Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paige Morganová měla svůj život pevně naplánovaný a byla nezlomně přesvědčena o tom, že neexistuje nic, co by jí mohlo zabránit vystudovat medicínu a stát se doktorkou. Pak ale potkala Eddieho, mladého sympatického podivína z Evropy. Zamilovali se. Ano. A už to vypadalo, že velkému štěstí nic nebrání. Jenže Eddie nebyl jen tak ledajaký student, ale Edvard Valdemar Dangaard, dánský princ a jediný dědic trůnu. Jeho otec leží na smrtelné posteli, takže Eddie musí zanechat rebelského poflakování v Americe a vrátit se domů na korunovaci. Bez Paige ovšem odjet nechce a tak šokovaná Paige odlétá do vzdálené země, aby se stala královnou. Dokáže to vůbec? Film se natáčel i v Česku (především interiéry paláců) a malou rolí se v něm může pochlubit např. modelka Andrea Verešová... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Judy24 

všechny recenze uživatele

Ono je to vlastně celé docela roztomilé. Jasně, romantických komedií s královskou rodinou už bylo, ale tahle má naštěstí velkou zrzavou zbraň v podobě Julii Stiles, které to Luke Mably tak nějak "nekazí" a navíc jí ještě velmi dobře nahrává Miranda Richardson pokaždé, když k tomu dostane příležitost. Scénář nic moc, ale tvůrci a herci z něj vytřískali co mohli a nakonec je to příliš sympatické, než aby to bylo úplně hloupé. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

No do prdele! Větší sračkoidní kýč jsem hodně dlouho neviděl a začínam mít podezření, jestli mi někdo ve spánku neudělal náhodou lobotomii, že sem se vůbec rozhod na to koukat (pokud ne, tak na konci mam k podobnýmu stavu vážně blízko). Když jsem po 20 minutách začal nepřetržitě myslet na kanejstr benzínu a plastovou popelnici, tak bylo jasné, že je něco v nepořádku. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Když mně komedie více jako polovinu času nudí a není v ní byť jediný náznak k úsměvu,tak asi opravdu není vše v pořádku. Kýčovitá komedie,hlavně v prostředí "českého" Dánska (tato část filmu se mi opravdu nelíbila). Ale charismatická a z mého pohledu chlapa velice krásná Julia Stiles si nějakou tu hvězdu zaslouží a to nejen za svůj ženský šarm,ale i herecké umění. Asi jediný herecký výkon,který mně v tomto filmu zaujal..50% ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nebudu se opakovat. Přísahám, že jsem chtěla něco takového napsat jako kolega "golfista". Je to skutečně oddychový film, kde nemusíte přemýšlet, jenom čekáte jak se to vyvrbí. A protože by Američané film bez Happy Endu těžko přijali, tak se to zakončilo sladkým polibkem. Jenom se divím našim hercům jako Dáši Bláhové ( guvernantka v královské rodině) a Lence Termerové (statistka v davu na ulici při vítání mladého krále), že přijaly takové "štěky" byť v americkém filmu. Bláhová je tam asi 20 sec. a to ještě z boku a Termerová asi 5 sec. vykukuje z davu. Nechápu to za žádné prachy. ()

cachina 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná, leč průhledná a značně předvídatelná romantická komedie, která využívá pohádkové motivy. Snímek se dá rozdělit na dvě části. První se odehrává v Americe a jde podle zajetých kolejí (napravení problémového a rozmazleného prince), druhá zase v Dánsku (natáčeno u nás). Film má několik vyvrcholení (okamžiky, které většinou zakončují podobně zaměřené snímky): opětovné shledání, žádost o ruku a (SPOILER) konečné znovu opětovné shledání. Příběh by mohl skončit po každém z těchto momentů a divák by byl vždy uspokojen. Ale není tomu tak. V druhé polovině je nastoleno několik konfliktů (např. zasnoubení, nelibost královny s neurozenou hrdinkou či pochyby Paige o vztahu). Ale každý z nich není žádným způsobem rozvinut a vyřeší se hned v následující scéně. Ale i přes tyto výtky film neurazí, bohužel ani nepřekvapí. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Na natáčení v knihovně měl štáb pouze 4 hodiny. (M.B)
  • Některé šperky, které Julia Stiles coby Paige ve filmu nosí, byly zcela opravdové a nesmírně cenné. Včetně například zlatého zásnubního prstenu s obřím diamantem, který měli při natáčení možnost obdivovat i češtní novináři. Stiles jim k tomu řekla: "Nádhera, co? Vždycky když mám ten prsten na ruce, objeví se vedle mě dva obrovští bodyguardi a dávají pozor, aby mi ho nikdo neukradl. Říkala jsem si, co by se asi stalo, kdybych s ním zkusila utéct já. Možná by mě střelili do zad a byl by konec filmu." (NIRO)
  • Řidič, se kterým Eddie utíká na začátku filmu je Eddie Irvine, který je profesionálním řidičem a pilotoval i Formuli 1. (imro)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno