Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace

  • USA Starship Troopers 2: Hero of the Federation (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejlepší jednotka Federace se střetává s hordou nepřátelských brouků. Ale tentokrát na ni brouci čekají. Malá skupina vojáků, odříznutá na odlehlé základně od nejbližších posil, bojuje s daleko chytřejším a prohnanějším nepřítelem. Pokud stojí alespoň o malou naději, musí spojit své síly s nechvalně proslulým zrádcem Federace. V sázce nejsou pouze jejich životy, jde o záchranu celé lidské rasy. Jestli chtějí přežít, musí být rychlejší než brouci! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Tohle není Hvězdná pěchota, tak jak ji známe. Rozhodně je znát nízký rozpočet a také chybí Verhovenův ironický nadhled. Je zvláštní, že nízký rozpočet se projevil spíše na příběhu než na vizuálních efektech. Hloupoučký scénář nastavuje komorní situaci, kdy je parta mariňáků uzavřena ve věži, na kterou se valí brouci stejně jako lidé v supermarketu na zlevněné zboží a tak se uvnitř věže rozehrává spíše psycho-horor ve stylu Věci. Efekty brouků jsou srovnatelné s těmi z prvního dílu, ale tady to působí více jako animace, protože je zde málokdy interakce s herci a k tomu je přibaleno pár sympatických gore efektů. Ovšem neskutečně mě rozčilovaly efekty výstřelů z pušek. Vždyť to vypadala, jako by měli místo hlavní baterky a snažili se brouky spíše ublikat k smrti. Herci jsou celkem fajn. Zaujme Richard Burgi, u kterého mě překvapuje, že se tenhle chlapík neprosadil mnohem víc. Role akčního hrdiny je pro něj jako ušitá. Ještě zaujme Kelly Carlson, o které už víme z Plastické chirurgie, že se svými vnady umí celkem zdatně ohánět:-) Kromě scénáře dojebává Hvězdnou pěchotu 2 ještě příšerná televizní kamera. Škoda. Tenhle snímek przní jméno mého oblíbeného sci-fi filmu a víc jak 2* si za mé oblíbené seriálové herce a slušné efekty nezaslouží.Podobné filmy: Hvězdná pěchota (1997), Věc (1982) ()

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

škoda slov – prostě úplná slátanina bez ladu a skladu. První díl jsem kdysi zhlédl v kině a jakžtakž ušel (aspoň v té době jsem to tak bral), ale nad tímhle jsem jen nevěřícně kroutil hlavou a šlo to sledovat jen periferně při brouzdání po netu – natolik si vážím svého psychického zdraví :-) [ PŘÍBĚH: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Strašná sračka, která je naprosto nedůstojná geniálního Verhoevenova filmu. Kamenem úrazu není ani tak scenář duchovního otce série Eda Neumeiera, byť jde spíš o mix Vetřelců a Lupičů těl než o plnohodnotné navázání na styl tvrdě satirického a neodolatelně podvratného předchůdce. Problémem jsou naprosto katastrofální režie a mizerné produkční zázemí. Vypadá to jak totálně podfinancovaná epizoda Hvězdné brány a cíleně přepálený patos jedničky tady působí úplně dementně. I jako direct-to-video sequel těžká ostuda. 25 % ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

O tři třídy horší než originál, ale 25 %? Zase tak hrozný film rozhodně nebyl. Na straight-to-video produkci je to koukatelné (obzvláště s přihlédnutím na sračky, které dnes v televizi běžně vídáme), ačkoliv divák musí hodně přivřít očka a tvůrcům odpustit jisté nedostatky způsobené mizerným rozpočtem. Pro porovnání Veerhovenova verze měla rozpočet 100 mil. dolarů, zatímco druhý díl si musel vystačit se sedmi. Musím smeknout nad tím, jak dobře se podařilo ztvárnit samotné brouky, kteří nedostatkem finančních prostředků moc netrpí, až na jisté výjimky. Samotný děj je velmi jednoduchý a prakticky celý film se odehrává na opuštěné vojenské základně. Jediné zcela nepochopitelné rozhodnutí je pro mě zasazení děje po událostech první Hvězdné pěchoty, ale přitom v něm hraje postava velitelky lodě, která už je mrtvá.... jak si to mám vysvětlit? Opravdu se nemohl film odehrávat paralelně s jedničkou s tím, že se jednoduše zaměřil na osud vojáků opuštěných na planetě brouků? Jediným vysvětlením je snad snaha tvůrců získat do filmu alespoň nějaké známé tváře, ale za jakou cenu? SPOILER: Vojáci najdou pár přeživších, kterým se podařilo schovat, ale jak se později ukáže, mají v sobě cizácké brouky, kteří je ovládli a teď se snaží zabít ostatní. V poslední třetině se tak z filmu stává spíše horor. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia dostali o 98 (!) miliónov nižší rozpočet oproti jednotke. Pravdupovediac sa čudujem, že dvojka vznikla, jednotka je v dnešnej dobe vnímaná ako svojrázny kult, ale v dobe premiéry to bol regulárna kinoprepadák, reč čísel neklame, overte si to. Okresanie rozpočtu na trápnych 7 (sedem!) miliónov dolárov ale vôbec to nevadí a takmer to na výsledku nie je vidieť, pretože z vojnového CGI veľkofilmu (jednotka) sa rafinovane stal komorný, odporný infekčný sci-fi horor á la Votrelec resp. Votrelci resp. Vec. jasné, na Scotta, Cameronom a Carpentera trikár Phil Tippett nemá ani náhodou. Napriek tomu sa mi temná dvojka páčila svojím spôsobom viac, ako jednotka, pretože som práveže fanúšikom temných komorných hororov, takže mi koncept druhej časti sadol. Vôbec mi nevadilo, že je tu menej bojových scén s chrobákmi - skôr naopak. Masky a efekty sú nechutné a odporné, ale tak už to v tomto žánri chodí, to je pochvala. Páčil sa mi i kasting - Richard Burgi je sympaťák, plešatý generál Ed Lauter si to poriadne dáva a seržantku v podaní Brendy Strong (hrala už v jednotke, ale inú postavu) by ste určite nechceli stretnúť, dvojnásobne ak by v ruke práve držala sekáčik. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (18)

  • V jedné scéně filmu se hlavní postava má podle scénáře oholit, ale jelikož se tvůrci obávali, že by neudrželi kontinuitu s na přeskáčku natáčenými záběry a nemohli si dovolit záběry případně přetočit, tak se hlavní postava sice natře holící pěnou, ale nechá se od holení rozptýlit a oholená je až v závěrečné sekvenci filmu. (Tarmenel)
  • Mraky se vytvářely mimo jiné s pomocí toaletního papíru. (ČSFD)

Reklama

Reklama