Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strašpytlík je malé, nešikovné kuřátko. Nikdo mu nevěří, že vidělo, jak spadl kus oblohy, a je celému městu pro smích. Co když má ale Strašpytlík přece jen pravdu? Co když to ve skutečnosti nebyl kus oblohy, ale předmět z dalekého vesmíru? Vyjde najevo, že to byl kus létajícího talíře, který mimozemšťanům odpadl z kosmické lodě. A mimozemšťané si nyní pro chybějící kus lodě přiletěli. Během návštěvy na Zemi tu ale zapomenou malého mimozemšťánka, se kterým se Strašpytlík seznámí... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (161)

sQelle 

všechny recenze uživatele

Bez příběhu, bez zápletky. Kuře, které vyhazuje peníze za sodu, aby vypadalo akčně, ale kdyby otevřelo dveře a vyšlo po schodech, taky by mu to neublížilo. Hloupé prase, ale tak hloupé, že ani vtipné není. A ošklivá "asi" kachna s občas "geniálním" nápadem. Možná by se mi film líbil víc, kdyby byl v akci jako při závěrečné scéně v kině. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jedným z najpríjemnejších častí filmu je hudba Johna Debneyho, držiteľa nominácie na Oscara za Umučenie Krista. V spolupráci s filmármi urobil hudbu, ktorá je kombináciou atmosféry starých sci-fi filmov z 50-tych rokov a hitov rokov 70-tych. Hudba v kombinácii s filmom pôsobí veľmi zábavne a vzrušujúco. ()

Reklama

JADIM 

všechny recenze uživatele

Spočiatku celkom zdravý mix animovaného stereotypu a originality, ale postupne sa uberá na originalite a pridáva na stereotype a už sa to ani také zdravé nezdá. Vtipmi je to iba tak letmo dochutené a opakovaný "vtip" v tomto prípade už vtipom nie je. Keď dôjde k akcii a naháňačkám, tak sa z toho stáva ten typ animáku, ktorému ubližuje každá minúta. Tu tých minút našťastie nie je až tak moc. Celkom by ma zaujímal ten PIKObraz. 4,5/10 (Videné 13.2.2021, SK dabing) ()

Druby 

všechny recenze uživatele

Po pěti letech od vydání sem se rozhod, že se na tento animák konečně podívám a zjistím, proč sme tak přezdívali naší učitelce ve škole. Myslím, že bych se jí měl omluvit, protože tento film mne dost zklamal. Animace průměrná, příběh tragický, postavy fádní (jediná přísná postava byl Rybíz ;-) - naštěstí stopáž ideální 77 minut - ideální film do školky poo..;-) 25% ***** UPDATE 27/7/2013: Druhé shlédnutí je výrazně lepčejší pokoukáníčko..:-) ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Je to film leda pro malé děti, krátký, animace tak akorát, žádná, kvůli které bych musela padnout na kolena. Příběh mě moc nebavil, ale uznávám, že pro malé děti film může být dobrý. Jenže já dítě nejsem a tudíž mě tento film prostě nezaujal... Ač pravda je, chvílemi mi Strašpytlíka bylo líto, ale že soucítíte s hlavním hrdinou, ještě neznamená, že film u vás boduje, takže bohužel... ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Jeden čas bylo ve vývoji pokračování, jehož pracovní název byl „Chciken Little 2: The Ugly Duckling Story“ a jehož výrobu mělo obstarat Disneytoon Studios, které se zaměřovalo převážně na tvorbu levných filmů určených pro video. Poté, co se stal kreativním ředitelem Walt Disney John Lasseter, však bylo pokračování zrušeno. (fiLLthe3DD)
  • Ve scéně u semaforu, ve které Strašpytlík šlápne do žvýkačky, je nejdříve pohled na přechod zezhora - nikde ale žádná žvýkačka není. Nemohl tedy do žvýkačky šlápnout. (Patrik256)
  • I když je Garry Marshall známý především jako režisér romantických komedií (Pretty Woman), má za sebou překvapivě mnoho hereckých úloh. Viděli jsme ho například v seriálu Murphy Brownová (1988). Ve Strašpytlíkovi namluvil kachnu. (imro)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno