Reklama

Reklama

Hříšný tanec 2

  • USA Dirty Dancing: Havana Nights (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když mladá Katey přijede s rodiči na Kubu, netuší, že zde objeví nejen vášeň pro tanec, ale i velkou lásku. Osudovým se jí stane setkání se sympatickým číšníkem Javierem. Mladý pár se spolu tajně schází v nočním klubu a trénuje na prestižní soutěž v tanci... Píše se rok 1958 a na Kubě vrcholí revoluce proti prezidentu Batistovi. Na Kubu přijíždí Bert Miller se svou ženou Jeannie a dvěma dcerami Susie a Katey. Katey se pomalu rozkoukává a podaří se jí nechtěně strčit do číšníka Javiera s tácem plným pití, který je za vylití potrestán. Druhý den ujede Katey autobus a Katey musí ze školy pěšky, což není zrovna bezpečné. Naštěstí Katey potká Javiera, který jí nabídne doprovod a Katey se dozvídá i o životě obyčejných lidí. Katey je pozvána Jamesem Phelpsem do tanečního klubu, ale od Javiera se dozví o tanečním klubu La Rosa Negra, kam chodí tančit Kubánci a s Jamesem tento klub navštíví. Když z klubu odjíždějí, James si na Katey dovoluje a Katey se vrátí do klubu. Javier doprovodí Katey k hotelu, ale druhý den dostane v práci výpověď, protože zaměstnanci se nesmí s klienty stýkat a v hotelu se dozvěděli o jeho noční procházce s Katey. Katey chce Javierovi pomoci a jde za ním, aby mu navrhla účast v taneční soutěži, kde vítěz získá pět tisíc dolarů. Javier je nejprve skeptický, ale nakonec začnou s Katey trénovat. Katey se před rodiči vymlouvá na Jamese, kterého donutila, aby ji kryl. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

castor 

všechny recenze uživatele

Na klasiku mi nesahejte. A pokud možno na ni nezkoušejte parazitovat. Ti, kteří hovoří o bezvýraznosti originálu, se můžou jít se svým rádoby intelektuálstvím tak akorát zahrabat. Dvojka je bohužel dle očekávání jiné kafe. Nezkušené děvče a ohnivý kubánský hošan to rozjedou v rytmu salsy, nabídnou několik poctivých tanečních čísel i solidní technickou stránku, konflikt ani pořádný příběh ovšem nečekejme. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Už první film s Patrickem Swayzem moc nemusím a popravdě moc nechápu, co něm lidi mají...že yb ta hudba? No tohle pokračování mi ale příjde o chlup lepší. Latinskoamerická hudba je přece jen záživnější než to skřehotání z jedničky. Prostředí Havany vypadá líp než 'pionýrský' tábor ve kterém se odehrával první film. Nehledě na to, že hlavní ženská představitelka vypadá jako ženská. Suma sumárum 2* - o jednu víc než by si u mne zasloužila jednička. ()

Reklama

Vironey 

všechny recenze uživatele

Jistě, je to kopie Hříšného tance s mnohem horším scénářem a stejným množstvím kýče. Nicméně oproti prvnímu dílu se tu slizký kačer Swayze jen mihne v propocené košili, jeho roli zastává o něco méně slizký Diego Luna, a nesympatická obluda z prvního dílu je nahrazena vcelku milou Romolou Garai. Osobně mě více bavilo i prostředí Havany (i když je to vlastně Portoriko) a latinskoamerické tance prostě mají větší šmrnc. Blbina, která ve vás stejnou měrou vzbudí jak touhu po tanci, tak dávivý reflex. Edit 29.03.2024: Po 12 letech to bohužel neuzrálo jako víno, ale spíš jako načatá flaška mlíka v lednici... Takový dvě dřeva, který po sobě jen lezou, přičemž kamera decentně odvrací zrak od toporných kroků k detailu svíjejících se hrudníků. Děs běs, v prvním díle alespoň uměli tancovat, tohle bylo fakt o ničem. Bezkrevný, nudný, trapný. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Na jednicku tenhle film bezesporu nema, najde se tady hodne veci, ktere kazi celkovy dojem (hodne jednoduche dialogy, predvidatelny dej a jeho banalita, prilisna podobnost hlavni zapletky s predchozim filmem, ustredni par mi dohromady nejak neladi, hlavni hrdinka je pro me porad nejak 'toporna a nemotorna', takze se ani nedostavuje kyzeny pozitek z tance jejiho a jejiho partnera). Na druhou stranu bych snimek zase uplne neodsuzovala, najdou se v nem prijemna hudba i tanecni vystoupeni, herci take nekonaji spatne (treba rodice hlavni hrdinky se mi libili, stejne jako vlozeni motivu jejich drivejsi tanecni drahy do pribehu). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušný tabneční snímek, kterému oproti originálu schází pár důležitých předností. Mimo jiné krása a charisma Patrika "učitele " Swayzeho, kterého mladý Deigo Luna bohužel nedokázal plně nahradit. Dále působivější hudba. Jediné co je lepší než v jedníčce je nová"baby", která je opravdu hezčí (ale její sestra je ještě hezčí). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Ani Romola Garai (Katey) ani Diego Luna (Javier) neměli před natáčením žádný profesionální taneční výcvik ani zkušenosti. Deset týdnů před začátkem natáčení odjeli do Portorika a tam denně trénovali osm hodin s producentkou JoAnn Fregalette Jansen a čtyřmi dalšími tanečníky a choreografy. (Bauer)
  • Inspirací tvůrcům filmu byl skutečný příběh choreografky a producentky JoAnn Jansen. Ta se v roce 1958 coby teenagerka přestěhovala s rodiči z amerického města St. Louis do Havany a postupně poznávala svět golfových večírků a luxusních nočních podniků. Našla si kubánského přítele, který ji seznámil s místní kulturou. Zážitky z Kuby ovlivnily JoAnn na celý život - stala se choreografkou a v New Yorku vedla vlastní taneční skupinu. (HappySmile)

Reklama

Reklama