Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1947 a čtyřicetiletý anglický profesor Humbert Humbert přijíždí do USA učit na univerzitě. Když si pronajímá pokoj v domě Charlotte Hazeové, spatří v zahradě majitelčinu dvanáctiletou dceru Lolitu. Zjišťuje, že potkal svou osudovou lásku a je ochoten udělat vše proto, aby byl Lolitě stále nablízku.Využije lásky Lolitiny matky, a přestože ji nesnáší, ožení se s ní. Vztah Lolity a Humberta se naplno rozvine - Humbert Lolitě zatají smrt matky a odstartuje s ní divokou cestu Spojenými státy. Po celý čas jsou sledováni. Po dvou letech Lolita Humberta nečekaně opouští... Příběh graduje. Hluboká žárlivost a pocit viny z nevhodné lásky začnou Humberta měnit v psychicky labilní trosku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (396)

k212 

všechny recenze uživatele

Chcete dílko, na které budou ve filmovém klubu koukat s otevřenou hubou naprostí filmoví laici? Pak jim pusťte Lyneovu Lolitu. Tedy já alespoň byla svědkem toho, jak v maloměstské špeluňce čučelo dvacet štamgastů na tohle dílko, i přestože na jiných kanálech jely sportovní přenosy. Tím chci říci, že Lolita je "profláknutý" a osvědčený kult. Mě nepřitahuje ona lehce "pedofilní" kontroverze, která obvykle působí jako magnet, neboť jsem jich viděla či četla daleko víc a některé byly daleko horší. Možná proto pociťuji k tomuto filmu lehkou averzi. Lyne natočil něco, co dle mého už natočeno bylo a opakovačka není tak zcela na místě. I když od něj jsem vlastně čekala, že po něčem takovém dříve či později sáhne. Na tomhle filmu nenajdete nějaké výraznější vady na kráse, má výborné herecké výkony, děj je výtečný, emocemi nabitý, režie zajímavá. Nepřeje mu však doba a hlavně starší bratříček. 70% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím proč jsem se odhodlal na tenhle film podívat, ale asi po 20 - ti minutách jsem začal litovat. Chcete špatný film? Obsaďte do hlavních rolí nesympatické herce. Tahle lechce incestní záležitost určite negradovala. S postupem času se postupně degradovala na úplné dno. Špatní herci + stupidní děj(pro ten neexistuje slov) = ODPAD. Možná se mnou mnoho z vás nebude souhlasit, nebo vám moje hodnocení přijde přísné. Nicméně ze 137minutové stopáže jsem se nudil asi 130 minut. Zbylých 7 minut jsem se díval, kdy ta blbost konečně nabere konce. Tímhle se zavděčíte asi jenom zapřísáhlému romantikovi! ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavi pocitu, že tenhle remake Lolity je v podstatě okopírovaná původní Lolita, samozřejmě spolu s Nabokovo předlohou a s přidáním větší dávky sexuality oproti Kubrickovo originálu. Jenže jako celek mi to prostě přijde slabší a hodně mi tam chybí Peter Sellers. Zvlášť proto, že mi Frank Langella přišel hroznej. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dominique Swain bola jednoznačne výbornou voľbou - Natalie Portman, ktorá rolu odmietla, môže byť so svojou náhradníčkou navýsosť spokojná. Je to presne tá manipulačná, s prepáčením kurvička, ktorá si omotá okolo prsta hocikoho a hocikedy. A práve ona je tým, čo stojí za pozornosť v tomto snímku. Zvyšok je dosť nudný zlepenec scén, pomastených ako takou dávkou erotického dusna. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rozhodne se nejedna o spatnej film, ale kuli par vecem to proste na vyssi hodnoceni neni. Za prve reziser. Lyne sice neni spatnej reziser, ale Kubrick je proste Kubrick. Za druhe, Kubrickovu Lolitu jsem videl pred timhle filmem. Navic nad Kubrickovo Lolitou se da primhourit oko, ze je z roku 1962 a tudiz je to skandalni tak, jak asi nejvic slo, ale to co stacilo v roce 62 uz v roce 1997 proste nestaci. Film ma pribeh prakticky stejnej, jakoby tvurci vzali puvodni scenar a jen sem dali novy herce. To je dalsi problem, jakkoliv je Irons skvelej herec a tuhle roli perfektne zvlad, proste to neni James Mason, to samy plati o Frankovi Langellovi, ten proste neni Sellers. Ale Dominique Swain musim pochvalit. Navic je Kubrickuv film v ramci moznosti sviznej, obcas vtipnej a obcas napinavej a oproti tomu je tahle verze obcas zbytecne roztahana a obcas protivna. Ale jak rikam, za to, ze film nedostane vetsi hodnoceni, muze jen to srovnani s puvodni verzi, jinak to skutecne neni spatnej film. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (18)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jeden krátký záběr na Lolitu (Dominique Swain). (fisus)
  • Na začátku filmu jede Humbert (Jeremy Irons) vlakem do Nové Anglie. Vlak patří společnosti Boston and Main railord, která skutečně existovala a stále existuje, avšak pod názvem Pan Am Railways. (Matej.Mirejo)
  • V Austrálii byl film až do roku 1999 zakázán kvůli obavám z podporováním pedofilie. Poté byl film povolen s ratingem R. (Dr Lizal)

Související novinky

Bankovní loupež á la Lyne

Bankovní loupež á la Lyne

08.08.2006

Kontroverzní Angličan stojící za úspěchy Lolity se po čtyřech letech vrací k režii. Adrian Lyne byl dosazen samotnými představiteli Warner Bros. na místo režiséra filmové adaptace knihy Chucka Hogana… (více)

Reklama

Reklama