Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paige Morganová měla svůj život pevně naplánovaný a byla nezlomně přesvědčena o tom, že neexistuje nic, co by jí mohlo zabránit vystudovat medicínu a stát se doktorkou. Pak ale potkala Eddieho, mladého sympatického podivína z Evropy. Zamilovali se. Ano. A už to vypadalo, že velkému štěstí nic nebrání. Jenže Eddie nebyl jen tak ledajaký student, ale Edvard Valdemar Dangaard, dánský princ a jediný dědic trůnu. Jeho otec leží na smrtelné posteli, takže Eddie musí zanechat rebelského poflakování v Americe a vrátit se domů na korunovaci. Bez Paige ovšem odjet nechce a tak šokovaná Paige odlétá do vzdálené země, aby se stala královnou. Dokáže to vůbec? Film se natáčel i v Česku (především interiéry paláců) a malou rolí se v něm může pochlubit např. modelka Andrea Verešová... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Emancipované Popelky máme v Čechách rádi. ;) Tahle s divným jménem je pořádně od rány, princátko je dle očekávání ve vatě vypiplaný bulík. Kdo mě skutečně okouzlil, byl jeho dokonale sucharský komorník Soren, ti dva zlehka koketují s legendárními dvojkami jako Jeeves a Wooster, nebo Saturnin a jeho pán, i když samozřejmě nejsou zdaleka tak vtipní. Další díly si odpustím, jednička pobavila, ale stačila. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Ano, tak si představuji pohádku po dospělé, respektive pro dívky a ženy, které se na chvilku mohou zasnít. A snad ani nevím, proč si to tak představuji. Je to sladké, plné hezkých lidí, se spoustou vznešenosti a urozenosti a neustálým pokoušením o roztomilost. Moderní pohádka o Popelce musí mít svůj jasný průběh i cíl. Technicky je to zvládnuté velice dobře, ale tak nějak mi to přijde bezduché a příliš načančané. A mě to příliš neoslovuje. Snad zaujme, že se na výrobě filmu podílelo hodně Čechů. Paige Morgan (Julia Stiles) je obyčejná americká dívka. I když obyčejná není to správné slovo. Je pohledná, inteligentní, svědomitá, zodpovědná, cílevědomá, citlivá, spořádaná, ochotná a milující. Edvard, neboli Eddie (Luke Mably), je obyčejný korunní princ království dánského. Rozmazlený floutek, vzdělaný a urozený kavalír, který se snaží oddálit svojí budoucí povinnost. Ona se líbí jemu, on se líbí ji a všechno je tak sladké. Proč já nedokáži snít o nějakém princi, který mě vezme na svého bílého koně?! Z dalších rolí: princův opatrovník Soren (Ben Miller), přísná královna matka Rosalind (Miranda Richardson), laskavý král otec Haraald (James Fox), obětaví rodiče Morganovi (Alberta Watson a John Bourgeois), rozpustilí bratři Morganovi (Zachary Knighton a Stephen O'Reilly) a malá roztomiloučká princeznička Arabella (Eliza Bennett). A já si musím zamáčknout slzičku. Jen nevím, zda díky té přeslazenosti. Nebo proto, že se sám sebe ptám: proč mám příležitostně ty masochistické choutky se na takový druh filmů dívat? Že by mi scházela láska? ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Dánsko není na královnu jako já zralé." Ach, ta zaostalá Evropa. Je to zvláštní svazek Evropy a Ameriky, na jednu stranu Američané považující se za ty progresivní, na druhou stranu stále pokukují po evropském lesku a kultuře. A Evropa se naopak považuje za kulturně nadřazenou, na druhou stranu dělá Američanům poskoka kdykoli si vzpomenou. No a asi tak podobně bych ohodnotil i ten ústřední pár, nevzhledná Američanka s rozsedlým obličejem a nevýrazný princ z nepohádky. Ale ty české lokace si ocenění zaslouží. Proti romantice jinak nic nemám, naopak, ale tady mi vlastně právě romantika chyběla. ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Ono je to vlastně celé docela roztomilé. Jasně, romantických komedií s královskou rodinou už bylo, ale tahle má naštěstí velkou zrzavou zbraň v podobě Julii Stiles, které to Luke Mably tak nějak "nekazí" a navíc jí ještě velmi dobře nahrává Miranda Richardson pokaždé, když k tomu dostane příležitost. Scénář nic moc, ale tvůrci a herci z něj vytřískali co mohli a nakonec je to příliš sympatické, než aby to bylo úplně hloupé. ()

pan Spock 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by možná leckoho svádělo hodit tenhle příběh na hromadu jemu podobných a komentář k němu obšlehnout z kterékoliv jiné romantiky ve stylu bohatý-krásná. Tady k tomu taky všechno navádí, protože příležitostí je tu stejně jako v jiných případech hodně. Jeden rozdíl jsem ale našel. Je jím bez debat Julia Stiles, která je neokoukaná, sympatická, má charizma a svým vzhledem nezapadá mezi klasické herecké typy tohohle žánru. Všechny ostatní zůčastněné strká s přehledem do kapsy a je jediným důvodem proč si na Prince a já ještě někdy vzpomenout. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Film se měl původně točit v Rumunsku. (M.B)
  • V záběru, kdy se Paige (Julia Stiles) s Edwardem (Luke Mably) procházejí po náměstí, je možné vidět česká auta Škoa Fabia. (tyna97)
  • 22-milionový snímek si v USA za první tři dny promítání (2.-4.4. 2004) vydělal 9,4 mil. dolarů a za nasledující tři měsíce celkem 28,1 milionů. (imro)

Reklama

Reklama