Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzikálový snímek režiséra Irwina Winklera s hvězdným hereckým a pěveckým obsazením je portrétem legendárního amerického skladatele Cola Portera, přinášejícím řadu jeho nezapomenutelných písní. Život Colea byl divoký, nekonvenční a nespoutaný, právě tak jako jeho láska k manželce Lindě. Benátky, Paříž, Broadway či Hollywood, to byly nádherné kulisy jejich vášnivého vztahu, který čas od času narušovaly Coleovo výstřelky. Linda nikdy nepřestala být jeho múzou, jež ho inspirovala k napsání nejslavnějších písní 20. století. Ve filmu ji ztvárňuje půvabná Ashley Juddová. Písňové hity uslyšíme např. v podání Alanis Morissette, Robieho Williamse, Natalie Coleové a dalších hvězd. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Damiel 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl na DVD: velkou nevýhodou je to, že muzikálové party ( a je jich tady pochopitelně požehnaně) nemají české titulky. Přitom v mnoha pasážích jimi postavy doslova „komunikují“, takže musíte umět dobře anglicky, abyste pochopili, co se osoby snaží jedna druhé sdělit. Kdo angličtinou nevládne, bude jen dumat, o co všechno asi přichází. Zkrátka neopatřit titulky bezmála třetinu filmu je hřích jako hrom. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Překvapení sobotního odpoledne v TV - vůbec jsem o tomhle filmu nic netušila. Dle mne by si zasloužil přinejmenším hlavní vysílací čas! Jinak, pro nás ne-angličtináře, jsem velmi ocenila titulky při písničkách. Kevin Kline opět exceluje v roli sexuálně nevyhraněného tvora, přitažlivého pro obě pohlaví. A ta muzika je prostě nádherná! ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Lovely? Bohužel až příliš a po emoční a obsahové stránce beznadějně lonely. Načančané tuze pěkně, Kline ztělesňuje skladatelského boha, přešlapujícího mezi luznou nymfou a mužným satirem přesvědčivě, a pro Portera a swingovou éru mám slabost, ale právě proto odmítám přehlížet, že tenhle pacient bohužel chytil prudce nakažlivou muzikálovou chorobu a pod přezdobenou fasádou skrývá tak akorát velký kulový. A pokud je nám - zcela právem - připomínáno, že píšeme-li obsah filmu, měli bychom být věcní a zdržet se oslavných ód i zatracování, působí trochu pokrytecky, když na poklonkovací distributorské hemzy jako zde je místa dost... ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek jazzu jsem s osobou a dílem Colea Portera obeznámen, takže po stránce příběhové mě nějaké překvapení čekat nemohlo. Kevina Klinea mám moc rád a Ashley Judd jsem sice zaznamenal jen tak okrajově, ale tady byla vážně skvělá. Hudba je samozřejmě nádherná i v podání dnešních interpretů (nejvíc se mi zamlouvala Diana Krall) včetně Robbieho Wlliamse, kterého obyčejně nemůžu vystát. Jenže ke konci se člověk nemůže ubránit dojmu, že to celé mohlo být tak o čtvrthodinku kratší a vůbec nic by se nestalo.________Po třetím shlédnutí přidávám poslední hvězdičku. Vážně je to spíš drama, než muzikál, a když víte, co máte čekat, bezvadně si to užijete! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Životní osudy Cole Portera v dlouhém, ale hezkém hollywoodském podání. Kevin Kline a Ashley Judd podávají výtečné výkony, bohužel muzikál je až příliš dlouhý a v polovině filmu nemá čím zaujmout. Až s chýlícím se koncem života Porterovy manželky muzikál opět nabírá na obrátkách a vrcholí podařenou předposlední skladbou. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama