Reklama

Reklama

Americký umělec Tom Warshaw (David Duchovny) žijící v Paříži hledá odpovědi na své problémy v dospělosti ve vzpomínkách na svoje neobyčejné dětství… Píše se rok 1973 a třináctiletý kluk z Manhattanu právě dozrává v muže. Zatímco jeho matka truchlí po zemřelém manželovi, Tom se vyrovnává se svým smutkem jinak, útěky ze školy a kamarádstvím s Pappasem (Robin Williams), slabomyslným uklízečem. Poté, co Tomovým životem otřese nečekaná tragédie, je postaven před těžké rozhodnutí., kterému po třiceti letech musí čelit. V roli slabomyslného uklízeče uvidíte Robina Williamse, hvězdu filmů Mrs. Doubtfire, Insomnie a Noc v muzeu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

LxLuthor 

všechny recenze uživatele

Už dlho som nevidel film, ktorý by ma dokázal rozosmiať, rozplakať a prinútiť rozmýšľať zároveň. Anton a Robin, ktorý sa naozaj našli a hrajú to excelentne, akoby spolu naozaj vyrastali. David Duchovny, ktorý si vo filme zahral a aj sa uchopil réžie nezaostáva a príbeh predkladá vynikajúco, čím sa jeho debut stáva jednoznačne mojim filmom mesiaca... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo. David Duchovny nenapsal úplně špatný scénář, i když zajímavější je rozhodně vzpomínání než konečné rozhřešení. Anton Yelchin už před těmi jedenácti lety ukázal, jak je skvělým hercem, Robin Williams už to dávno dokazovat nemusel. Sešla se skvělá parta, díky které je ten film pěkně poetický a milý, i když má svoje depresivní momenty, ale ty k tomu také patří. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Možná lehce zidealizovaný a selektivně pojatý ale zajímavý a z dnešního pohledu už v mnoha pohledech neopakovatelný pohled na dětství. Za to flirtování a otevřenost by dneska šla půlka lidí sedět anebo by z toho půlce mimibazaru prdla cévka. Tradičně parádní Williams, nádherná Leoni a k tomu jako bonus rozkošná šéfka. ()

matkoulko 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý príbeh o tom, že cesta do pekla je dláždená dobrými skutkami a úmyslami. Podané bez streľby, krve a násilia. Hlavný hrdina má 13 a problémy ktoré nie sú asi nikomu na hony vzdialené. Pár drobných komplikácií ho však dovedie do (aspoň pre mňa) nečakaných situácií. Dej oživujú zvláštne postavy, napr. tajomná vražedkyňa zo ženskej väznice. Herci sú OK, aj Robina Williamsom som tu zniesol (v niektorých filmoch mi fakt vadí). Vizuálne mierne nad priemerom. Príjemný film so štipkou humoru i zármutku, nádeje i sklamania, ako vyšitý na sobotné doobedie, presne to aj vystihla ČT1. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dojemný příběh o dospívání. 1) 44letý režisér a scénárista David "Mulder" Duchovny si v překvapivě emocionálním snímku i sám zahrál. 2) Hvězdou filmu a jediným důvodem, proč jsem dílo sledoval, byl 15letý Anton Yelchin. Nezklamal mě herectvím ani vzhledem. 3) Zpočátku se film dost táhl, zajímavé okamžiky střídaly pásy nudy, ale pak nabral dech a drama získalo na obrátkách. Na konci jsem slzel, až stydno. 4) 1984. Sometime in the spring. I went from retard to mentally handicapped. And then in 1987-88, I went from handicapped to challenged. I changed again. I'm probably changing right now. Who knows what I'll be next? ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • David Duchovny v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama