Reklama

Reklama

O devítileté dívence, která má zázračnou moc - zapalovat vše svýma očima. Používá je však pouze tehdy, pokud je k tomu donucena. Státní moc se snaží jejího zázračného umění využít pro své účely. Dítě i její chudý otec se brání. Opakovaně se obávají, že státní agenti nad ní získají kontrolu, zneužijí ji a nakonec zničí. (Golden Crown)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Ten, co stojí za Komandem" natočil sci-fi horor "s tou holkou z E.T.-ho." A je to poměrně slušný kousek, který bohužel v jeho filmografii trochu zapadá. Firestarter se přitom může pyšnit známými ksichty v hlavních i vedlejších rolích (Keith, Sheen, Locklear a hlavně jako vždy vyčnívající George C. Scott), na tu délku příjemným spádem a slušnou akcí. Lester se jako známý detonátor nezapře a vyhazuje do vzduchu všechno, co mu rozpočet dovolí. Trochu je v jeho snímku cítit Cronenbergův vliv (Scanners místy jak vyšitý), jeho mety ale samozřejmě nedosahuje. Každopádně fajn jednohubka. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu som sa dostal iba náhodou a vobec nebanujem. Podobne filmy mám veľmi rad i tie, ktoré napísal S. King. Hneď od začiatku ma prekvapila bravúrna akcia i to, že film vo svojej intenzite vobec nepoľavuje, práve naopak, na konci to ešte viac roztočí až do extrému. Je tu veľa znamych hercov i mladučká D. Barrymore, ktorá hrala ukážkovo, ale i zaporaci sú tu vynikajúci. Film ma bavil od začiatku do konca. Samé výbuchy, ľudia v plameňoch a všade prítomný oheň a naháňačky. Ja som nadmieru spokojný, silne 4*. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Tuhle Kingovku jsem kdysi viděl v rámci shánění jeho adaptací a jediné co jsem si pamatoval bylo finále. A to ohnivé peklo, které ve finále titulní "Firestarter" hrdinka rozpoutá je skutečně působivé a skoro mě přimělo zvednou průměrné hodnocení. Ale jen skoro. Jakkoliv je námět o pyrokinezi skvělý a příběh zajímavý, Lester to celé točí tak nějak nezáživně. Navíc ani béčkař David Keith v roli otce ani Drew Barrymore v titulní roli mě herecky nijak neuchvátili. O mnoho lepší je dvojice záporáků Martin Sheen a především psychopatický George C. Scott. Navíc s vyznění filmu mám problém, protože holčička, která silou vůle zakládá požáry a vraždí lidi po desítkách být opravdu v nějakém ústavu a ne na svobodě. Nicméně celkově je to samozřejmě dobrý film, jen s jinými tvůrci by mohl být mnohem lepší. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Před časem to bylo v televizi a já se docela těšil. Samozřejmě si to nahrál, ale moc se mi to bohužel nelíbilo. Souhlasím skoro se see a jeho hodnocením. Pyromaniaci by si určitě užili a ohnostrová show by jistě okouzlila na silvestra, ale ve filmu převažovala především nuda. Nejvíc oceňuju asi chvilkovou účast seriálové ,,Amandy' Heather Locklear. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Počas videoéry v 90tich rokoch som dosť hltal Scannerov a odvtedy milujem snímky zaoberajúce sa telepatiou, psychokinézou či iným paranormálnymi duševnými schopnosťami. Firestarter je na svoju dobu exkluzívna záležitosť z tohto súdka, ktorá sa kvalitou vyrovná aj omnoho známejším Scannerom, Dotyku Medúzy, The Fury či Carrie. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo ve Wilmingtonu a Chinney Rock v Severní Karolíně. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Stephena Kinga. (Terva)

Související novinky

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

29.06.2018

S adaptacemi Stephena Kinga se v poslední době roztrhl pytel. Dalším chystaným projektem se stává remake hororu Ohnivé oči, o který se postará německý režisér Fatih Akin (Odnikud, Goodbye Berlin).… (více)

Reklama

Reklama