foto

Paz Vega

  • nar. 2.1.1976 (44 let)
    Sevilla, Andalucía, Španělsko

Biografie

Paz Campos Trigo, jak zní hereččino skutečné jméno (Vega je příjmení přejaté od její babičky), pochází ze španělské Sevilly. Paz se herectví věnuje přibližně od svých šestnácti let: studovala žurnalistiku a přitom navštěvovala divadelní kurzy.

Její první televizní příležitost se naskytla v roce 1997, kdy ztvárnila jednu z hlavních rolí v komediálním seriálu "Más que amigos" (Víc než přátelé). Ve filmu debutovala o rok později coby María ve filmu "Perdón, perdón" (Promiň, promiň). Poté následovalo ještě několik rolí, bohužel v našich končinách neznámých, jako ku příkladu v seriálech "Compañeros" (Společníci) nebo "Siete vidas" (7 životů).

U nás jsme tuto sympatickou herečku mohli vidět například v dramatu režiséra Pedra Almódovara s názvem MLUV S NÍ ("Hable con ella"). Proslavila se tu ale také díky své roli krásky Isabelle, kterou stvárnila v komediálním dramatu švýcarsko-španělské koprodukce s názvem NOVO ("Novo") nebo díky roli Soni v muzikále režiséra Emília Martíneze Lázara DRUHÁ STRANA POSTELE ("El Otro lado de la cama"). Mezi velice úspěšné Paziny role však určitě také patří role Carmen v romantické snímku CARMEN: DIVOKÁ VÁŠEŇ ("Carmen") nebo role Angely v u nás neuvedeném filmu "Solo mía" (Jenom moje), za který však byla Paz poprvé nominována, a to na cenu španělských kritiků a cenu Goya, kterou jí však nakonec v roce 2002 vynesl film režiséra Julia Medema SEX A LUCÍA ("Lucía y el sexo"). Krom toho získala za tento film ještě cenu Sant Jordi za nejlepší herecký výkon.

Pazinými posledními filmy byly ŠPANGLICKY SNADNO A RYCHLE ("Spanglish") a komedie ŘEKNI, ŽE ANO ("Dije que si"). Co se týče hereččina nynějšího života, ačkoliv byl nedávno uveden její nový film "Un Angel de la oscuridad" (Anděl temnoty), nechala se Paz slyšet, že by ráda na nějaký čas vyzkoušela divadlo, protože Hollywood ji prý přespříliš neláká.

M_I_A_13

Herecká filmografie

Filmy

2020 Emperor
The Art of Living
The Jesuit
2019 A Fall from Grace
Amar en Madrid
Rambo: Poslední krev
¡Ay, mi madre!
2018 Podprsenka
2017 Tichá msta
2016 Chasing Satellites
La vida inmoral de la pareja ideal
2015 Krásná a zvrácená (TV film)
Všechny cesty vedou do Říma
2014 Grace, kněžna monacká
La ignorancia de la sangre
Poutník - nejlepší příběh Paula Coelha
Smrt čmuchala
2013 Espectro
Rozkoš v oblacích
2012 Le mille e una notte: Aladino e Sherazade (TV film)
Madagaskar 3
Marie z Nazaretu (TV film)
2011 Cat Run
2010 Burning Palms
Don Mendo Rock ¿La venganza?
Vallanzasca - Gli angeli del male
2009 Oči války
Unesená
Šest žen Henryho Lefaye
2008 Hloubka duše
Spirit
2007 Skřivánčí dvůr
Teresa, el cuerpo de Cristo
2006 10 položek a méně
Krev Borgiů
Zatmívání
2004 Řekni, že ano!
Španglicky snadno a rychle
2003 Carmen: Divoká vášeň
2002 Druhá strana postele
Mluv s ní
Novo
2001 Sex a Lucía
Sólo mía
2000 Chico en la puerta, El
1999 Nikdo nikoho nezná
Sobreviviré
Zapping
1998 Perdón, perdón

TV seriály

2018 El Continental (TV seriál)
La guerra por una doncella (E10)
Pactos de sangre (E09)
Matar al mensajero (E06)
další epizody (5)
Fugitiva (TV seriál)
Paquita Salas (TV seriál)
Punto de partida (S02E05)
2017 Perdóname, Señor (TV seriál)
Decía siempre el mar (E08)
Viento y oleaje (E07)
Mar en calma (E06)
další epizody (8)
2016 OA (TV seriál)
Chapter 8: Invisible Self (S01E08)
Chapter 6: Forking Paths (S01E06)
Chapter 5: Paradise (S01E05)
2015 Falešný Hollywood (TV seriál)
2008 Lex (TV seriál)
1999 7 vidas (TV seriál)
1998 Compañeros (TV seriál)
1997 Más que amigos (TV seriál)

Dokumentární

2007 Maquillando entre monstruos (TV film)

Hudební videoklipy

2006 Alejandro Sanz - A la primera persona (hudební videoklip)

Host

TV pořady

1984 Cinema 3 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(141)