Reklama

Reklama

Osmnáctiletá Anna je dcerou amerického prezidenta Jamese Fostera a všechna privilegia by vyměnila za trochu soukromí, za jediný večer bez ochranky za zády. Když zásah tajných agentů překazí její první rande, dojde jí trpělivost a vynutí si na otci určitou míru svobody. Prezident jí slíbí, že na koncert, na který se chystá během návštěvy Prahy, s ní pošle jen dva nenápadné agenty. Během akce však dívka zjistí, že je sál agentů plný, unikne a venku narazí na sympatického Bena Caldera, kterého přesvědčí, aby ji odvezl na své motorce. Stráví s ním příjemný večer, aniž tuší, že i on patří k ochrance. Ben samozřejmě informuje Bílý dům a prezident mu nařídí, aby s jeho dcerou zůstal a neříkal jí, kdo je. Jeho úkolem bude dopřát jí iluzi svobody. Dívka se po Benově boku pustí do nejztřeštěnějšího dobrodružství svého života. Druhý den sice zavolá otci, smířená s návratem, naštve ji však jeho rozzlobený tón a z trucu se rozhodne ve svém dobrodružství pokračovat. Vypraví se do Berlína na velký festival. Nasedne však do špatného vlaku a v doprovodu Bena a svérázného Scottyho McGruffa, který se k nim cestou přidá, dorazí do Benátek. Situace se zkomplikuje, když je Scotty okrade o všechny peníze. Díky Benovi a laskavému gondoliérovi Eugeniovi mohou strávit noc v domě jeho matky. Zamilovaná Anna se pokusí Bena svést, ten ji však odmítne a naštvaná dívka uteče. Mladík spěchá za ní a rozhodně nejen proto, aby splnil své povinnosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

HelenaHanke 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie, která neurazí, nenadchne, z dob, kdy filmová kariéra Mandy Moore dosahovala vrcholu, zatímco Matthew Goode byl v Hollywoodu ještě neznámým jménem. Pro mě osobně představují typově i herecky dosti nesourodou dvojici, které toho na věrohodnosti ani vlastní dějová linka mnoho nepřidala (mnohem přirozenější tandem vytvořil Matthew Goode například s Amy Adams v "Leap Year", Mandy Moore pak se Shanem Westem v "A Walk to Remember"). Hvězda navíc za výborné exteriéry, včetně Prahy. (40 %) ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně půl na půl, scénář bez překvapení, ale jakous takous pozornost při sledování udržuje. Jde přeci jen o naprosto oddychový film. Líbilo se mi také, že reálie byly skutečné, tedy že například nestáli před Rudolfinem a nebavili se o tom, že "tady v Berlíně je skvěle" apod. (např. Eurotrip). No a Mandy je totální kočka, takže asi i za ní o stupínek vyšší hodnocení. 55% hvězdiček ()

Reklama

carly 

všechny recenze uživatele

bolo to lepšie, ako som čakala. milé a zábavné. bolo to predvídateľné, ale záver ma mierne prekvapil. malo to krásne zábery na Prahu a Benátky. a dobré obsadenie. no napriek tomu, že love-story medzi Benom a Annou bola to pravé orechové, oveľa zaujímavejší bol vzťah medzi agentmi Weissom a Moralesovou. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Někoho potěší známé prostředí Prahy. Mě ani ne, mě to bylo celkem jedno, protože ju stejně moc neznám. Ostatní města jsou klasické evropské turistické oblasti a zajímavy prostředí bylo tak maximálně Love Parade. Jinak se jednalo o klasickou romantickou kostru - chlap, kterej jí musí lhát, pak se to provalí, naserou se na sebe a happy end. Mezitím samozřejmě poznávání sebe samých, kde se sem tam objevil zajímavej okamih. Zajímavější mi přišel ten vztah mezi těma dvěma agenty, kteří ji hlídali a hledali a pak se hlodali a hladili a kousali a chodili... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Dva podobné filmy o dcére amerického prezidenta v jeden rok. Tento sa mi páčil menej, bol pretiahnutý k neznesiteľnosti, bol veľmi hlúpy, trápny a mimoriadne naivný. Praha v ňom mala prakticky triviálnu reklamu a navyše to bol svojím spôsobom aj cestovný film po Európe. Ako romantická komédia to prepadlo, niečo tak infantilné, scenáristicky hrozné si mohli odpustiť. O takúto reklamu by som nestál. Na mňa to má k dnešku prehnané hodnotenie. 51% na tejto stránke a 5.9 na imdb.com, to ste ľudia vážne stratili vkus? Nech je po vašom, ale ja hovorím na toto, už viac nie. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Točeno v Praze a Washingtonu. (M.B)
  • Pro scénu, kdy se Mandy Moore svleče a chce se koupat ve Vltavě, použila herečka dvojnici. Navíc by prý ani za nic nevstoupila do té špinavé vody. (Duoscop)
  • Když je Anna v koupelně na koncertě The Roots, můžete vidět na zdi nálepku šestidolarového chlápka. Je to ta samá, co má později McGruff v rukou. (HappySmile)

Reklama

Reklama