Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Neutrhnu se tak často, ale v tomhle případě to s klidným svědomím udělám, protože film, po kterém zůstala stopa v mém srdci a který jsem rozhodně neviděla naposled, si to zaslouží. K dokonalosti má na míle daleko, ale má množství místeček, která zvednou koutky a zároveň aktivují slzné váčky a tak je až s podivem, že já, která se tak nerada nechávám vydírat, jsem mu podlehla. Když Flor v noci zvětšuje sako zaměstnavatelčině dceři, která obrečí fakt, že jí matka kupuje menší oblečení, aby jí motivovala ke zhubnutí, a k tomu se naučí svou první větu anglicky "jen to zkus", kterou omílá do té doby, než dítě pochopí a zkusí a .... pochopí - to je třeba jedno z těch míst. A Paz Vega - přesně jak říká Adam Sandler, že když se na ní člověk dívá, nesmí mrknout, aby o něco nepřišel, je nejen záviděníhodně krásná, ale od filmu Sex a Lucia vím, že je i mimořádně dobrá herečka a svou paličatou a hrdou Flor zvedla tenhle filmeček, který mě v zarmoucený den odrmoutil, o další hvězdičku. ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Budu se opakovat. Ale hlavním problémem filmu je skutečně to, že film se nedá žánrově zařadit. Chvíli sledujete inteligentní komedii a chvíli velmi solidní drama. Přesto se mi tento snímek hodně líbil a zanechal ve mně spoustu pocitů. Je zde krásně vykreslený pocit prázdnoty v cizím státě, kde jediný, kdo vám může porozumět je vaše nejbližší rodina. Hlavním problémem hlavní hrdinky je začleňování se do cizí společnosti, která jí je cizí (až odporná). Adam Sandler a Paz Vega tvoří hodně nesourodý pár a chemie mezi nimi zkrátka příliš nefunguje. Přesto podávají výkony, které mě donutily filmu věnovat veškerou pozornost. Nestává se často, že bych chválil český dabing, ale v tomto filmu se opravdu povedl (zřejmě díky skvělému promíchání češtiny se španělštinou). Pro mě velmi příjemný snímek, jako celek ovšem působí trochu nesourodým dojmem... ()

Reklama

Nuala 

všechny recenze uživatele

Šikovná komedie, která dokáže zaujmout, pobavit i rozplakat... Dokonalost sama to sice není, ale přesto, nebo možná právě proto, si mě tenhle film docela získal. Velkou zásluhu má na tom samozřejmě úžasná Paz Vega, kterou mám ráda už od filmu Sex a Lucia. Na zbytek osazenstva se taky docela dobře dívá, takže nezbývá než doporučit... ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

¡Ay mi madre! ¿Qué hago? Peli americana y ¿yo pongo cuatro estrellitas? Hmmm... Když ono je to milé, roztomilé, až slzu do oka loudící, aniž by to na diváka vyvíjelo nějaký zvláštní nátlak. Hrdě tvrdohlavá Flor hájící si své "mládě" je až dojemná, ale zase ne příliš a pro prudší a horkokrevnější reakci hodnou svého původu nechodí moc daleko. Střet kultur také stojí za to. ¡Maldita sea!, jsem okouzlena, a to nečekaně zcela. Paz Vega je lindísima, simpática, dulce y bien emotiva a musím se přiznat bez mučení, že nebýt jí, protože patří mezi mé nejoblíbenější španělské herečky, nějak by mě ani nenapadlo se na tento film kouknout, což by ale byla asi škoda. OK, vzdávám se, určitě škoda. Hudba je příjemná, Adam Sandler samozřejmě bezprostřední, Téa Leoni kouzelně a neuvěřitelně potrhlá a obě dvě dcery moc fajn. Babička pobaví. Celkově velice příjemný filmík, po kterém zůstává příjemný a lehký dojem a vzpomínka na něj vyvolává stejně lehký úsměv na tváři. ¡Bravo! ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděla tak povedené spojení příjemné komedie s romantickou zápletkou. Nedá se tu sice mluvit o hereckých výkonech, ale rodinný film vás pohltí citovými scénami, nebo nesmělou vtipností a prostě se vám zalíbí svou naprostou přirozeností. Další plus pro mě znamená kouzelné, zato smutné rozuzlení a konec, který nekončí ,,happy endem" Byla to pro mě dávka emocí :) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Když se na konci filmu loučí Flor (Paz Vega) s Bernice (Sarah Steele), tak se obejmou a Flor má mokrý kostým. V dalším záběru má na sobě kostým suchý. (Syna.1990)
  • Herečka Paz Vega obdržela za tento film ocenění Objev roku na Phoenix Film Critics Society 2004. (Rosalinda)
  • Původně byla do role Debořiny matky obsazena Anne Bancroft. Nakonec však projekt opustila. (Coldrex)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama