Reklama

Reklama

Kolem dokola

Krátkometrážní / Komedie
Československo, 1937, 6 min

Obsahy(1)

Film je součástí a byl vydán na DVD s názvem Pod značkou Baťa. Mladé písařky se místo práce věnují vzájemnému předvádění svých nákupů. Když se neozývají na prokuristovo zvonění, přijde postarší úředník do jejich kanceláře. Dívky se rozprchnou ke svým psacím strojům. Jen ta nejodvážnější z nich mu vysvětlí, že se chystají na ples a proto si nakoupily nové střevíce. Úředník si vzpomene, že jako mladík tančíval, a dívka ho vyzve k tanci. Muž však brzy ztrácí děch. Snímek končí přehlídkou tanečních střevíčků firmy Baťa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Tak děláme reklamu na boty, nebo maškarní výstavu?“ Tak tomuhle já říkám takřka dokonalá reklama. Perfektní hravá hudba, humor, Pištěkův prokurista hudrující, tančící a chytající telefon, laškovní Grosslichtová, svěží nápady a Baťovy střevíčky. Vidím to na slabších 5*. „Přece jsme mladé, pane prokuristo.“ – „No a to je nějaká kvalifikace? Já jsem byl taky mladý a přešlo mě to!“ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

"No tak mi povězte, kde jste to koupili. A nebo radši mi to pošeptejte, aby to nevypadalo jako reklama. Co to tajíte? To přece ví každý. Řekněte to nahlas, vykřikněte to! K tanci jsou střevíčky Baťa." :)) aneb Doďa a Truda v mikrokomedii, která ve své době hrané reklamě dělala nejlepší jméno. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

O marketingových výhodách filmového masmédia nepochyboval zcela jistě ani Baťův zlínský obuvnický koncern a proto vzniklo speciální oddělení, zabývající se přípravou a vznikem krátkých reklamních filmů, účelově propagujících firemní výrobky (jedním ze spolutvůrců byl i mladý Elmar Klos). A že nebyla nouze ani o populární pražské herce, dokládá účast Theodora Pištěka a Trudy Grosslichtové, kterým podobné vedlejší závazky přicházely vhod nejen díky mimořádnému honoráři. Chápat to jako něco špatného? Alespoň tehdy určitě ne. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

No zas tak pompézní reklama to není. Bylo sice fajn vidět Pištěka s Trudou jak spolu tančí, ale jinak si myslím že podpatky jako podpatky. Já bych se v nich zabila i bez tancování. ()

ZG2013 

všechny recenze uživatele

Bez nadsázky nejlepší film ze 40. LFŠ v Uherském Hradišti. Určitě běžte do kina až to budou uvádět jako hlavní pecku. Chci tančit! Nejlepší scéna: "Vy jste netančil?", "Ne. Vlastně ano, tančil. Dost jsem tančil." ()

Reklama

Reklama