Satoshi Kona po shlédnutí Papriky a pustil mi to někdo bez informací, tak si budu myslet, že to je od Lynche... Není a spolu s Paprikou je pro mě Perfect Blue to nejlepší, co Satoshi Kon udělal... Skvěle natočený psychologický thriller, který svou "hrou" s realitou nutí diváka pořád přemýšlet, sledovat děj... Nepustí ho, pořád nabírá na obrátkách, zhušťuje atmosféru a následně finálně vyvrcholí... Divák vydechne až když běží titulky... Takto zapůsobil film na mě... Film s dobře zpracovaným dějem, hrátkami s realitou, atmosférou, napětím a divákem samotným... Plus s příjemným soundtrackem... ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Madonna zakomponovala části filmu do doprovodného videa písně "What it Fells Like for a Girl" během jejího turné Drowned World. (DailyDreamer)

Reklama

Reklama