Reklama

Reklama

O devítileté dívence, která má zázračnou moc - zapalovat vše svýma očima. Používá je však pouze tehdy, pokud je k tomu donucena. Státní moc se snaží jejího zázračného umění využít pro své účely. Dítě i její chudý otec se brání. Opakovaně se obávají, že státní agenti nad ní získají kontrolu, zneužijí ji a nakonec zničí. (Golden Crown)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Gerret 

všechny recenze uživatele

I když je film z větší části natočen podle knihy, nesahá jí ani po kolena. Chybí tomu atmosféra, postavám chybí ten správný šmrnc. Plno scén co se mi v knize nejvíce líbily jsou buď upravené nebo chybí :(. A ten závěr byl až moc přehnaný, to tam prostě vůbec nesedělo, King nejlíp věděl co a jak a většinu prostě zkazili. Hodnocení 55%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně taková Carrie v light verzi. Vlastní děj spočívá v tom, že taťka s dcerkou utíkají před ultrasupertajnou společností, která je vyšlechtila. Občas někoho spálí, sem tam si zamanipulují s mozkem, ale většinu děje pořád utíkají. V patách mají čističe v podání hlavní hvězdy filmu George C. Scotta, kterého řídí i neřídí Martin Sheen. Žádná hitparáda, ale koukat se na to dalo. 55% ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný počin od mistra akčních béček Marka L.Lestera.Přepis Kingovi knihy,kterou jsem bohužel nečetl,takže nemužu porovnat.Malá Drew Barrymore je k sežrání a už od tak útlého věku vážně šikovná.Od začátku filmu až do konce je atmosfera příjemně mrazivá.Škoda několika hluchých míst hlavně v druhé polovině filmu.Závěrečná čtvrthodinka je pastva pro oči .3.5* ()

petero 

všechny recenze uživatele

Opäť solídne spracovanie Kingovej predlohy ktorá kombinuje Cronenbergove Scanners a De Palmovu Carrie no Mark L. Lester bol vždy len priemerný režisér ktorého vrcholom bolo o rok mladšie Commando. Hm, nečakal som že tu budem vidieť vystrelený náboj z hlavne v spomalenom zábere. Ktovie v akom filme to bolo prvýkrát použité. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Ten, co stojí za Komandem" natočil sci-fi horor "s tou holkou z E.T.-ho." A je to poměrně slušný kousek, který bohužel v jeho filmografii trochu zapadá. Firestarter se přitom může pyšnit známými ksichty v hlavních i vedlejších rolích (Keith, Sheen, Locklear a hlavně jako vždy vyčnívající George C. Scott), na tu délku příjemným spádem a slušnou akcí. Lester se jako známý detonátor nezapře a vyhazuje do vzduchu všechno, co mu rozpočet dovolí. Trochu je v jeho snímku cítit Cronenbergův vliv (Scanners místy jak vyšitý), jeho mety ale samozřejmě nedosahuje. Každopádně fajn jednohubka. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo ve Wilmingtonu a Chinney Rock v Severní Karolíně. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Stephena Kinga. (Terva)

Související novinky

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

29.06.2018

S adaptacemi Stephena Kinga se v poslední době roztrhl pytel. Dalším chystaným projektem se stává remake hororu Ohnivé oči, o který se postará německý režisér Fatih Akin (Odnikud, Goodbye Berlin).… (více)

Reklama

Reklama